Hae
Aino Mäkelä

Lupauksia uudelle vuodelle

Tänä vuonna Uuden vuoden lupauksissa ei kiristellä ja kituuteta, vaan nautitaan ja ammennetaan lisää iloa elämään. Oon tosi innoissani tulevasta kultaisesta 20-luvusta ja haluan tehdä kaikkeni, jotta siitä tulee paras mahdollinen!

Mutta on myös joitain asioita, joihin haluan konkreettisia muutoksia. Ja muutoksia ei tapahdu ilman suunnitelmia tai toimia, joten niitäkin on tehty tulevalle vuodelle – toiveissa olisi, että pienin askelin oppisin uusia tapoja joilla arjesta tulis entistä mutkattomampaa ja mielekkäämpää.

enemmän olemista

Kuluneen vuoden vapaapäivät on valehtelematta laskettavissa kahden käden sormilla. Olin kunnianhimoinen ja tein suunnitelmia, jotka pitivät mut kiireisenä koko vuoden. Vaikka vuosi olikin antoisa, niin sen opin että liika on liikaa.

Tulevana vuotena – ja vuosina! – haluan viettää enemmän vapaita päiviä. Sellaisia jolloin ei ole mitään aikataulutettua tai pakollista, niin että voin halutessani nukkua vaikka kellon ympäri! Pelkkä oleminen ja rentoilu on juuri niitä elementtejä, jotka saa mun inspiraation kukkimaan ja elämänilon hersymään. Ja silloin koen olevani eniten omimmillani!

..JA RAKKAITA

Kuten aiemmin vuosikatsauksessani kirjoitin, niin viime vuonna aikaa rakkaimmille oli aivan liian vähän. Ja tänä vuona haluan sen olevan toisin. Haluan myös oppia pehmentymään hieman, sillä vuosia yksin eläneenä ja kaikesta yksin selvinneenä mulle on muodostunut voimakas ”minä pärjään” -asenne, josta voisin opetella pikkuhiljaa päästämään irti. Sillä kaikesta ei tarvi selviytyä aina itse, ei vaikka siihen pystyisikin.

ENEMMÄN LÄSNÄOLOA

Viime vuoden aikana mua on alkanut häiritsemään paljon niin oma kuin muidenkin puhelimen käyttö. Etenkin toisen seurassa puhelimen käyttö tuntuu tosi kurjalta, vaikkei toinen sitä edes tekis tahallaan – se puhelin on vaan niin helppo ottaa käteen ja vastata viestiin, kurkata Facebookkiin tai tarkistaa sähköpostit.

Se pieni hetki puhelimen kanssa vie sut pois hetkestä. Hetkestä, joka voi olla sille toiselle ihmiselle tärkeä. Kuluneen vuoden aikana oon oppinut miten tärkeä merkityksellisyyden tunne ihmissuhteessa on ja se on asia, jota haluan vaalia tulevaisuudessa. Ihan vaan siksi, koska mun läheiset ansaitsee vain parasta.

SÄÄSTÄMISTÄ & SIJOITTAMISTA

Tämä olkoon se vuoden varsinainen teema ja todellinen haaste! Oon jo useamman kerran maininnut, miten haluaisin oppia paremmaksi rahankäyttäjäksi ja tämä olkoon se vuosi kun vihdoin teen asialle jotain. Itseasiassa otin ensimmäisiä askeleita jo viime vuoden puolella ja oon innoissani suunnitellut miten haluan edetä jatkossa!

Tulevana vuonna aion:
– budjetoida arkeni ja säästää suunnitelmallisesti
– minimoida ruokahävikin ja ruokakulut suunnitelmalla viikon ruoka- & ostoslistan ennakkoon
– aloittaa muovinkeräyksen ja sen kautta tehdä palveluksen niin ympäristölle kuin jätekustannuksille
– keskittää ostokseni ja kerätä bonuksia sekä maksutapaetua, ja mikrosäästää ostoksistani
– haastaa itseni Roosan inspiroimana ostolakkoon eli en aio ostaa mitään turhaa tai ylimääräistä
– maksaa laskuni ajallaan niin vältyn turhilta muistutusmaksuilta 😀

Ja mikä tärkeintä: aion pitää kirjaa kaikesta tästä ja seurata tiiviisti rahanmenoa, jotta voin kehittää talouttani eteenpäin.

Kuinka paljon on tarpeeksi?

LISÄÄ HYVINVOINTIA

Tietysti aion myös priorisoida asioihin, jotka lisää omaa hyvinvointiani. Sillä jos en itse voi hyvin, en voi myöskään antaa itsestäni samalla tavalla muillekkaan. En halua olla väsynyt tai kiukkuinen, niinku välillä tänä vuonna oon ollut, vaan rento ja iloinen oma itseni.

Siispä tarpeeksi unta, riittävästi liikuntaa ja ravinteikasta ruokaa. Paljon hellyyttä ja lämpöä sekä positiivisen mielenmaiseman tietoista kasvattamista. Toisten kehumista ja kiittämistä. Asioita, jotka saa hymyn nousemaan korviin asti.

Näillä uskon tulevasta vuodesta, ja vuosikymmenestä, tulevan paras ikinä.

Onnellista uutta vuotta kaikille! <3 Millaisia lupauksia sä teit, vai teitkö mitään?

<3 Aino

LUE MYÖS:
Kiitos kaikesta 2019 / Kohtalon päivä / Tehokas suorittaja

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.