Hae
Aino Mäkelä

Jännät paikat hikisellä tangolla ;)

Ihan ekana haluan kiittää kaikkia mun eilisen postauksen lämpimästä vastaanotosta <3 Kaikki kommentit ja viestit joita oon saanu on lämmitäny mun mieltä ihan älyttömästi.

Kiitos, kiitos, kiitos!

Sain teidän kommenteistä myös paljon rohkeutta aamulla, kun mulla oli vähän jännät paikat edessä.. Muistatteko, kun kerroin teille haaveilleeni tankotanssin aloittamisesta? 😉 No tänään mä sen vihdoin tein! Oon jo pitkään kadehtien ihastellut Monnan tankotanssikuvia ja nyt Monnan rohkasemana mä uskaltauduin itsekin mukaan Pole4Fit:in tunnille, jossa Monna käy säännöllisesti. Ja vitsi meillä oli kivaa! Valehtelisin jos väittäisin ettei mua ois yhtään jännittänyt. Miten tälläinen kömpelö kirahvi onnistuisi pyörähtelemään luontevasti tangon ympärillä? Ennen tangolle siirtymistä lämmiteltiin paikat tosi huolellisesti auki ja sen jälkeen ruettiin ottamaan pikkuhiljaa tuntumaa tankoon. Alun pyörähdykset oli mulle itselle varmaan kaikista haastavimmat sillä olin vasta ekan kerran tekemisissä tangon kanssa, mutta hyvässä ohjeistuksessa muutamien toistojen jälkeen alkoi se oikeanlainen liikeratakin löytyä ja aloin rohkaistumaan tangon vietäväksi.

Vaikka pakko myöntää, että kyllä mua välillä mietin et kuinka kömpleöistä kuvista Monnan GoPro täyttyis, hahha 😀

10653944_10152631641985351_147200628_n10653910_10152631641895351_882463743_nJa huh kyllä joutu keskikroppa töihin! En ollu kyllä missään välissä epäillyt etteikö tankoilu ois fyysisesti raskasta, mutta jos joku sitä epäilee niin suosittelen kokeilemaan 😀 Koska hikoilin kuin pieni porsas niin jossain vaiheessa myös tangolla pysyminen alkoi olemaan haasteellista, mutta onneksi siihenkin löyty hyvät niksit 😉

Mulle itelle oli varmasti helpoimpia kaikki vähänkään voimaa vaativat jutut, kuten kiipeily tankoa pitkin. Eli vaikka kaikessa ei ookkaan ihan pro niin jossain muussa voi onnistuakkin, hihhi! Sitten niissä lopuissa jutuissa taas kehittyy harjoittelun myötä ja siinähän se treenaamisen idea piileekin. Ja just sen takia mulla on polttava halu päästä taas uudestaan tangolle 😀

10603189_10152631686835351_176269178_nEka vähän tuntumaa ja oikean otteen hakua ohjaajan opastuksella..10647595_10152631686850351_1246783862_n.. ja sit mä osasinki jo ihan ite! ”Äääääks! Ollaanks me nyt pää alaspäin?” 😉

10638173_10152631643655351_2143820241_nEi vielä nii nättiä, mutta aika hyvä alku!

Ja arvatakin saattaa, että mä tykkäsin ja paljon! En oo siis turhaan haaveillu tankoilusta viimeisen parin vuoden ajan 😉 Just ihanan naisellista tekemistä, jota oon erityisesti viime aikoina kaivannutkin tosi paljon. Pehmeyttä ja tasapainoa crossfit-harjoitteluun sekä myös sen tueksi – nimittäin esimerkiksi just nuo kiipeilyosuudethan mulla sujui hyvin just sen vuoksi 😉

Siinä pyörähdellessä onnistuin myös täysin unohtamaan koko kömpelyyden, jota olin aluksi vähän pelänny, ja heti kun heittäydyin painovoiman vietäväksi niin salakavalasti se hymykin nousi huulille 😀 Ei tarvinnut miettiä liikoja vaan ainoastaan luottaa itseensä sekä tankoon.Iso kiitos ihanalle Monnalle, joka kannusti ja tsemppas mua mukaan <3 Sekä tietty Pole4Fitin pirtsakalle Annelle loistavasta tunnista! Ja nyt seuraavaksi rupean raivaamaan kalenterista tilaa viikottaiselle tankoilulle, hihhhi. 

Niin ja miettikää – mä oon tosiaan haaveillu tästä viimeset pari vuotta! Oon aina miettiny, että sittenku… Kertokaas mulle, että milloin se sellanen päivä oikeen on? 😉 Mitään ei tapahdu ellei laita asioita tapahtumaan. Joskus se vaatii ehkä vähän järjestelyä ja potkua persuksille, mutta harvoinpa niitä asioiden tekemistä katuu. Mä oisin varmasti ainakin kiikkustuolissa miettinyt miltäköhän se tankotanssi ois tuntunu, oisinkohan mä ollu siinä hyvä? Enkä ois koskaan saanu tietää sillä en ois koskaan yrittäny.

Eilen mulle sanottiin aika hyvin: ”Jännä homma, että luovutat ennenku oot ees alottanut.” ja se oli pirun hyvin sanottu se. Se sai ainakin mut vähän miettimään ja toivon, että teidätkin 😉 Olipa sitten kyse töistä, ihmissuhteista, harrastuksista tai vaikkapa ristikon täyttämisestä.

<3 Aino

2 kommenttia

  1. Manna Vaara kirjoitti:

    Oi, rankka laji! On niin helppoa elää Sit ku-elämää ja haaveilla eikä koskaan ottaa vastaan mahdollisuutta yrittää ja (epä?)onnistua. Koska ei voi tietää, osaako ennenkuin on kokeillu, eikä se päivä koita jos ei vaan päätä et Nyt on se hetki!
    Mä olen aina kärsiny huonosta itsetunnosta ja ajatellu et kaikki kivat urheiluhommat on vain joillekin satumaisen sporttisille ihmisille. Et mä en voi alottaa mitään ennenkun mun kunto on parempi tai laihdun tai haltijakummi tekee musta joku yö täydellisen. Että Sit ku… Tosi tyhmää, eikö? Mut uutta oppii vaan tekemällä ja tuloksia saavutetaan vaan kurkottamalla tavotteita kohti. Olen vielä sama minä, jolla on tuo sama sisäinen lannistaja, mutta päätin alkaa käymään kuntosalilla, koska ei sitä päivää muuten olis tullu, ja mä tykkään siitä tosi paljon. Pitää vaan uskaltaa ja olla rohkea, ehkä mäkin saavutan vielä jotain mistä voin olla vielä ylpeä. Sillä aikaa olen ylpeä siitä mitä teen.

    • Aino kirjoitti:

      Loistavaa – just näin! Pitää tehä niitä juttuja mistä tykkää eikä miettiä muita. Itsellehän tässä kuitenkin eletään, hihhi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.