Hae
Aino Mäkelä

Haaste ja herkkuja :)

Starting Over -blogista mut haastettiin kertomaan itsestä 11 faktaa ja vastaamaan muutamiin kysymyksiin. Nää on musta aina kivoja kevennyksiä näiden ”normipostausten” seassa. Ja kuvituksena toimii herkkukuvia viikonlopulta – niitä kun toivottiin! Hihhi, nauttikaa ;D

Paras tapa aloittaa herkkuaamu – hedelmät <3

11. faktaa itsestäni

1. Mun pitää pysyä liikkeessä. Jos rojahdan töiden jälkeen sohvalle, jään siihen todennäköisesti loppupäiväksi. En pääse siitä sohvalta edes lattialle venyttelemään, jos sille päälle satun… laiska kun oon 😀

2. Mä oon muistutan ihan järkyttävän paljon äitiäni – niin ulkonäöllisesti kuin luonteenkin puolesta. Voitte vaan kuvitella millasia sanasotia saadaan aikaseksi jos sille päälle satutaan, kumpikin kun on omasta mielestään aina oikeessa 😉

3. Yks ainoista asioista joita häpeän itsessäni on mun musiikkimaku! Tai sen puute. Oikeasti musta NRJ:n massahitit on oikeesti ihan kuunneltavia 😀 Tää on ehkä syy siihen miks mä en koskaan toimi musamestarina meidän illanvietoissa.

4. Mä en useinkaan jaksa panostaa mun ulkonäköön, kun lähden ihmisten ilmoille – mun mielestä itsensä tällääminen on ”turhaa ajanhaaskausta” (oikeesti oon vaan laiska). Silti mua aina vähän ahdistaa olla vähemmän edustavana liikenteessä 😀

Aamu jatkui itsetehdyllä, uunituoreella appelsiini-suklaamyslillä ja jugurtilla. Oijoijoijoiii <3

5. Rakastan vesisadetta ja ukkosta kesällä. Lämpimässä kesäsateessa juoksentelu tekee olon ihan lapseksi 😀 Ja vaikka se ukkonen oikeesti vähän pelottaa, niin onhan se ihan älyttömän kaunista katseltavaa. Varsinkin meidän kesämökillä, siellä vielä kuulee ne ukkosen äänetkin niin paljon paremmin. Ahhh…oispa jo kesä!

6. Mä pelkään lintuja yli kaiken – siis kaikkia puluja ja harakoita sekä niistä isompia. Kun olin vähän nuorempi, niin tiirat hyökkäs mun ja mun koiran kimppuun kun oltiin lenkillä. Tietysti pelastin koiran syliini ja sain itse kaikki osumat – ja päälaen verille.. siitä se mun kammo sitten jäi, kamalia otuksia.

7. Mä joudun syksyllä muuttamaan pois mun rakkaasta kotikaupungista. Vaihtelu virkistää ja oon aivan mielissään enkä malttais odottaa syksyuä, mutta samalla tietty mua harmittaa ja on vähän haikea fiilis – täällä on kaikki niin ihanan turvallista ja rakasta. Ja äiti lähellä.

Kookospalleroita – resepti varastettu Mealta, toteutettu ilman makeutusta. NAMSK!
 
8. Olin lapsena aktiivinen harrastaja: soitin pianoa, kävin partiossa, kokkikoulussa, pelasasin pesistä ja jalkapalloa… näin muutamia mainitakseni. Teininä mä sitten taannuin ja pianonsoitto oli ainut harrastus, joka mulle jäi.
 
9. Mä tulistun aika helposti – jos kuulen jonkun innostavan/ärsyttävän jutun, mä sytyn hetkessä! Mutta hetken rauhotuttuani yleensä palaan takaisin maan pinnalle ja otan asiaan järkevän suhtautumisen. Mun uudet työvuorolistat on yleensä sellaisia, joiden näkemisestä syttyy hetkittäinen kiukunpuuska 😀
 
10. Oon älyttömän allerginen pölylle ja se on tosi raivostuttavaa. Tiedättekö, kun pitää oikeasti imuroida ihan kokoajan, että pystyy hengaamaan kotona niin että silmät ei turpoa päähän? 😀 Ja tän kevät-katupölyn aikaan töissäkin on aika kurjaa aina välillä, kun se pöly vaa tunkee naaman eteen ihan joka paikasta…
 
Lauantaina tää oli pirtelömuodossa, sunnuntaina jätskinä: suklainen banaani-avokadoherkku <3

Minun kysymykseni sinulle:

1. Mikä on oudoin tapasi?
– Mulla on töissä herkkukätkö, jonne mä aina jemmaan herkkuja. Sinälläänhän siinä ei oo mitään hassua, mutta viimeisen puolen vuoden aikana mä en oo kertaakaan ottanut sieltä mitään eikä mulla oo kertaakaan tehnyt mieli edes mieli, muistan sen olemassaolon yleensä vaan silloin kun mulla on jotain jemmattavaa enkä mä edes oikeastaan perusta makeasta… 😀 Oonkin monesti miettinyt, että mitä järkeä koko kätkössä edes on, ketä varten mä niitä herkkuja jemmailen? Hahha, oon outo.

2. Unelmoitko elämääsi vai elätkö unelmaasi?
– Sekä että. Mulla on haaveita ja unelmia tulevaisuudelle ja elän kokoajan niitä tavoitellen 🙂 Myös mun arki on aika täydellistä tällähetkellä, ainakin juuri sellaista kuin sen haluankin olevan – teen niitä juttuja joita tykkään ja mun ympärillä on ihmisiä, joista välitän.

3. Mitä rakastat eniten?
– No elämää ylipäätään – sitä, että mulla on ihania ihmisiä ympärillä, viihdyn mun töissä, saan viettää vapaa-aikaani tehden asioita joista nautin ja sitä, että mulla on unelmia sekä päämääriä, joita kohti tavoittelen ja jotka vie mua eteenpäin.

4. Mistä tuoksusta pidät?
– Tuore ruisleipä! Voi luoja, mikään ei tuoksu paremmalta. No okei, puhtaat lakanatkin on aika ihanat 😀

5. Kuka on esikuvasi?
– Ei mulla oikeastaan ole yhtä tiettyä esikuvaa? Lähinnä mulla on paljon ihmisiä joita ihailen ja arvostan heidän luonteenpiirteitden, asenteen ja elämäntapojen vuoksi.

6. Jos voisit muuttaa minne vain, minne muuttaisit?
– Varmaan Uuteen-Seelantiin, ainakin hetkeksi. Se paikka kiehtoo mua aivan älyttömästi.

7. Lemppari kauppa?
– Ruokakauppa 😀 Punnitse&Säästä on herkkukaupoista ykköslemppari!

8. Mitä teet yleensä vapaa-ajallasi?
– Hengaan kavereiden kanssa, laitan ruokaa, leivon, urheilen, nautiskelen, kirjoittelen näitä juttuja sekä luen muita blogeja, katselen dokkareita ja joskus en tee yhtään mitään järkevää eli makaan aivot narikassa sohvalla ja luen hömppäkirjoja tai katselen telkkua 🙂 Näin yleensä pääpiirteissään.

9. Biisi jonka kuullessa alat itkemään?
– Yleensä se on enemmän se tilanne mikä itkettää, entä se biisi.. mutta J. Karjalaisen Doris saa yleensä aikalailla tunteet pintaan.

Ja vikana se eilinen aamupala, jota hehkutin ;D French toast maapähkinävoilla, banaanilla ja hunajalla <3
Sekä tietty kaurapuuroa mustikoilla siinä kyljessä.

14 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  HEI täälläkin yksi lintukammoinen :DD

  • Aino kirjoitti:

   Haaa, kohtalotoveri! 😀 Mun kaverit aina häpee mua, kun säikyn niitä oikeesti kuulemma ihan liikaa… 😀

  • Anonymous kirjoitti:

   Tälle kammolle on nimikin – ornitofobia! Nimim. diagnoosin saanut 😀 Mikä pahinta, asun merenrantakaupungissa, ja koko kaupunki kuhisee kesäisin lokkeja! En ole muistaakseni kertaakaan eläissäni käynyt esim. torilla, koska sielähän ne vaanivat viattomia jätskin tai herneiden syöjiä..Yhh :/

  • Aino kirjoitti:

   Joo hyi toripulut on kaikista hirveimpiä, ne on oikeasti vielä ihan järkyttävän röyhkeitä! 🙁

 2. mea kirjoitti:

  Kiva että koklasit noita 🙂 mun mielestä noi oli niiin hyviä!

 3. Siiri kirjoitti:

  Lontoossa pulut on ihan HULLUJA!! Mä pelkään niitä kuollakseni muutenkin,saatika täällä kun ne ei kyllä väistä ihmisiä yhtään vaan syöksyvät kohti kuin torpeedot. Oon useasti aiheuttanut ihmisille hupia mun pulu sätkyillä,mutta ku ne vaan on niin pelottavia. Arvaamattomia. Kamalia. PELOTTAVIA.

  • Aino kirjoitti:

   Joo voin vaan kuvitella, ne on varmaan niin tottunu ihmisiin että ei enää välitä. Mä kyllä niin tunnen sun tuskat, ne on musta vielä jotenkin vähän…likasia?! Tiiätkö heti vaan aattelee, että apua kui paljon pöpöjä ne kantaa mukanaan 😀

 4. essipessi kirjoitti:

  Mullakin lintukammo! Meille tuli kerran joku pikku lintu ikkunasta sisään, kun olin yksin mein kissan kanssa kotona. Sulkeuduin siinä sitten kissan kanssa omaa huoneeseen ja soitin isän apuun 😀

  • Aino kirjoitti:

   Hahha voi että! 😀 Meillä oli kerran paha, kun metsäpolun varteen (joka toimi oikoreittinä bussipysäkille) pesi harakka.. sehän sitten hyökkäili siellä, kun sen poikaset oli vielä lentokyvyttömiä. Isin piti tulla hakeen mut pari kertaa pesismailan kanssa sieltä bussipysäkiltä, kun mä en vaan uskaltanut mennä sen polun poikki ilman (enkä tietenkään jaksanut kiertääkkään, hahha) 😀

 5. Anonymous kirjoitti:

  Hei nuo ruuat näyttää taas niiiin hyviltä! 😀 laitatko reseptii uusista jutuista, varsinki toi jätski ja mysli?! 🙂

 6. Jonneli kirjoitti:

  Voi ei mitä herkkuja! Täältä sun blogista löytyy vaikka mitä ihania ideoita joita täytyis koittaa.:) Jätski ja mysliresepti kelpaisi tännekin:)

 7. Aino kirjoitti:

  Eiku tuumasta toimeen vaan! 😉 mä postailen niitä asap:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.