Hae
Aino Mäkelä

Kakkujen kakku ! (raakakakkuresepti)

Olen kiusannut teitä instagramissa (@makelaino) älyttömän herkullisilla kuvilla mun viime viikon rakkaudentuotoksesta: viikuna/lakritsi/mulperi-raakakakusta. Kakku oli taianomaista sillä siinä yhdistyi kaikki mun lempparimaut ja makeuden lisäksi suloinen mausteisuus. Makuyhdistelmä oli yllättävän kiehtova ja kihertelinkin onnessani blenderin laulaessa sillä mä tiesin jo silloin, että nyt syntyis timanttista tavaraa!

Se oli se inspiraatio ja uskomaton flow, joka sen sai aikaan.

Nyt saatte tekin sitten kotonanne kokkailla kyseistä herkkua ja antautua sen makujen vietäväksi. Täysin sallitusti! Kyseessä on nimittäin kakku, joka on sokeriton sekä tietysti myös maidoton ja gluteeniton eli sopii kuin nenä päähän useimmille meistä. Resepti on myös ensimmäinen tän vuoden ”Sokeriton Syyskuu” -teemaresepti ja asettaa kyllä riman todella, todella korkealle 😀

Eroon sokerista

VIIKUNA / LAKRITSI / MULPERI RAAKAKAKKU

2 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
0.5 dl mulperinmarjoja
8 Medjool-taatelia
2 rkl kookosöljyä
ripaus Bourbon-vaniljaa & merisuolaa

Valmista pohja tehosekoittimessa, jonne mitataan ensin cashewpähkinät, mantelit sekä mulperinmarjat. Surauta ja hienonna haluamasi verran, voit jättää tahtoessasi pohjaan myös hieman purupintaa. Lisää joukkoon taatelit ilman kiviä yksitellen, jonka jälkeen voit viimeistellä pohjamassan kookosöljyllä ja vaniljalla sekä suolalla. Painele pohjamassa tasaisesti leivinpaperoidun kakkuvuoan pohjalle ja anna odottaa täytteen valmistusta.

VIIKUNA-TÄYTE
10 viikunaa
2 dl vettä
2,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookosöljyä
1 dl lakritsirakeita
2 tl Bourbon-vaniljaa
1 tl psylliumia
ripaus suolaa

Liota cashewpähkinöitä ja viikunoita vähintään neljän tunnin ajan ennen kakun valmistuksen aloittamista, jonka jälkeen laita ne blenderiin viikunoiden liotusveden kanssa – lisää joukkooon myös psyllium. Aja massa kärsivällisesti tasaiseksi. Blendaa kakkumassan joukoon mausteet (ei lakritsirakeita) ja kookosöljy, jonka jälkeen voit nuolijalla sekoitella joukkoon myös lakritsirakeet.

MULPERI-TÄYTE
1,5 dl mulperinmarjoja
1 dl vettä
1/2 avokado
1,5 rkl lakritsijauhetta
5 rkl kookosöljyä
5 rkl lucumaa
1 rkl tocoa
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa

Laita mulperit likoamaan veteen muutamaa tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Aloita massan valmistus sekoittamalla mulperit, liotusvettä ja avokado sekä lakritsijauhe, lucuma, toco, vanilja ja suola keskenään blenderissä. Seoksen ollessa tasainen lisää joukkoon vielä kookosöljy ja viimeistele taikina hellävaraisesti blendaten.

Kokoa kakku kaatamalla ensin pohjalle viikunatäytettä, jonka jälkeen voit alkaa muodostamaan mulperimassalla kakkuvuoan mukaisesti ympyröitä mulperitäytteellä kakun keskelle. Kaada aina viikunamassaa taas renkaiden päälle ja toista niin kauan, että saat levitettyä kakun pinnalle tasaisesti viikunatäytettä. Nosta kakku jääkaappiin tai pakkaseen tekeytymään herkkuhetkeä varten!

Viikuna/lakritsti/mulperikakku
Sit ei muutaku vaan suut makiaks ja Sokerittomasta Syyskuusta nauttimaan 🙂 Mä tein itse toisella kokkailukerralla kakkuvuoan sijaan pieniä leivoksia saamaani Lékuén söpöön sydänvuokaan, josta leivokset saa älyttömän siististi ja näppärästi irti sekä valmistettua samalla näppärästi kakut jo valmiiksi annoskokoihin.

Mä kokkailen viikonloppuna jo uusia reseptejä teidän iloksi, joten jos nyt heräs mieleen joku toive niin musta ois aivan ihanaa kuulla se. Ja mitä älyttömämpi, sen parempi! Mähän nimittäin rakastan haasteita, ennenkaikkea niissä onnistumista, ja bonuksena mulla on vielä armoton maistelutiimi käytössä, joten eiköhän anneta niillekkin jotain hommia vai mitä? 😉

Niin ja parhaat ideathan voi päätyä myös mun kohta julkaistavaan ilmaiseen E-kirjaankin!

Herkullista viikonloppua,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

10 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Moi! Lakritsirakeiden sijaan voi varmaan käyttää sitä lakritsijauhetta? ?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hmmm, no jos niitä ei oo niin sit ne voi kyllä jättää kokonaan pois! Ne rakeet nimittäin tuo sinne sellaista krokanttia – ei niinkään enää makua 🙂 Jos laittaa jauhetta niin voi tulla liikaa lakua.

 2. iina kirjoitti:

  moikka aino!
  ei liity nyt postaukseen (vaikka toi kakku näyttää ehottomasti testaamisen arvoselta!!) kun tulin sellasta kysymään, että tilasin just itelleni ekan purkin kookosmannaa ja nytkin sitä lusikoin suuhuni ihan onnesta soikeana, mutta miten tää tulis säilyttää? onks huoneenlämpö ihan okei vai sittenki jääkaappi? 🙂

  ja sit viel toinen kysymys! liittyen sokerittomaan syyskuuhun, onks hunaja sallittu? tai itse taidan sen pitää mukana kun laitan sitä aina teehen ja nyt just on paras teekausi alkamassa 😉

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Moi Iina!

   Kookosmanna säilyy sekä jääkaapissa että huoneenlämpöisenä, itse tykkään enemmän jälkinmäisestä. Nyt alkoikin heti tekemään mannaa mieli, mmmm <3 Ja mä itse kyllä käytän hunajaa, toki riippuu siitä millaisen sokerittoman haluaa viettää – itse kannustan pysymään erossa valkoisesta sokerista 🙂

 3. Laura kirjoitti:

  AINOOO TUO MULLE TOTA KAKKUA!! En kestä, kuinka hyvältä kuulostaa ihan oikeesti!<3 Tai muutenki jos kokkaat, niin mä oon aina vapaaehtonen maistelija!

 4. Riina kirjoitti:

  Olis kiva saada opiskelijabudjettiin sopivia reseptejä 🙂 !

 5. Elina kirjoitti:

  Hei Aino!

  Jestas, että näyttää ja kuulostaa hyvältä tuo kakku! Njaammmm! Pari kysymystä siihen liittyen.

  Mistä noita lakritsirakeita saa ostettua? Lisäksi, itselläni on lakritsijauheen sijaan lakritsijuurijauhetta. Olenko ymmärtänyt oikein, että sitä pitää laittaa enemmän kuin lakritsijauhetta saadakseen yhtä voimakkaan maun? Osaatko sanoa suhteesta jotain?

  Kiitos ihanista resepteistä ja blogista!

 6. Sy kirjoitti:

  Moikka, noita lakritsirakeita minäkin kyselisin: mistä niitä saa? Ja että lakritsijauhe ja lakritsinjuurijauhe olisivat eri asia, onko näin? Kiittäen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.