Hae
Aino Mäkelä

Liikkujan ABC

Vaikka saadaankin vielä nautiskella ihanan aurinkoisista ja lämpimistä päivistä lähenee syksy silti uhkaavasti ja vaikkei siltä tunnu, niin mehän elellään jo aikalailla elokuun viimeisiä päiviä. Ihmettelempä vaan, että mihin tää kaikki aika oikeen aina onnistuu hurahtamaan?

Suomessa kesä on niin lyhyt, että siitä kannattaa nauttia täysillä. Sen seurauksena kuitenkin monesti normaali arki saattaa heittää vähän kuperkeikkaa – tosin mä oon vähän hassu ja nautin siitä aika suunnattomasti, varsinkin kun tajuan kaipaavani ”normaalia” ja rutiinien mukanaan tuomaa kevyttä, hyvää oloa.

Viimeistään helteiden väistyessä alkaakin useimmilla pikkuhiljaa takaraivoon hiipimään ajatus, josko ois taas aika ryhdistäytyä treenaamisen suhteen ja vetästä reippaasti lenkkarit jalkaan. Vaikkei kesäkiloja oliskaan kertynyt niin faktahan kuitenkin on, että liikunnasta saa niin paljon energiaa ja hyvää mieltä että on puhdasta ittensä kiusaamista jäädä enää sohvalle makoilemaan! Ainakin allekirjoittaneelle hyvän fiiliksen lisäksi treenit toimii myös loistavana päivän rytmittäjänä, täydellisten yöunien takeena samalla ruokkien myös motivaatiota valikoida lautasen sisältöä entistä fiksummin.

Esport Bristol, AirYoga
Liikkua voi monella tapaa ja jokainen varmasti löytää kokeilemalla itselleen ne parhaat tavat. Mä oon kokeillut elämäni aikana jos jonkinmoisia juttuja ja tietysti nyt viimeisimpänä muhun on eniten vaikuttanut loukkaantuminen sekä siitä seurannut liikuntarajoitteisuus. Seuraavat kolme tekijää on kuitenkin sellaisia, joita mä suosittelen ujuttamaan arkeensa tavalla tai toisella olosuhteista huolimatta 🙂

  • Rasita lihaksia! Oli sitten kyseessä hikinen rääkki kuntosalilla tai tehokas kotitreeni omassa olohuoneessa nauttii lihakset suunnattomasti niille annetuista ärsykkeistä – pienistäkin sellaisista 🙂 Samalla myös hermoston toiminta aktivoituu ja aineenvaihdunta vilkastuu eli koko kroppa kiittää! Erityisesti keskivartalon lihaksista kannattaa pitää huolta sillä sen kautta välittyy voima kaikkialle kroppaan minkä vuoksi sen (heikko)kunto heijastuukin helposti mm. ikävinä selkä- & hartiaseudun kipuina.
    Kuntosali, kotitreenit, crossfit, pilates, ryhmäliikuntatunnit

  • Ulkoile! Vietä aikaa raittiissa ilmassa, nauti luonnosta ja anna ajatusten tuulettua. Tyyli on vapaa: voit juosta, kävellä, pyöräillä, pelata jalkapalloa tai jumpata puistossa! Huomaamatta kohoaa kunto ja samalla myös mieli paranee  – mulle reipas kävelylenkki onkin ihan parasta stressinhallintaa 🙂 Raitis ilma tekee ainakin meikäläiselle ihmeitä ja ulkoillen vietetty päivä onkin yks parhaita keinoja pitää huolta siitä, että illalla tulee uni kuin iskusta.
    Kävely, hölkkä, juoksu, pyöräily, suppailu, rullaluistelu, uinti, skeittaaminen, potkupyöräily, puistojumppa, pihatyöt, marjastus, vaellus

  • Huolla & arvosta kehoa. Jotta kroppa ja pääkoppa pysyy kasassa niin on tärkeää myös antaa aikaa itselleen. Kehonhuollon tärkeyttä on aliarvostettu jo pitkään ja itsekkin oon kunnostautunut siinä vasta viime vuosina. Mulle jooga (etenkin ilmajooga) onkin avannu aivan uuden maailman ja sen ansiosta oon myös saanu mun muihin treeneihin aivan uutta potkua! Huolletut lihakset kun pystyy tekemään paljon kovempaa työtä entä tukkoiset ja jumiutuneet 😉 Muun muassa kyykkääminen on helpottunu huomattavasti, kiitos säännöllisen joogan. Älkääkä unohtako mielen voimaa vaan keskittykää ja eläytykää täysillä niin tuutte löytämään itestänne aivan uusia puolia 🙂
    Jooga, venyttely, putkirullailu

Monipuolisesti treenattu ja huollettu kroppa on myös kiitollinen kroppa! <3 Ja silloin jos milloin on hyvä olla itsensä kanssa.

Mun kotisalilla, Esport Bristolissa, on muuten tän viikon avoimet ovet. Eli jos esimerkiksi kuvan ilmajooga kiinnostaa niin nyt on ihan paras mahdollisuus käydä testaamassa 🙂 Kurkkaa aikataulut ja ilmoittaudu mukaan tai tuu testaamaan meidän salia!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.