Hae
Aino Mäkelä

Raakaa kakkuinspiraatiota

Tänään vietellään paaston viimeistä päivää ja ihan vaan itseäni kiusatakseni, hehheh, selailin arkistojen kätköistä blogin puolella. Paljon ihanuuksia on jäänyt täältä julkaisematta, mutta se virhe korjataan pian – ens viikolla lupaankin laittaa blenderin hyrskyttämään ja tarjota teille toinen toistaan herkumpia reseptejä! Niin kakkuja kuin muutakin kivaa.

Sitä odotellessa kannattaa tutustua arkistojen kätköistä löytyviin herkkuihin:

Omena-muru raakakakku
Omena-muru raakapiirakka. T-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n! Ihanan pehmeä, kermainen täyte kera mehevän pohjan ja rapsakan murupäällisen.

Trooppinen raakakakkuTrooppinen raakakakku. Raakakakku ilman kookosöljyä, raikas ja mehevä – trooppinen maku tulee ananaksen ja kookoksen lyömättömästä kombosta. Nam!

Suklainen raakakakkuRaakakakku fitnesstyyliin. Pähkinätön raakakakku, joka saa nimensä proteiinipitoisuutensa vuoksi! Riisiproteiinilla terästetty kaakaon makuinen ja suussasulavan pehmeä koostumus hurmaa takuulla.

Suklaa-chili raakakakku
Chili-suklaa raakakakkuYhdistelmänä chili ja suklaa ei onnistu pettämään koskaan. Sopivasti napakka chilin potku sopii loistavasti pehmeään koostumukseen intensiivisen suklaan kaveriksi – suosittelen kokeilemaan, vaikket chilin ylin ystävä oliskaan – saatat yllättyä!

Kippokakku, raakakakkuKippokakku. Kakun voi tehdä myös eväsrasiaan ja ottaa mukan töihin – kätevää ja helppoa sekä saa taatusti kaverit kateudesta vihreäksi.
Mustikka raakakakku
MustikkaraakakakkuKesällä käytiin poimimassa mustikoita ja sit leivottiin kakku, jolla herkuteltiin koko perheen voimin. Ai että oli herkkua ja nätti ku mikä!

Mansikka-suklaa raakakakkuRaakasuklaa-mansikkakakku. Äitienpäivänä pöydän kruunas intensiivisen suklainen kakku, johon tuoreiden mansikoiden makeus ja raikkaus sopi kuin nenä päähän. Täydellinen kombo! Varmaan siksi useat jälkiruuat sisältääkin kermavaahtoa, mansikoita ja suklaata – tässä siis vähän terveellisempi versio siitä.

Samettinen mustikkaraakakakkuSamettinen mustikkaraakakakku. Herkullinen, keksimäinen pohja ja kaksi suussasulavaa täytettä! Nam, nam ja vielä kerran nam.

Ens viikosta lähtien siis reseptipuoli taas vilkastuu ja siitä oon enemmän kuin innoissani. Ideoita ja ajatuksia on paljon niin aamupaloista lounaisiin kuin iltapaloihin ja jälkiruokiin – onneksi vihdoin mulla on enemmän aikaa myös alkaa toteuttamaan niitä! Toiveita toki otetaan vastaan, jos sellaisia teiltä löytyy. Eikä kannata huolia sillä kaikki aiemmatkin toiveet on vielä muistissa 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

6 kommenttia

 1. Armi kirjoitti:

  Nam, nam ja nam! 🙂
  Näin muuten siun päivityksen Facebookissa WHO:n sokerisaantisuosituksesta. Pakko tulla kommentoimaan, et itsellä kouluruoka tarjoaa kaikista pahimman sokerimäärän!! Kastikkeissa on aina sokeria, pinaattiletuissa myös, terveellisten puurojen terveellisyys pilataan sokerikiisselillä, on ketsuppia, salaatinkastiketta, suolakurkkua ja punajuurta… Välillä tarjottavia jälkiruokia ja maustettuja jogurtteja unohtamatta. Ihan kamalaa 🙁 Itse en sokeria haluaisi syödä yhtään lisättynä, korkeintaan jossain juhlissa pala kakkua, mutta kouluruoka on… Ärsyttävää!
  Kaupassakin nykyään menee hirveästi aikaa kun pitää käydä läpi ainesosaluettelo, ettei ole sokeria. 90% lihaleikkeistäkin sisältää sitä kamaluutta, mitä ihmettä miksi?! Äitille valiti, eräs päivä sitä et miks siellä täytyy olla sokeria, niin vastauksena tuli ”maku on parempi”. Maku olisi hyvä ilman sokeria jos ihmiset ei turmelisi makuaistejaan sokerilla…
  Oli pakko tulla avautumaan kuinka paljon muakin ärsyttää sokeri jokapaikassa!

  • Melina kirjoitti:

   Asiaa puhut! Kaikista hirveintä tässä sokerijutussa on se, että sitä samaa kouluruokaa syötetään pienille päiväkotilaisille ja kasvuikäisille koululaisille, jotka tarvitsisivat kunnolla ”oikeaa” energiaa, ”oikeasta” ruuasta. Koulujen päivittäinen lounas koostuu nimenomaan noista sun mainitsemista eineksistä ja puolivalmisteista, jotka on sokerin lisäks täynnä kaikkea muutakin aivan turhaa ja ainakin näin isomman silmin epäilyttävää. Kyllähän lapsen mielestä semmonen delfiinin muotoon puserrettu kalanruhomöhkäle, jota kalapuikoksi/-pihviksikin kutsutaan, näyttää ehkä houkuttelevalta, mutta eihän lapsi sitä tiedä eikä liiemmin mieti, mitä se oikeasti sisältää. Välillä kyllä sääliksi käy, kun vastuu lasten ruokailusta olisi nimenomaan vanhemmilla. Meillä varttuneemmilla on lapsiin verrattuna kuitenkin tarvittaessa mahdollisuus ottaa ne omat eväät kouluun/töihin, eikä tarvi ”sortua” koulu-/työpaikkaruokalan onnettomaan tarjontaan. Tokihan viitseliäs vanhempi tekee lapselleen eväät päiväkotiin/kouluun, mutta luulenpa että siinä saa lapsi kyllä enemmän ihmetystä ja ivaa kerrakseen, kuin hyväksyntää ja komppaamista. Ja vanhemmatkin saavat luultavasti terveysfriikin puunhalailijan leiman, vaikka kyse on ainoastaan lapsen terveydestä huolehtimisesta. Itsekin oon saanut negatiivisia kommentteja siitä, että kannan eväsrasioita mukanani kouluun, pidettiin nirsona ja ituhippinä, vaikka toki joskus itseni jollain tapaa ”hipiksi” tunnenkin, haha! 😀 Aluksi sitä halusi kovasti selitellä, että miksi teen niinkuin teen, mutta lopulta siihen kyllästyi totaalisesti. Eli, kuten Ainokin on joskus kirjoittanut, ei omia syömis- ja ruokavalintojaan tarvi kellekään selitellä, sillä tuskin ketään sen enempää oikeasti kiinnostaa mitä toinen suuhunsa laittaa, kunhan ovat vaan uteliaita. Siksi kaikilla (myös lapsilla) on mun mielestä lupa kantaa niitä lunchboxeja mukanaan minne ikinä lystää, se voi oikeasti olla terveysteko! 🙂

   • Aino Mäkelä kirjoitti:

    Ihan totta Melina! Ja siis oikeasti tiiän tuon ”nirsona ja ituhippinä” olonsa tuntemisen omien eväsboksien kanssa, mutta mä suosin niitä niin paljon mielummin sillä niiden kans tunnen oloni itse hyväksi ja saan syödä JUST sellasta ruokaa mitä haluan 🙂 Joten ehottomasti lapsillekkin vaan lounasbokseja mukaan! Sehän parhaimmillaan aiheuttais ”kateutta” muissa ja muutkin rupeais vaatimaan omiaan..! 😀

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   En kyllä epäile yhtään..! Sokeria on kaikessa, ihan kaikessa, sellasissakin jutuisssa missä sitä ei oikeasti edes tarvi. Ihmisten makuaisti on tosiaan turmeltu sokerilla sillä mun mielestä ainakin kaikki ihana tuore, esimerkiksi porkkanat ja vaikkapa omenat, on aivan ihania. Niin hyviä! Aitoja makuja parhaimmillaan. Lapset varmasti söis niitä mielellään ellei aikuiset kuvittelis, että lapset ei niitä söis. Varmasti söis! 😀

 2. Ellae kirjoitti:

  Ainoo sinä senkin! Mulla meni nyt työmoodi ja pasmat ihan sekasin, kun rupesin tässä arpomaan että minkä noista valmistan illalla, voi jöööööses miten herkullisen näkösiä juttuja 🙂

  Hali ja ihanaa viikonloppua <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.