Hae
Aino Mäkelä

Liikettä ja lepoa

Heippa puput! Se ois taas maanantai ja viikonloppu ohi, oliks teillä kivaa?

Sanomattakin selvää, että mä nautin mun viikonlopusta täysin. Viikonloppu poikkes täysin mun normaalista arjesta ja voi kuinka hyvältä rutiinien rikkominen voikaan tehdä – nyt varsinkin, kun uskallan tehdä sen hyvällä omallatunnolla ilman pelkoa siitä, että viikonloppu ”jäis päälle” 😀

Erityisen onnellinen oon mun parantuneesta suhtautumisesta omaan alkoholinkäyttöön – vielä alkuvuodesta olin tosi ehoton sen suhteen, mutta nykyään on ihan kiva joskus juoda muutama lasi viiniä silloin tällöin. Mun piti rakentaa ihan uudestaa myrkyttyny suhteeni alkoholiin ja vihdoin mulla ei oo enää sitä pelkoa, että se ottais musta vallan antaessani sille pikkusormen. Nykyään oon oman itseni valtias, hahha!

Jaaaa perinteiseen tapaan tässä viime viikon liikunnat 😉 Mites teillä meni?

MAANANTAI salitreeni etureidet+vatsat, jooga 20min, pika-porrastreeni 14min
TIISTAI salitreeni rinta+selkä
KESKIVIIKKO salitreeni takareidet+pakarat+vinot vatsat, kävely 75min
TORSTAI jooga 20min, potkunyrkkeilytreenit
PERJANTAI salitreeni hartiat+hauis+ojentajat
LAUANTAI lepo<3
SUNNUNTAI lepo<3

Monet sanoo, että vähän epäterveellisemmin vietetty viikonloppu tuntuu vielä maanantainakin väsymyksenä ja  ”vedottomuutena”. Mä en onneksi kärsi sellaisesta ja heti aamusta kävinkin kunnon yöunien jälkeen piristävällä juoksulenkillä. Nyt on taas sellainen olo, että energiaa riittää ihan mihin vaan – aattelinkin hyödyntää tän fiiliksen ja tehdä kunnon kevätsiivoukset, leipoa ja vielä käydä puntilla ennen töitä. Oispa aina näin paljon energiaa ja fiilistä! 😀

Viime viikolla hehkutin, kuinka maidottoman ruokavalion avulla mun vatsanseudun turvotus katosi. Maidottomuus ei kuitenkaan poistanut mun mahan kipuilevia oireita, joten loppuviikosta kävin lääkärillä ja kerrankin sain asianmukaista hoitoa. Joudun nyt ainakin parin viikon ajan olemaan hiivattomalla ruokavaliolla ja vitsi mä toivon, että se toimii ja saan normaalisti toimivan mahani takaisin. Tää nyt tulee varmasti näkymään treeneissä ja jaksamisessa, mutta terveys ennenkaikkea – onneksi mulla on varaa vähennellä noista liikuntamääristä 😀

 
Reipasta alkavaa viikkoa kaikille! <3
Toivottavasti saadaan nauttia paaaaljon auringoista ja ihanista ulkoilukeleistä:)

12 kommenttia

 1. Annemari kirjoitti:

  Sulla on tosi piristävä blogi, susta jotenki huokuu hyvä olo ja onnellisuus 🙂 Mielenkiinnosta kysyn, että kun käyt aamulla juoksemassa, teetkö lenkin tyhjällä vatsalla?

  • Aino kirjoitti:

   Voi kiitos, ihana kuulla:) En yleensä treenaa tyhjällä mahalla, mutta tänään join vaan urheilujuomaa ennen lenkkiä kun reissun jälkeen keittiö huusi tyhjyyttä:D

 2. emilia kirjoitti:

  Hei mulla on sama juttu ton alkoholin kans! Vielä viime vuonna kyllä viina virtas ja hauskaa oli, mutta aamulla ei muisti pelannu ja sai miettiä mitä tulikaan tehtyä.. Olin monta kuukautta lähes kokonaan ilman alkoholia, mutta nyt alan vihdoinkin löytämään sen kultaisen keskitien jossa minä määrään itseäni eikä se alkoholi mua! Apua kuulostan ihan alkoholistilta…. 😀 mutta ymmärsit varmaan pointin :p

  • Aino kirjoitti:

   Todellaki ymmärrän, sillä mulla on ihan täsmälleen sama juttu:D! Hahha, hyvä me!

 3. Anonymous kirjoitti:

  Hei, osaisitko auttaa..? Mulla on niinkin yksinkertainen ongelma, että väsyttää – treeni ei kulje eikä kiinnosta, juoksu takkuaa ja sattuu, siis tekee ihan oikeasti kipeää. Ruoka maistuu pahalle jos maistuu ollenkaan, tekee mieli vaan kaikkea mättöruokaa vaikka niistä tulee vielä huonmpi olo. Itkettää tämä oma saamattomuus ja luuserius, ei neljä salireeniä ja kolme lenkkiä viikossa tunnu hyvälle. Ääääää…

  • Aino kirjoitti:

   Jos mää olisin sinä, niin unohtaisin hetkeksi treenin ja antaisin kropan palautua kunnolla. Söisin terveellisesti ja tekisin terveellisiä herkkuja, en antautuis ruokahimojen valtaan:) Älä todellakaan säti itseäs, joskus jokaisella on noita hetkiä ja sillon pitää kuunnella kroppaa ja antaa itselleen aikaa!Juoksemisen kanssa kannattaa ottaa maltillisesti, näin talven jälkeen sitä huvittais käyä lenkillä joka päivä mutta juoksu on hirveen raskasta kropalle joten pitää malttaa pitää lepopäiviä ja lisätä lenkkien määrää hiljakseltaan niin kroppa tottuu rasitukseen – mä ainakin oon joka kevät liiallisella lenkki-innokkuudella saanu itselleni vaan järkyttävän kipeän alakropan:D

  • Anonymous kirjoitti:

   Eli oot sitä mieltä, että voisin ihan hyvin pitää kevyemmän viikon treenin suhteen – vähän sellasen kehonhuoltopainotteisen? Kävelylenkeillä olisi ihana käydä, ja panostaa vaikka joogailuun. En oo tänään syönyt mitään epäterveellistä, lähinnä maitorahkaa+hedelmiä, opiskelupaikan ”ruokalassa”, sit pinaattikeittoa ja nyt salaattia.. Että jos jatkais kevyellä linjalla tän viikon, oisko fine? Mua pelottaa, et heti alkaa joku kamala lihaskato ja koko kevään treeni menee hukkaan, jos pidän viikon tauon.. 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo kyllä ehdottomasti! Kevyempiä viikkoja on suositeltavakin pitää aina välillä 🙂 Eikä sitä lihasten katoamista kannata todellakaan pelätä, ei ne mihinkään häviä – viikon päästä sun kroppa on taas täydessä iskussa ja motivaatio huipussa, sitten jaksaa taas treenata täysillä ;D!

 4. Senja kirjoitti:

  hei aika mieletöntä kuulla, että sulla on sama juttu alkoholin kanssa meneillään. itekin oon ollut tipattomalla koko alkuvuoden, koska ekana opiskeluvuonna lähti vähän lapasesta ja tuli biletettyä liikaakin 😀 se alkoi ahdistamaan ja aloin vähän niin kuin pelätä alkoholia. että jos otan yhden niin menee viisi. kun se oli se totuttu tapa opiskelijabileissä sun muualla.nyt oon myös alkanut ottaa lasin viiniä ruuan kanssa silloin tällöin ja tuntuu hyvältä. että on suhde siihen alkoholiin muuttunut ja voin sitä vähän juodakkin. ettei se aina mene siihen överibailaamiseen.jee hyvä me 🙂 !

  • Aino kirjoitti:

   Voi vitsi Senja, toi vois olla ihan mun kirjottamaa! Todellakin hyvä me! <3

 5. Siiri kirjoitti:

  mun viikonloppu(tai no la)meni syödessä…..söin niin paljon, että oksat pois….mutta kun tosiaan viikko tiputus oli taas 1,2kg niin sain ”valmentajalta” luvan syödä vaikka oman käteni jos semmonen olo olis ollu 😀 vapaasyönti päivä se lauantai sitten tosiaankin oli…meni sushia, keksiä, muffinssia, suklaata(niin paljon, että nolottaa)….illalla oli huono oli niin fyysisesti kuin henkisestikkin 😀 ja su oli sitten semmonen sokeri&rasva darra. hyi hitto. no treeni kulki su, oli meinaan ”pikkasen” ekstra energiia kropassa 😀 mutta kyllä se salaatin punnitseminen tuntu taas kivalta ton päivän jälkeen, ja vaikka nesteitä varmaan tulikin parin kilon edestä niin ihanasti mulle syömiseen luvan antanut henkilö sanokin(ku sanoin että mua jopa vähän pelotti toi vapaapäivä kun oli siitä vaa’asta tullut keittiössä jo niin kaveri),että siiri ketään ei saa lihottua päivässä, se mitä tulee niin se kanssa lähtee. silti kyllä pinkasin sunnuntaina lenkille heti ku silmät auki sain :-Dtoivottavasti oli ihana näyttelyreissu! kaipaan niitä itekkin hulluna 🙁 <3

  • Aino kirjoitti:

   Oiii sulla on ollu kunnon herkkupäivä! Rupes heti tekeen mieli sushia, kun luin tän.. 😀 Ja toi sokeri&rasva-darra on aika ankee olo, onneks tosiaan treeni ainakin kulkee sillä tankatulla lisäenergialla, hahha! Ja hei jos joulumässäilytkin kestää, niin kyllä yhden herkkupäivänkin 😉 Onneksi tosiaan ne lisäenergiat saa helposti kulutettua poiskin, oli mullakin viikonlopun jälkeen ihan sellanen ”pakko päästä juoksemaan” -olo eilen aamulla :DOli kyllä ihan huippua! Pitäs järkätä joku kiva reissu niin saatais treffitki samalla aikaseksi 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.