Hae
Aino Mäkelä

Superfoodit saapui taloon

Kuljen taas jälkijunassa näiden kanssa, sillä superfoodithan on kuulunut monien ruokavalioon jo pidemmän aikaa. Mä en oo koskaan kokenut niiden syömistä tarpeelliseksi, mutta vihdoin uteliaisuus voitti. Tutkin netistä vähän ennakkoon CocoVin valikoimaa ja päädyin hakemaan Life:stä hamppuproteiinia ja chia-siemeniä. Kuten ruokapäiväkirjoista on huomannut oon jo ahkeraan niitä testaillut 🙂

Hamppuproteiini on aika mautonta jauhetta, joka tekee ruuista aika mielenkiintoisen värisiä. Se sisältää proteiinia n. 50% ja 21% kuituja, joten se on loistava lisä mun kasvisruokavalioon*! Oon lisännyt tätä nyt aamupuuroon sekä keiton joukkoon. Ajattelin kokeilla tätä myös jugurtin ja maitorahkan seassa sekä smoothieissa 🙂

Chia-siemenet sisältää myös runsaasti proteiinia (n.20%) ja kuitua, mutta erityisen paljon kasviöljyjä – 40% ! Tietty myös muiden siementen tapaan chia-siemenistä saa paljon vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. Veteen liuotettuna näistä muodostuu ”geeliä”, jolloin näistä saa parhaimman vaikutuksen irti. Huomasin että jo jugurtinkin joukossa näihin tulee hieman hassu geelimäinen koostumus! Näitä aattelin käyttää ihan samallai kuten hamppuproteiiniakin – lähinnä jugurttien ja smoothieiden joukossa 🙂

Onko muut tutustunut näihin superfoodeihin? Mitkä on teidän superfood suosikkeja? Ja miten te tykkäätte omanne käyttää? Vinkkejä otetaan mielenkiinnolla vastaan! 🙂

Lisää tietoa superfoodeista – CocoVi.

*Mä siis pääsääntöisesti EN syö lihaa, en siis osta sitä kaupasta kotiin. En kuitenkaan kieltäydy lihasta vaan satunnaisesti syön sitä jos sitä on tarjolla (esim vanhempieni luona) tai leikkeleenä leivän päällä 🙂

6 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Heippa! Kiva blogi 🙂 Mulla olisi sulla haaste mun sivuilla!-Elina http://fit-fever.blogspot.fi/2013/01/ensimmainen-haaste.html

 2. Sanni kirjoitti:

  Mua on kyllä kovasti kiinnostanut kokeilla superfoodeja, mutten ole vielä ainakaan saanut aikaseksi! Jään innolla seuraamaan mitä sie noista tykkäät 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Tällähetkellä ei muuta kuin positiivista sanottavaa – chia-siementen hieman geelimääinen koostumus on hauska eikä hamppuproteiini maistu oikeastaan millekkään 😀 Ehdottomasti kokeilemaan!

 3. Anonymous kirjoitti:

  Täälä on toinen superfoodeista innostunut 🙂 Itse teen chiasta hyytelöä jota syödään koiran kanssa molemmat, spirulina- jauhetta laitan aamupuurooni (kyllä, siitä tulee ihanaa myrkynvihreää :D), msm- jauhetta laitan smoothien joukkoon, hamppujauhetta leipätaikinaan, kookosöljyä leivän päälle (on muuten ihan paras makukombo) ja paistamiseen sekä leivontaan ja ihovoiteeksi (jossa myös loistava), ja lisäksi tottakai suolat ja sokerit on ihan luonnollisinta laatua 🙂 -emmy-

  • Aino kirjoitti:

   Kiitti paljon kommentista!! Pitääkin hamstrata lisää noita ja ottaa sun käyttövinkkejä ylös 🙂 Ja kylläpä sun koiralla on hyvät eväät :D! Ei sillä, ymmärrän entisenä koiraihmisenä täysin, että vaan parastahan ne ansaitsee 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.