Hae
Aino Mäkelä

11 syytä nousta sohvalta!

Listasin nyt eniten itseäni motivoivat syyt liikkumaan. Voin sitten aina tuskaisina ”einytmilläänjaksais” -päivinä lukea tän listan läpi, että ei vaan pääse unohtumaan! 😀 Toivottavasti muutkin löytää tästä motivaatiota liikkeelle lähtemiseen.

You live longer once you realize that any time spent being unhappy is wasted.
-Ruth E. Renkl

1. Aivot narikkaan. Treenatessa en oikeastaan ajattele mitään. Kuuntelen vaan musiikkia tai keskityn suorittamiseen niin täysillä, että kaikki muu unohtuu. Ja kas kummaa, ennen lenkki ärsyttänyt asia tuntuukin lenkin jälkeen ihan pieneltä jutulta 🙂 Helppoa!

2. Hyvä fiilis. Vaikka kuinka ois mörrimöykky kylässä ennen treeniä, yleensä sen saa treenin aikana karkotettua pois. Laiska olo ja pahantuulisuus muuttuu treenin myötä hymyksi ja energisyydeksi! Sen jälkeen kun olen alkanut harrastaa liikuntaa, musta on varmasti tullu paljon mukavampi tyyppi 😀

3. Uni. Ilman päivittäistä liikuntaa nukun paljon huonommin – nukahtamiseen menee ikuisuus ja heräilen kesken yön. Enää en siis tarvi luontaistuotteita nukahtamiseen ja herään aamuisin paljon virkeämpänä, kun saan nauttia ihanasta syvästä unesta, lähes poikkeuksetta, joka yö 🙂

4. Kehittyminen ja itsensä voittaminen. Mä oon niin rakastunut siihen itsensä voittamisen fiilikseen. Siihen, kun jaksaa juosta edes hitusen pidemmälle entä viimeksi tai kun saakin kyykätessä lisätä painoja tankoon. Awesome!
Mä oon yleensä aina saanut kaiken aina helposti ja ollut kaikessa tosi hyvä, joten kehittyminen jossain tuntuu oikeasti hyvältä kun sen on ansainnut.

Strive for progress, not perfection.
-Unknown

5. Ulkonäkö ja fyysinen olomuoto. Kyllä, olen hieman pinnallinen ja myönnän nauttivani muutoksesta, jonka liikunnan harrastamisella olen kroppaani saanut aikaan. Myös muutenkin kevyempi olo on täysin liikunnan ansiota ja helpottanut liikuntaa huomattavasti. Se kannustaa liikkumaan myös lisää!

6. Terveys. Liikkumalla ja pitämällä itsestäni huolen nyt, koen tekeväni palveluksen tulevaisuuden minälle. Liikunta vaikuttaa ehkäisevästi moniin sairauksiin ja liikkuva ylipainoinen onkin paljon terveempi, entä normaalipainoinen/laiha joka ei liiku ollenkaan 🙂

7. Ihmiset. Liikunnan ja harrastamisen parissa tulee tutustuttua uusiin ihmisiin ja vaihdettua ajatuksia sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa muuten sitä ei ehkä tekisi. Kuntosalin ja uimahallien pukukopeissa on yllättävän yhteisöllinen fiilis ja monesti keskustelut tuntemattomien kanssa on piristäneet päivää 🙂 Kaikista parasta on kuitenkin se, jos saa innostettua jonkun läheisen mukaan liikkumaan! Se että motivoi muita, on oikeasti tosi mahtava tunne.

8. Nautinnollisuus. Mä yksinkertaisesti nautin liikunnasta, monien pienien tekijöiden takia – kehittyminen, kavereiden kanssa tekeminen, hikoileminen (!!!). Nautinnollisinta on kuitenkin se voimattomuuden tunne lihaksissa treenin jälkeen. Ja lihasjumit seuraavana päivänä – tietääpä ainakin tehneensä! Ahhh 😀  

I’d rather be a failure at something I enjoy than a success at something I hate.
-George Burns

9. Ruoka ja syöminen. Harrastamisen myötä mun ruokarytmistä on tullu säännöllisempi ja ruokavaliosta monipuolisempi, harrastamista tukevampi. Ja kun liikkuu paljon, voi myös syödä vähän enemmän 😉 Heh!

10. Tehokkuus. Jos joskus laiskottaa, haen treenistä monesti lisää virtaa. Sen jälkeen jaksaa lukea taas tenttiin tai siivota kodin. Myös tekemisen laatu on parantunut huimasti, kun sitä virtaa löytyy oikeasti eikä vaan pakota itseään tekemään jotain.

11. Itsetunto. Can’t help it – liikunnan myötä mun itsetunto on kohonnut uusiin sfääreihin. En enää ujostele ja seiso nurkassa hiljaa, vaan uskallan tuoda mielipiteeni julki ja olla ihan rehellisesti oma itseni. Myös ulkonäölliset seikat toki vaikuttaa itsetuntoon, mutta myös se itsensä voittaminen ja varsinkin saavutukset kohottaa itsetuntoa mukavasti. Ei ole häpeä olla itsestään ylpeä!

+BONUS: Terveelliset valinnat lisää terveellisiä valintoja 🙂 Täys fakta! Tää mun alkoholin kulutuksen vähentäminen tais oikeestaan alkaa siitä, kun en halunnut enää hukata mun treenipäiviä krapulassa makoiluun 🙂 Toimii!

Ability is what you’re capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.
-Lou Holtz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.