Hae
Aino Mäkelä

Matcha-madness

Oon jo aikaisemminkin hehkuttanut teille matchaa ja sen terveysvaikutuksia, kehunut sitä kahvia paremmaksi ja tehnyt siitä jopa jäätelöä. Musta tuntuukin, että mitä enemmän mä matchaa käytän niin sitä enemmän mä siihen ihastun.. Ja kerrataas nyt vielä, et miks se on niin siisti juttu:

  • Sisältää kofeiinia, joten matchan kanssa voi opetella irti turhasta kahvinjuonnista
  • Jopa 10 kertaa enemmän antioksidantteja kuin tavallisessa vihreässä teessä
  • Rentouttaa ja parantaa keskittymiskykyä
  • Tehostaa rasva-aineenvaihduntaa
  • Lehtivihreä puhdistaa kehoa voimakkaasti antaen matchalle myös sen kauniin vihreän värin

Matcha-madness
Moni onkin varmaan jo kuullut ”Bulletproof kahvista”, joka antaa pitkäkestoista energiaa ja tehostaa aineenvaihduntaa toimien loistavana treenibuusterina sekä energianlähteenä. Bulletproofin sisältämät rasvahapot saavat kofeiinin vaikuttamaan välittömästi ja pitkäkestoisesti sekä pitämään olon pitkään kylläisenä.

Kyseinen ihmekahvi houkuttelee meikäläistäkin, mutta myönnän olevani kahville vähän herkkä. Sen vuoksi oonkin tehnyt matchasta itselleni vastaavaa herkkuversiota aamuisin ja löytänytkin oikein mallikkaan reseptin, joka sekä tehostaa vaikutuksia entisestään kuin myös peittää samalla sitä matchan vihertävää, ruohomaista makua 🙂

BULLETPROOF MATCHA

Sekoita seuraavia aineksia blenderissä noin puolen minuutin ajan:
2 dl kuumaa vettä
1 tl matcha-jauhetta
1 tl-rkl kirkastettua voita*
1 tl-rkl MCT-öljyä*
1 tl-rkl macaa*
1 tl soijalesitiiniä
ripaus vaniljaa

* Jos et ole tottunut käyttämään rasvoja tai macajauhetta, suosittelen aloittamaan pienemmällä annoksella ja kropan tottuessa sekä oppiessa käyttämään raaka-aineita hyväkseen vähitellen lisäämään annosmäärää.

Matcha-madness
Millaisia matcha-reseptejä teiltä löytyy? Matcha on tosi monipuolinen ja oikeasti yks sellasista jutuista, joihin suosittelen lämpimästi tutustumaan! Entisenä kahvinarkkina ja monta kertaa siitä vierottautuneena voin sanoa käsi sydämellä, ettei matchaa parempaa kahvinkorviketta oikeasti löydy. Ainakaan bulletproof-matchaa!

Kuvan kakutkin kiiwi-lime raakakakkukin on kuorrutettu matchalla ja kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös maku oli oikein bueno! Seuraavan kerran opetankin kakkutaikoja Oulussa, kun Foodin Akatemia järjestää yhdessä Tuban kanssa Raakakakkukurssin tiistaina 8.9. Kurssilla tehdään sekä makeita että suolaisia raakaherkkuja 🙂 Ja 77€ Early Bird -hinta on voimassa vielä tän viikon lauantaihin asti! Lisätiedot & ilmoittautumiset: aino@foodin.fi.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.