Hae
Aino Mäkelä

Aamulla on väliä

Täydellinen aamu Täydellinen aamu Täydellinen aamu
Nukuin eilen pommiin. Herätyskello näytti 4:44, mutta koti oli valoisa ja ulkoa kuului rakennusmiesten äänet – jopa aamuaivoillani tajusin, että jokin yhtälössä ei toimi. Jotenkin vois kuvitella, että aamuna jolloin edessä on yli 12 tunnin päivä töistä töihin juostessa aiheuttais aikataulun radikaali pettäminen katastrofin, mutta toisin kävi – eilinen oli ehkä yks antoisimmista päivistä pitkään aikaan.

Odotetusta kaaoksesta selviäminen kiitettävin arvosanoin on muuten uskomattoman voimauttava kokemus – en suosittele ketään nukkumaan pommiin, mutta kokemus oli kyllä kaiken sen arvoinen!

Joka aamu meillä on mahdollisuus päättää tuleeko päivästä hyvä vai huono. Kaikki on loppupeleissä omasta asenteesta kiinni eikä bussista myöhästyminen, kahvin läikkyminen tai lompakon kotiin unohtuminen kaada maailmaa. Ne on asioista, joista kyllä selvitään jos niin halutaan ja ne voi kyllä pilata päivän jos niille antaa siihen mahdollisuuden. Kun tekee itselleen hyviä päätöksiä (esimerkiksi treenin väliin jättäminen sen vuoksi, että väsyttää vs laiskottaa..), joiden takana pystyy täysin seisomaan kulkee myös päivä paremmin – morkkistelu kun onnistuu aina pilaamaan kaiken.

Ennen mä alotin aamuni lähes poikkeuksetta treenaten ja pieni hikoilu heti aamutuimaan tekikin ihmeitä antaen energiaa koko päiväksi! Nyt, kun aamutreenit on ollut mahdottomuutensa vuoksi poissa kuvioista jo pitkään, oon oppinut löytämään energiaa myös muualta – eniten tietysti kaikista ihanista ihmisistä sekä niiden kanssa vietetyistä hetkistä. Vaikka treenaaminen mahtavaa onkin ja ikävöin aamulenkkejä sekä kunnon endorfiiniryöppyä oon onnellinen siitä, että oon oppinut olemaan kiitollinen myös kaikesta muusta.

Aamuisin tahdonvoima on suurimmillaan. Sen takia aamupala onkin ehkä yksi helpoimmista aterioista syödä fiksusti ja suosittelenkin aina aloittamaan parempien elämäntapojen opettelun aamun muokkaamisesta parempaan suuntaan nimittäin se aamulla saatu lisäenergia auttaa pitkälle päivään sekä onnistuu myös motivoimaan fiksumpiin valintoihin pitkin päivää.

Tänään aloitin aamun rauhassa joogaten, keskittyen puhtaasti itseeni. Aloitin myös viikon kestävän paaston, joten hauska kuinka jo muutenkin viimeaikoina lisääntynyt levontarve tulee kasvamaan – onneksi sentään ulkona on jo aamuisin valoisempaa mikä tietysti jo itsessään piristää huimasti!

Kuvat on poimintoja mun tän viikon aamuista, joista jokainen on ollut erilainen ja omalla tavallaan antoisa. Eilinen päivä oli niin antoisa, että selkeästi haluan viljellä kyseistä sanaa kaikkialle, hahhha! Paljon hyviä keskusteluja, silmiäavaavia havaintoja sekä oivalluksia siitä mitä elämä on parhaimmillaan.

Nautiskelua, naurua ja aitoja kohtaamisia.

Antoisaa perjantaita,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PSST.. Yksi eilisen päivän tärkeimmistä jutuista oli varmasti upean Minnan kanssa vietetty rauhallinen aamu. Korvaamattomat keskustelut syntyy luottamuksesta, ennakkoluulottomuudesta ja rohkeudesta – vapaudesta sanoa juuri ne asiat, jotka ensimmäisenä mieleen tulee. Minna onkin muun muassa Voittajan Itseluottamus -verkkokurssin takana, johon pääsee vielä tämän viikon ajan ilmottautumaan mukaan – suosittelen lämpimästi! Minna on ihana ja kurssi antoisa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.