Värikästä
Värikäs on yks sana jolla voisin helposti kuvailla jokaista mun loihtimaa ateriaa. Vaikka yksinkertaisuuskin on kaunista ja maistuvaa, mun ruuat on yleensä raaka-aineiltaan aika monipuolisia – tykkään heitellä pannulle vähän sitä sun tätä. Kasvikset on siitä kiva raaka-aine, kun niiden maut harvoin riitelee keskenään.. jotkut kombot puolestaan ovat vastustamattomia!
Mä oon viimeaikoina oppinut rakastamaan papuja, siitä syystä varmaan mun pataruokien kokkailu onkin yleistynyt aikalailla. Pataruuat on sinällään helppoja valmistaa ja niistä tosiaan riittää syötävää useammalle päivälle. Jos ei huvita jokapäivä papuja syödä niistä voi tehdä vaikka minkälaisia kastikkeita tai vaikka chili con carnea – nam!
Torstai-illan ratoksi kokkailin värikästä papupataa. Siihen tarvitaan:
*2 tuoretta chiliä
*3 valkosipulinkynttä
*punasipuli
*keltainen & vihreä paprika
*2 porkkanaa
*1dl (kuivaa) soijarouhetta (mustapippuri, jauhelihamauste)
*kidneypapuja chilikastikkeessa
*kikherneitä
*juustokuminaa, korianteria, paprikamaustetta