Hae
Aino Mäkelä

Värikästä

Värikäs on yks sana jolla voisin helposti kuvailla jokaista mun loihtimaa ateriaa. Vaikka yksinkertaisuuskin on kaunista ja maistuvaa, mun ruuat on yleensä raaka-aineiltaan aika monipuolisia – tykkään heitellä pannulle vähän sitä sun tätä. Kasvikset on siitä kiva raaka-aine, kun niiden maut harvoin riitelee keskenään.. jotkut kombot puolestaan ovat vastustamattomia!

 

Mä oon viimeaikoina oppinut rakastamaan papuja, siitä syystä varmaan mun pataruokien kokkailu onkin yleistynyt aikalailla. Pataruuat on sinällään helppoja valmistaa ja niistä tosiaan riittää syötävää useammalle päivälle. Jos ei huvita jokapäivä papuja syödä niistä voi tehdä vaikka minkälaisia kastikkeita tai vaikka chili con carnea – nam!

Torstai-illan ratoksi kokkailin värikästä papupataa. Siihen tarvitaan:
*2 tuoretta chiliä
*3 valkosipulinkynttä
*punasipuli
*keltainen & vihreä paprika
*2 porkkanaa
*1dl (kuivaa) soijarouhetta (mustapippuri, jauhelihamauste)
*kidneypapuja chilikastikkeessa
*kikherneitä
*juustokuminaa, korianteria, paprikamaustetta

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen mausteet, sekoittele hetken aikaa jotta mausteista alkaa irrota makua. Lisää hienonnetut chilit, valkosipulinkynnet ja punasipuli sekä hetken kuluttua paprika – kuullottele minuutin, parin ajan niin että kasvikset imevät mausteita itseensä. Lisää porkkanat, turvotettu ja maustettu soijarouhe ja hieman vettä, kiehuttele porkkanat kypsäksi. Lisää kidneypavut kastikkeineen padan joukkoon ja viimeisenä kikherneet (valutetut ja keitetyt). Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin vartin ajan. Mausta tarvittaessa vielä chilillä/cayennepippurilla/millä ikinä haluatkaan.
 
 
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.