Hae
Aino Mäkelä

Helsingin paras aamupala

Muutama päivä muuttoni jälkeen käveleskellessäni ystäväni kanssa pitkin uutta kotikatuani kiinnitimme huomion täpötäyteen kahvilaan. Oli sunnuntain brunssiaika ja Deli Cafe Maya oli täpötäynnä asiakkaista.

Mielenkiintoni heräsi välittömästi. Mikä mahtoi olla tän paikan salaisuus?

Deli Cafe Maya, Punavuori, Helsinki
Vaikka ei välttämättä uskois niin oon välillä hieman aikaansaamaton – siis juurikin tälläisten asioiden kanssa. Kesti nimittäin yli kuukauden ajan ennenkuin ensimmäistä kertaa istuahdin hyvässä seurassa Mayaan kahvikupposen äärelle. Ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Ensiluokkainen asiakaspalvelu ja viihtyisä tunnelma hurmasi mut heti.

Viimeinen silaus oli upea aamupalatarjoilu sillä juuri sitä olin etsinyt: aamupalapaikkaa, jossa meikäläinenkin saisi syödäksensä.

Ensivisiitin jälkeen oon viettänyt Mayassa useammankin aamun ja oon ihan älyttömän onnellinen asuessani lähes sen naapurissa. Listalla on erilaisia aamupala-annoksia ja sekä torstaisin että perjantaisin tarjolla on aamiaisbuffet, joka on t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n.

Deli Cafe Maya, Punavuori, HelsinkiDeli Cafe Maya, Punavuori, HelsinkiDeli Cafe Maya, Punavuori, Helsinki
Paikan päällä itse tehdyt herkut luomu raaka-aineista yhdistettynä makuhermoja hemmotteleviin yhdistelmiin ei petä koskaan. Sen lisäksi halutessaan saa myös gluteenitonta leipää ja mysliä sekä soijajogurttia tavallisen sijasta! Vihdoin paikka, jossa oman natsiruokavalionsa kanssa ei tule yhtään vaikea olo ja se on harvinaista herkkua se. Hahha 😉 

Oon siinä mielessä hassu, etten välitä vaikka ruoka olisi keskinkertaista tai pahaa, jos henkilökunta ja tunnelma on kohdallaan. Ja kuten sanoin: Mayassa se on ensiluokkaista. Heti ovesta sisään astuessa mulla on sellainen olo, kun oisin kotonani ja se on ihanaa se! Myös asiakaskunta on rentoa.

Deli Cafe Maya, Punavuori, Helsinki
Nämä kuvat on Marissan kamerasta, lähes parin viikon takaa jolloin meillä oli tyttöjen aamiaishetki ja myös Monna oli mukana. Naureskeltiin niin kovasti, että eräs herrasmies luuli meidän olevan krapulassa – ei kuulemma normaalisti suomalaiset naureskele niin kovasti heti aamutuimaan, hahha 😉 Kiitos siis Marissalle – itse en ikinä saa kuvia aikaiseksi sillä herkkusuuna unohdan koko homman ruokien lumossa.

Jos siis etsitte Helsingistä aamiaispaikkaa, joka täyttää tarkemmankin tyypin kriteerit niin suosittelen testaamaan Mayaa. Sieltä saa myös lounasta sekä viikonloppuisin on tarjolla brunssi! Onko jollain teistä kokemusta niistä? Mitä aamiaisen perusteella vois veikata niin nekin on varmasti kokeilemisen arvoisia.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Tiia kirjoitti:

  Oon töissä melkeen Mayan naapurissa ja lounaalla tulee käytyä USEIN! En kauheen mielelläni muualla ees käy :D. Jo pelkästään keittolounas on tarpeeksi täyttävä, koska salaattipöytä on niin runsas ja monipuolinen ja PARAS. Lisäks listalta saa joka päuvä mitä upeempia ja toinen toistaan parempia pääruokia jos on sairaan kova nälkä (keitto kuuluu myös tähän lisäksi :3).

  Jos satut haluumaan testaamaan lounaan niin oon valmis uhrautumaan (:D) seuraks koska vaan!

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Oijoijoii – kuulostaa ihanalta! Laitan sulle oikeesti viestiä, kunhan joskus satun olemaan kotikulmilla lounasaikaan – ehottomasti lähen mielelläni sun kans 😀

   • Tiia kirjoitti:

    Loistavaa! Jään odottamaan viestiä kuola valuen (ja saatan huijata ja käydä pari kertaa varmistamassa että lounas pysyy yhtä hyvänä :D)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.