Hae
Aino Mäkelä

Lemmenherkkuja

Hei vaan ihanaiset,

jotenkin musta tuntuu ettei musta ois hirveästi kuulunut viimeaikoina, vaikka oikeastihan oon postannut lähes päivittäin. Rehellisyyden nimissä elämänrytmi on ollu aika tiivis ja aika on kulunut töistä töihin juostessa – PURilla kun parhaillaan vietetään Senioriviikkoja (9-28.2) mikä tarkoittaa huimia tarjouksia aina -70% asti sekä tietysti maistiaisia ja herkkuja myös Ystävänpäivää silmällä pitäen. Iltaisin oon puolestani viettänyt aikaa workshoppeja vetäen tai tulevaa ravintolapäivää valmistellen.

Jostain syystä kuitenkin kavereiden kommentoidessa ”Mitä sulle kuuluu? Aika paljon kaikkea!” on mulla vähän epätodellinen olo. Kyllä – kaikkea, jos sitä työnteoksi voi kutsua 😉 Onni onnettomuudessa työjutut on mulle kuin hupia sillä pääsen toteuttamaan itseäni ja onhan mulla onneksi myös aikaa niille kaikista tärkeimmille: ystäville.

Huomenna onkin ystävänpäivä, jolloin on mitä parhain aika hemmotella läheisiä hieman spesiaalimmalla kohtelulla, eikö totta? Se on myös oiva tilaisuus paljastaa vaikka salaa kyteneen ihastuksensa mielitietylleen, jos vain suinkin uskaltaa. Rohkaistuakseen suosittelenkin nauttimaan itse amorin herkkuja ja seuraavaksi saattekin reseptit pariin erityisen ihastuttavaan sellaiseen.

RUPLAn ravintolapäivä RUPLAn ravintolapäivä
Suklaahan on tunnetusti rakkauden ruokaa. Erityisesti raakasuklaa, jonka nauttiminen saa kaverit tuntumaan kivemmilta ja vastaantulijat entistä hurmaavimmilta. Uskokaa pois, kokemusta on! Perus raakasuklaan sijaan ystävänpäivänä on kiva nähdä vähän enemmän vaivaa ja valmistaa ihania mansikkasuukkoja, joiden resepti on mun ystävän Heidin käsialaa ja se löytyy kirjasta ”Raakasuklaata ja Superruokaa”.

MANSIKKASUUKOT

2,5dl pakastekuivattuja mansikoita
2dl kookoskermaa
3rkl hunajaa
2,4rkl psylliumia
2rkl kookosöljyä
1,5rkl riisinlesejauhetta
0,5tl vaniljajauhetta
0,25tl

Tee mansikkatäyte:
Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Kaada seos pursotinpussiin ja anna jähmettyä hieman jääkaapissa. Pursota seoksesta parin suupalan kokoisia suukkoja ja pane ne pakastimeen jähmettymään.

Valmista itse raakasuklaata tai sulata valmista vesihauteessa. Dippaa jähmettyneet mansikkasuukot suklaaseokseen haarukoiden avulla ja valuta ylimääriset suklaat pois.

Herahtiko vesi kielelle? Suukoilla saa tulla herkuttelemaan myös sunnuntaina RUPLAan klo 10-20 välillä osoitteeseen Helsinginkatu 16.

PRASAD LoveElixir

Sopivasti ystävänpäivän alla pääsin myös tutustumaan uuteen 100% käsintehtyyn PRASADin Lemmenrohtoon, jonka taika perustuu tunnettuun lemmenyrttiin damianaan. Sitä voi nautiskella haluamansa juoman kanssa tai lisätä niin smoothieen kuin raakasuklaaseenkin – aivan kuten minäkin tein. Ensimmäinen nautiskelukerta tuo mukavan lämmöntunteen sydämeen, toisen puolestaan lisäten liekkiä itse lemmenroihuun. Hahha 😉  

Innostuin tuotteesta niin, että Ystävänpäivän kunniaksi lanseerasin PURille uuden ”rakkaussmoothien” sekä tarjoilen Lemmenrohdolla terästettyä suklaata kaikille asiakkaille kaupan aukioloaikana Ystävänpäivänä 14.2 klo 10:30-15:30. Niin ja koska kaksin aina kaunihimpi niin lauantaina saakin kaksi smoothieta yhden hinnalla! Kannattaa siis ottaa myös ystävä mukaan ja tulla tekemään löytöjä tarjouksien sekä hurmaavien lahjaideoidemme joukosta.

Ja koska kaikilla teillä ei ole mahdollisuutta tulla moikkaamaan mua ja nappaamaan smoothieta mukaan, saatte smoothiereseptin joka voisi olla itse amorin kehittelemä:

YSTÄVÄNPÄIVÄN SMOOTHIE
1dl puolukoita
1dl mantelimaitoa
puolikas banaani
2rkl granaatinomenan siemeniä
1rkl kurpitsansiemeniä
1tl macajauhetta
(20 tippaa Lemmenrohtoa)

Nyt mä jatkan töiden parissa ja ehkä pyöräytän vielä muutaman satsin suklaata pakkaseen huomista odotellen. Millasia ystävänpäiväherkkuja te loihditte? Vai onko Ystävänpäivä vain yks päivä muiden joukossa? Mun mielestä ei koskaan oo väärä hetki osottaa arvostustaan ja rakkauttaan muita kohtaan, mutta Ystävänpäivä on siihen erityisen hyvä. Varsinkin jos sattuu olemaan vähän jurompi tapaus, hah!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PS. Mulla oli tänään ilo aloittaa aamu ystävän seurassa, kun oltiin Monnan kanssa Groove FMssä juttelemassa välipaloista. Toivottavasti olitte radioaalloilla kreivin aikaan! Linkittelen teille podcasteja ja videomateriaalia kunhan saan ne käsiini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.