Hae
Aino Mäkelä

Tyrmäävä herkku

Oon viime aikoina ollut todella, todella ihastunut chaihin mikä on näkynyt viimeaikojen kokkailussa: sunnuntaina herkuttelin ihanalla chai-moussella ja maanantaina puolestani kokkailin chaivivahteista raakasuklaata. Mmmmm – toimi!

Tänään, juuri äskön, saapuessani kotiin pitkän päivän jälkeen halusin tehdä itselleni jotain erityisen hyvää, hieman spesiaalimpaa herkkua. Ensimmäisenä mieleeni tuli helppo, jo sunnuntailta tuttu, chai-mousse johon rakastuin heti ensimmäisellä lusikallisella. Tosin tällä kertaa päätin tuunata reseptiä vielä vähän ja se kannatti: lopputulos oli niin täydellinen, että söin koko annoksen yhdeltä istumalta. Vaikka tarkoitus oli jättää puolet huomiseksi aamuksi, ooooopsis!

Löytyykö sieltä ruudun takaa muita chaihin hullaantuneita? Jos koko makumaailma on vielä vieras niin suosittelen kokeilemaan seuraavaa herkkureseptiä, joka sopii loistavasti vaikkapa sunnuntaibrunssin kruunuksi – se nimittäin maistuu varmasti jokaiselle sillä makuvivahteidensa puolesta jokainen löytää siitä varmasti jotain tuttua.Chai-mousseChai-mousse

CHAI-MOUSSE
annos kahdelle

2dl liotettuja cashewpähkinöitä
1dl vettä
puolikas avokado
6 tuoretta taatelia
kolme ruokalusikallista raakakaakaojauhetta
teelusikallinen kanelia
puolikas teelusikallinen kardemummaa
puolikas teelusikallinen kurkumaa

Valmistus käy käden käänteessä: mittaa ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi massaksi. Annostele kauniisti kuppeihin ja nautiskele hartaudella!

Chai-mousse

Nyt onkin ihana mennä nukkumaan, masu täynnä suussasulavaa herkkua ja mikä tärkeintä: hymy venyneenä aina korviin asti! Mä en ainakaan pysty koskaan menemään nälkäisenä nukkumaan sillä oon todennut, että siitä tulee vaan pahalle tuulelle. Ja nyt ainakin on sitten energiaa aloittaa huominen aamu taas vaihteeksi pyörätreenillä, johon oon hullaantunut aivan täysin kuluneen viikon aikana 🙂

Ja hei, muistakaahan käydä ottamassa osaa Luomu&Lähiruoka -messuihin liittyvään arvontaan – aikaa osallistua on aina sunnuntaihin asti!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.