Hae
Aino Mäkelä

Heräämisiä

Mitä enemmän vuodet etenee ja mitä enemmän mä viisastun niin sitä enemmän mä opin elämästä. Samalla kuitenkin kun oppii uutta ja innolla kulkee kohti tulevaa, saattaa matkan varella unohtaa ihan vahingossa jotain aivan perusjuttuja elämässä.

Mulle ainakin käy ainakin aina välillä niin, että huomaan rypeväni jossain asiassa aivan suotta ja vaikka tietäisinkin ratkaisun, vaihtoehdon joka auttais mut pois tilanteesta. Vaihtoehdon, jonka oon vaan onnistunut unohtamaan matkan varrella.

Kuulostaako ihan hullulta, vain ehkä vähän jopa tutulta?

Kirjan kuvaukset, kuva Hanna Pusa

Kuva: Hanna Pusa

Oon ennen ollut aika suunnitelmallinen tyyppi ja tiennyt tosi selkeästi mitä mun tulevaisuus tuo tullessaan. Mulla on ollut suunnitelma ja selkeä visio, joiden mukaan oon elänyt ja jota kohti oon päivittäin kulkenut. Mutta nyt.. Oon oppinut elämään hetkessä ja heittänyt suunnitelmat kaivoon, sillä musta tuntuu että mulla on tätä todellisuutta jäljellä enää hetki vaan ja sit asiat muuttuu.

Muutos ei oo pahasta, vaan useimmiten jopa hyvästä. Mutta oli miten oli se pelottaa ja paljon. Siihen pelkoon on vaan opittava suhtautumaan sen ansaitsemalla tavalla eikä antaa sille liikaa valtaa, jolloin siitä tulee pahis joka mustaa mielen ja vetää fiiliksen maahan. Ja sitähän me ei haluta: meillä on vaan yksi elämä, josta ois ihana osata nauttia ja ottaa kaikki irti! Elää jokainen päivä, eikä vaan olla olemassa ja pelätä seuraavaa hetkeä ja tulevaisuutta, jonka kulkuun meillä ei kuitenkaan loppupeleissä oo niin paljon vaikutusvaltaa kuin tahdottais.

Raakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaItseensä ei voi koskaan panostaa liikaa eikä itseluottamus voi koskaan olla liian vahva. Vahva itseluottamus on kuitenkin ainakin mulle se tekijä, joka on tuonut muhun tähän pisteeseen ja antanut rohkeutta nousta feeniksin lailla tuhkasta, ensin tyhjästä ja sitten jokasen vastoinkäymisen jälkeen uskoen siihen omaan juttuun. Aion jatkaa sen vahvistamista ”Sisältä vahvempi” -verkkokurssilla, joka alkaa ens maanantaina ja johon saan ilokseni ottaa myös yhden teistä mukaan (kurssin ovh. 47,50€) !

Sisältä vahvempi -verkkokurssi on kuuden viikon mittainen sukellus oman itsearvostuksesi ytimeen. Matkaa tehdään erilaisten pohdintatehtävien ja valmennusharjoitusten kautta. Kurssin aikana saat ymmärrystä siitä, kuinka oma itsearvostuksesi on vuosien mittaan kehittynyt ja kuinka olet lopulta päätynyt tähän kokemukseen omasta arvostasi, jota tällä hetkellä elät. Kurssilla opit katsomaan itseäsi entistä armollisemmin ja objektiivisemmin ja opit kiinnittämään huomiota virheiden sijasta siihen kauniiseen, mitä sinussa on. Pääset työskentelemään haastekohtiesi kanssa rakentavalla tavalla ja saat työkaluja, joiden avulla kehittää itseesi liittyvää arvostavaa ajattelua ja itseä arvostavia käytöstapoja. Katsotaanpa kurssin aikana fyysistä kehoasikin ja ihmetellään sen arvokkaita ihmeitä!

Jättämällä kommentin osallistut siis arvontaan, jonka voittaja pääsee mun kanssa ensi maanantaina 17.8 alkavalle matkalle oman itsearvostuksensa ytimeen! Kurssi on taattua laatua sillä omat aiemmat kokemukseni Minna Immosen kursseista on pelkkää kultaa. Oon jo valmiiksi varautunut kyyneliin, sillä tiedän että tää matka menee todellakin pintaa syvemmälle 🙂 Ja sen tarpeessa mä oonkin, todellakin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kurssille!

Oikein ihanaa viikkoa ja tsemppiä arvontaan! Julkaisen voittajan perjantaina 14.8 eli aikaa kommentoida on aina torstaihin 13.8 asti 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

38 kommenttia

 1. Sanni kirjoitti:

  tää vois olla mulle kyl todella hyödyllinen kurssi, niin paljon pohdittavaa just kyseiseen aiheeseen liittyen. 🙂

 2. Mariem kirjoitti:

  Huh, toi kurssi kuulostaa kyllä sellaselle et kaikkien pitäis kokeilla! Edellisestäkin kursseista oon kuullu tosi paljon hyvää. Itsensä kanssahan tässä elämssä on pärjättävä ensijaisesti niin siihen panostaminen kannatta! 🙂

 3. Nilla kirjoitti:

  Huh osallistuin kanssa aiemmin Minna Immosen kurssiin, miten hyvää se tekikään!
  Tää uus kurssi sopis oikein mainiosti tähän elämäntilanteeseen, muutoksia edessä. Juurikin niitä muutoksia kun pelottaa ja miettii teenkö oikein, onko musta siihen. Muutan työn perässä Helsinkiin. Pari vuotta siellä oon aijemmin asunut, mut elämäntilanne oli silloin täysin eri ja taisin hieman eri persoonakin olla. Nyt saa alottaa melkeen tyhjästä, kun ystäviäkin siellä on ihan vaan muutama. Jännittäväääääää! Hups johan avauduin.

  Ps. Tykkäilen sinun elämänasenteesta ! Helppo samaistua 🙂

 4. Henna kirjoitti:

  Tämä olisi aivan mieletön juttu! ?

 5. essiessi kirjoitti:

  Kuulostaa mielettömän kiinnostavalta tuo kurssi. Itse tällä hetkellä haahuilen Turussa töitä etsien, joten kurssi sopisi hyvin elämäntilanteeseeni 🙂

 6. sanna kirjoitti:

  juu ois aika hyvä varmaan joku tollane pysähtyminen ja syvällisten pohtiminen.. on meinaan kaikki niin sekasin vissiin stressistä ettei mikään onnistu enää 😀 Ja tää oman uuden elämäntavan omaksuminen ja sen kultasen keskitien löytäminenki, piru mite vaikee homma, sitä käy joka päivä keskustelua ittensä kanssa että miks teen tätä ja miks en vaan palaa samoihin huonoihin tapoihin ku ennenki.. mut eihä sitä ois ehkä koskaan lähteny tälle tielle jos sillon olis ollu hyvä? kuten huomaat nuppi on sekasin.. ja pahasti :DD itsetutkiskelun ja mielen vahvistamine ois ehkä hyvä juttu 😀

 7. Oona kirjoitti:

  Kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä. Hienoa, että kurssi on verkossa, niin täältä susirajaltakin on mahdollista osallistua.

 8. Sanski kirjoitti:

  Tuntuu, että vähän joka syksy olisi tarvetta tällaiselle kurssille. 🙂

 9. Sari | Wellness Madness kirjoitti:

  Oi että, olispa ihana päästä mukaan Minnan kurssille!! Uskoa itseensä ja omiin juttuihin ei voi olla ikinä liikaa <3

 10. Teea kirjoitti:

  Tällaiselle on jatkuvasti tarvetta ☺️☺️

 11. Tea kirjoitti:

  Todella mielenkiintoisen kuuloinen kurssi! 🙂

 12. Liisa K kirjoitti:

  Voi Aino! Et tiiäkkää, miten paljon mulle merkkaisi, jos pääsiisn tolle kurssille! Mä oon tällä hetkellä niin ”hukassa” itteni kanssa. En yhtään tiedä, että mitä elämältä haluan, ja kaikki tulevaisuudessa ahdistaa. Koulut on loppu, ja en tiedä mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Kun mulla nyt kerran on ollut paljon aikaa miettiä, niin olen saanut myös huomata, että olen hukannut myös osan itsestäni. Elämä on sellasta viidakkoa, että huhhuh!

 13. Maikki kirjoitti:

  Ihana ois tuo kurssi.

 14. Annamari Revonta kirjoitti:

  Kuulostaa todella ihanalta tuo kurssi! Arkea pienten lasten kanssa, kodin remontointia, töitä ja oman terveyden kanssa rimpuilua… Omat tohinalta rauhoitetut hetket olisivat kultaakin kalliimpia ☺️

 15. Johanna kirjoitti:

  Kuulostaa kurssilta, jonka jokaisen olisi hyvä käydä. Ihanaa, että odotat sitä innolla. Minä odotan innolla postaustasi kurssin fiiliksistä ?

 16. Essi kirjoitti:

  Voi Aino! Ihania ajatuksia ja saitpa mutkin muistamaan, ettei todella pidä stressata tulevaisuutta ja mitä se tuo tullessaan. Sisältä vahvempi kurssi olis täydellinen mullekin tähän hetkeen.. niin paljon muutosta tapahtunut ja huomaan, että oon vähän tai vähän enemmänkin sekasin kaikesta. 😀 Mut anyhow, ihana kirjotus <3 Ikävä sua ja nyt treffit meille pian jooohannn!!!

 17. Veera kirjoitti:

  Mielenkiintoiselta kuulostaa! Olisiko mahdollista arvostaa itseään vuoden jokaisena päivänä? Miksi aina välillä vaipuu itseinhoon ja -kritiikkiin? Tavallaan ajattelen olevani ihan hyvä ihminen, mutta tavallaan en. Muutosta kaipaisi pääkoppa, kroppakin tulisi varmaan perässä 🙂

 18. caroliina kirjoitti:

  Nyt olisi tarvetta kyseiselle kurssille. Suunnittelen suuria muutoksia elämään ja nyt tarvisi vielä sitä viimeistä tönäisyä siihen että uskaltaa. 🙂

 19. MM kirjoitti:

  Kuulostaa mielenkiintoiselle ja tulisi tarpeeseen

 20. Kallion Kielo kirjoitti:

  Mulla on meneillään henkistymisen kausi! 😀 Tämä sopisi siis kuin nenä päähän.

 21. Eerika kirjoitti:

  Oi, kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo kurssi! Tulisi ehdottomasti tarpeeseen…

 22. Emma kirjoitti:

  Olis kyllä tarvetta! Tää syksy tulee olemaan tienristeys mun elämässä, kun koulu on loppusuoralla.

 23. vorni kirjoitti:

  Ahh.
  Juuri tämmöstä meikä kaipaa!

  <3

 24. Cayisamaria kirjoitti:

  Kuulostaa niin hyvältä!

 25. Laura kirjoitti:

  Vau, tää kuulostaa kyllä just sellaiselta kurssilta mitä tarvisin tähän kaiken elämän, tulevien suunnitelmien ja omien mielihalujen ja todellisten tarpeiden pohtimisen keskelle! 🙂

 26. Liisa kirjoitti:

  Hyvän kuuloinen kurssi!

 27. mymmeli kirjoitti:

  Kyllä vain, asiaa joka sana. Sitä tulee niin usein toimittua vastoin omia tietoja ja ymmärrystä, mikä johtaa jos jonkinmoiseen ahdistukseen oman elämänsä alisuorittamisesta.

 28. Hansu kirjoitti:

  Tahtoo mukaan! Elämä on nyt monelta osin käännekohdassa eikä luottamus itseen oo ihan huipussaan. Kurssi tulis todella tarpeeseen ?

 29. Taika kirjoitti:

  Upeeta, mahtavaa, pääsisinpä kurssille mukaan!

 30. maria kirjoitti:

  Täällä on runsaasti kiinnostuneita, aihe kiehtoo myös minua. Olen pohtinut aloittavani hyvinvointiblogin, joka koostuisi itsensä löytämisestä, oravanpyörän ”hiljentämisestä”, stressin selättämisen, puhtaasta terveellisestä ja hoitavasta ruoasta. Tämä kurssi olisi syvennys itsensä löytämisen osalta 🙂
  toivoisin kovasti pääseväni mukaan kanssasi verkkokursseilemaan.

 31. Sofie kirjoitti:

  Oi kuulostaa hyvältä ja hyödylliseltä. Tähän täytyisi panostaa!

 32. Tiina u. kirjoitti:

  Neljääkymmentä lähenevänä kahden lapsen äitinä olen elänyt pahimmat kriisivuodet ever sekä parisuhteessa, töissä että sairastumisten kanssa. Nyt kun tuntuu, että elämä ulkoisesti helpottaa, on ihan selvästi tarve antaa aikaa itselleen ja tutustua itseensä uudelleen;mikä ja kuka minusta on tullut? Olisikohan tämä valmennus siihen hyvänä pohjana?

 33. Th kirjoitti:

  Kyllä ehdottomasti kurssi tulisi mullekkin tarpeeseen! Kahden pienen lapsen äitinä itsestä huolehtiminen ja omaan hyvinvointiin panostaminen on ollut jo monta vuotta taka-alalla. Samalla huomaan itsetunnon olevan ajoittain matalalla enkä aina pidä itsestäni tällaisena.

 34. jennapa kirjoitti:

  Tää kurssi tulis kyllä erittäin tarpeeseen! Tällä hetkellä tuntuu et oma elämä junnaa vaa paikallaan, en pidä töistäni enkä oikein ole varma koulupaikastanikaan, vaan teen molempia, jotta ”pärjäisin” elämässä ja suorittaisin kaiken ”oikeaoppisesti”. Olen vähän hukassa itseni kanssa enkä oikein tiedä edes mitä haluan elämältäni.. tiedän vain etten voi enää jatkaa nykyistä menoa vaan minun on tehtävä muutos. Sydämessäni aavistan, että jotain vielä parempaa on minua varten tuolla jossain. Tarvitsisin vain vähän lisää rohkeutta ja itsevarmuutta ottaa se iso askel ja vapautua muiden mielipiteiden miettimisestä ja muiden miellyttämisestä lopullisesti ja alkaa oikeasti elämään omannäköistä elämää! Jumatsuikka ku se vaan osaakin pelottaa 😀

 35. Jannis kirjoitti:

  Oih! Just ja just uskallan osallistua arvontaan. 😉

 36. Aer kirjoitti:

  Yhdelle Minnan kurssille osallistuneena uskon, että tämä on vähintäänkin yhtä antoisa omalle elämälleni kuin edellinen! Suosittelen kaikille Minnan kursseja, vaikka arpaonni ei suosisikaan 🙂

 37. Piia kirjoitti:

  Mielelläni osallistuisin kurssille, tekisi varmasti hyvää. Aiemmin osallistuin oman elömän inventaarioon ja osittain sen ansiosta uskalsin tehdä muutoksia elämääni. Täällä eletään vain kerran ja valinnat pitäisi tehdä itseään varten:)

 38. Tanjuska kirjoitti:

  Tämä olis itselle juuri omaan elämäntilanteeseen sopiva kurssi. ☺️??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.