Hae
Aino Mäkelä

Pilaatko meidän avokadot vai löydätkö sen täydellisen yksilön?

Huh mikä viikonloppu! Eilen meillä oli erittäin onnistunut Treenipäivä, jonka MT Personal Training järjesti ja jossa sain kunnian olla mukana yhtenä valmentajista. Palataan siihen treenipäivään kuitenkin vielä myöhemmin lisää sillä siitä riittää juttua ihan oman postauksensa verran 😉 Kiitos vielä Monna, Tuukka ja Lasse sekä kaikki reippaat treenailijat!

Aattelin kuitenkin näin sunnuntain iloksi jakaa teille tälläsen pienen niksin, koska uskon että sieltä ruudun takaa löytyy paljon tyyppejä jotka mun lailla tykkää avokadoista. Kuinka usein kaupassa teitä turhauttaa se avokadojen valinta? Kuluuko hevi-osasolla aivan liian kauan aikaa siihen avokadojen iänikuiseen puristeluun, kun etsitte niitä kypsiä yksilöitä raakojen joukosta? Ja silti varmaan liian usein tulee kotiutettua syömäkelvottomia versioita?

Ainakin mulle monesti workshopeissa avaudutaan juurikin näistä avokado-ongelmista. Kuinka sen kypsän yksilön onnistuu löytämään? Nyt varmaan yllätytte, kun kiellän teitä puristelemasta niitä! Se puristelu nimittäin saattaa herkästi rikkoa avokadon kuoren, joka yleensä johtaa avokadon pilaantumiseen häiriinnyttäen sen normaalin kypsymisprosessin.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPuristelujen sijaan kannattaa keskittyä yhteen pieneen oleelliseen asiaan – nimittäin avokadon päästä löytyvään ruskeaan pieneen kantaan. Kun kokeilette sitä ja se irtoaa helposti paljastaen altaan vihreää väriä on avokado kypsä! Jos kanta taas ei millään irtoa tai vihreän sijasta näkyykin vielä ruskeaa hedelmälihaa kannattaa avokado jättää vielä kauppaan. Helppoa ja yksinkertaista – eikö totta? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERATäydellinen avokado <3

Jättäkää siis jatkossa puristelut vähemmälle ja antakaa avokadojen kypsyä rauhassa! Tän yksinkertaisen kikan avulla ei myöskään tarvi kotona avokadoa halkaistessa yleensä pettyä ja samaa taktiikkaahan voi soveltaa myös kotona, jos ostat kaupasta isomman satsin kotiin odottelemaan kypsymistä.
Iloa sunnuntaihin,
<3 Aino

12 kommenttia

 1. JennaMK kirjoitti:

  Hei Aino.
  Kiitos loistovinkistä! Olen itse kyllä syyllistynyt avokadopahoinpitelyyn ja sitäkin useammin pettynyt, kun puolet on mustana.

  Ihanaa syksyn jatkoa ja raikkaita ilmoja
  Toivotteleepi
  Jenna
  http://terksulife.blogspot.com/

  • Aino kirjoitti:

   Mä oon syyllistynyt kans, joten ei hätää. Nyt kun tiedetään paremmin niin osataan jatkossa olla fiksummin – eiks vaan? 😉

   Kivaa syksyä sullekkin!

 2. Leena kirjoitti:

  Kiitos vinkistä, tämä oli hyvä! 🙂 Ostan yleensä niitä verkkopussissa myytäviä avokadoja, jotka on vielä raakoja, koska niitä ihmiset useimmiten ei kaupassa puristele ja pilaa. Kuitenkin oon kotona niiden kypsyyttä välillä testannut itekin puristamalla avokadoa ja sitten pilannut sen… Tämän kannan irrottamisen hoksasin ihan hiljattain ja se todella on parempi tapa selvittää kypsyys. 🙂

 3. Teea kirjoitti:

  Aika hassu sattuma, mä nimittäin kekkasin tämän just eilen! Aloin ihmetellä että miksi se kantapala vaan putosi siitä, ja pienen googlettelun jälkeen selvisi. Eipä tartte enää arpoa kaupassa, mikä yksilö on syömiskelpoinen 😉

 4. minerva kirjoitti:

  Mä en ymmärrä, miten lujaa ihmiset niitä avokadoja puristelee, jos ne saa ne pilattua! 😀 Ainakaan mun ei tarvi kuin ihan hellästi painaa ja osaan arvioida kypsyyden, enkä oo koskaan kourinu niitä huonoiksi.. Vai onko mulla vaan joku maaginen tatsi tähän hommaan? 😛 Mut toi nuppikikka on kyllä myös toimiva. Sitä sietääkin suositella, jos ihmisten puristelutapa on kovin vahingoittavaa luokkaa. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Siis ei sitä tarvi kovaakaan puristaa, että se kuori vaurioituu :/ Se on aika herkkä. Tosin kyllä mä oon aikamoisia voimasuorituksiakin siihen puristeluun nähny käytettävän, että ei sen puoleen.. 😀 Nuppikikka on parempi sillä se kertoo ns. ”koko totuuden” kun taas puristelu aina saattaa jättää vähän tulkinnanvaraiseksi 😛

 5. Manna kirjoitti:

  Toi tapintuijottelu on kyllä toimiva kikka! Oon vaan miettinyt että jos vahingossa nupin irrottaa jo raakna, jatkaako avokado kypsymistään? Jostain luin että se piöaantuisi helpommin tällöin.. Toivottavasti ei kaupassa nyt joku Maija Mehiläinen rupea kiskomaan jokaista tappia irti.. 😀

  • Aino kirjoitti:

   Aika paljon saa töitä tehdä, että sen saa irtoamaan raa’asta avokadosta 🙂 Jos se irtoaa ja sisältö on ”pilalla” niin todennäköisesti kuori on vaurioitunut minkä vuoksi kypsyminen on jäänyt puolitiehen. Voisin ehkä lisätä tuohon tekstiin vielä jonku ”varoituksen sanan..” 😀

 6. Nessa kirjoitti:

  Voi hitsit en nähnyt sua eilen, olisi ollut mukava vähän vaihtaa kuulumisia!
  Mutta ensi kertaan ja ihanaa alkavaa viikkoa! 😉

  • Aino kirjoitti:

   Voi johtua siitä,että en ollu paikalla 😉 Mä päätin tälläkertaa viettää lauantaini vähän toisin.. Mutta! Voidaanhan me sopia jotku privaattikahvittelutreffitkin vaikkapa? Ois aika kiva nimittäin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.