Hae
Aino Mäkelä

Trendikäs lohilaatikko

Lohilaatikko on varmaan monelle tuttu ruoka kotiruoka ja ainakin itselleni se on yksi niistä suosikeista, jonka valmistumista aina edelleenkin kuola valuen äidin keittiössä odottelen 🙂 Lohi on yks mun omista lemppariruoista ja teenkin sitä yleensä aina viikonloppuisin enkä vielä oo onnistunut tylsistymään sillä siitä saa valmistettua ihan älyttömästi erilaisia aterioita, kun vaan vähän käyttää mielikuvitusta!OLYMPUS DIGITAL CAMERAViime viikonloppuna kehittelinkin perinteisestä lohilaatikosta oikein maistuvan ja hieman helpomman version, joka on lisäksi sekä gluteeniton että maidoton 😉 Ilman perunaa ja kermaa. Viimeinen silaus trendikkyydelle on sen ravintoarvot – vähän hiilareita sekä runsaasti proteiineja ja hyviä rasvoja. Mieli ja kroppa kiittää!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TRENDIKÄS LOHILAATIKKO
(maidoton, gluteeniton)

200g lohta
1dl kvinoaa
1rkl sitruunanmakuista oliiviöljyä
purkki käyttövalmiita punaisia linssejä
200g tuoretta pinaattia
sipuli
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kananmunaa
mustapippuria, cayennepippuria ja cajunmaustetta

Valmista kvinoa ohjeen mukaisesti ja nosta uunivuokaan, mausta se sitruunanmakuisella oliiviöljyllä. Poista ruodot lohifileestä ja kuutioi se. Huuhtele pinaatit huolellisesti ja paista pannulla. Lisää lohikuutiot, linssit, pinaatit, hienonnettu sipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit  uunivuokaan kvinoan sekaan.

Riko kananmunat lasiin ja sekoita niiden rakenne rikki – mausta mustapippurilla, cayennepippurilla ja cajunmausteella sekä halutessasi tuoreilla yrteillä. Kaada munaseos vuokaan tasaisesti ja nosta 200asteiseen uuniin kypsymään 25minuutiksi.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hyvää ruokahalua!

<3 Aino

7 kommenttia

 1. Rita kirjoitti:

  Jee! Saan ensi viikolla uunin ja varmasti kokeilen tätä 🙂

  Eilen kävin muuten flunssaani hakemassa lähikaupasta cocovin raakasuklaata mintun makuisena. Ja rakastuin! Rakenne ja suutuntuma niin paljon paremmat kuin normaalisuklaassa ja se maku.. Rakkaus. <3

  • Aino kirjoitti:

   Joo kantsii! Ihan superhyvää, helppoa ja maukasta 🙂 Ja voi vitsit, se on kyllä niin hyvää – mä oon siis valehtelematta syöny tällä viikolla JOKA PÄIVÄ raakasuklaata. Paitsi tänään.. kauheet vierotusoireet 😀

 2. Johanna kirjoitti:

  Nam! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun 🙂

 3. Salla kirjoitti:

  mmm, näyttää hyvältä 😛 En ole muuten eläessäni maistanut lohilaatikkoa 😮

  • Aino kirjoitti:

   Ai etkö?! 😀 Meillä kotona se kuulu ihan vakiokalustoon – yks äidin ehdottomista bravuureista, nam <3

 4. huha kirjoitti:

  kvinoa, pinaattia, tomaattia, näin 56v muillekin ruokaa valmistaneena pelkään että hyvä lohi menisi roskiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.