Hae
Aino Mäkelä

Foodprep: kahdenlaista pannaria

Jos haluaa pitää syömiset fiksuina, on suunnitelmallisuus ja ennakointi kaiken A ja O 😉 Siksi useat tavoitteellisesti, joko omaksi huvikseen, painoa pudottaessaan tai kisoihin valmistautuessaan, treenaavat valmistavatkin ruokansa ennakkoon yleensä pidemmäksi aikaa kerrallaan ja pakkaavat ne sieviin muovibokseihin jääkaappiin odottamaan omaa vuoroaan. Pientä vaivannäköähän se vaatii, mutta työ palkitsee tekijänsä ja lopussa kiitos seisoo!

Kuinka moni ruudun sillä puolen harrastaa foodpreppausta vai pidättekö sitä turhana hifistelynä? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMä oon siinä mielessä onnellisessa asemassa tällähetkellä, että arkena mulla ei mene ollenkaan aikaa ruoanlaittoon sillä saan ne valmiina koululta 😉 Mutta entäs iltapala sitten? Oon nyt pari viime viikkoa tehnyt pitkää päivää ja tullut väsyneenä töistä kotiin.. silloin tekee mieli vaan käpertyä peiton alle ja ummistaa silmänsä, kunhan on saanut nälän ensin karkotettua. Niitä hetkiä varten on hyvä olla jääkaapissa jotain valmiiksi odottamassa, että ei sorru matkalla töistä kotiin alepan karkkihyllylle!

Tässä teille kaksi loistavaa pannarireseptiä, joista toinen on suolainen ja toinen makeampi versio. Molemmat resepti-ideat on varastettu bloggaajakolleegoilta – kiitos vaan Monnalle ja Annalle inspiraatiosta!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

KANA-SIENIPANNARI
2 kananmunaa
8 valkuaista
400g kanaa
8 herkkusientä
pinaattia
mausteita

Kuumenna kookosöljyä paistinpannulla ja kypsennä kana valmiiksi. Lisää kanan joukkoon viipaloidut herkkusienet sekä pinaatti ja kuumenna hetken aikaa, niin että sienet saa mukavasti väriä pintaan.
Riko kananmunat ja valkuaiset kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Kaada kananmunaseos leivinpaperin päälle uunipellille/vuokaan ja lisää kana-sieni-pinaattiseos päälle. Lisää haluamiasi mausteita, itse käytin yrttiseosta ja mustapippuria, ja paista 200 asteisessa uunissa n.20 minuutin ajan.

SUKLAAPANNARI
2 banaania
2 kananmunaa
4 valkuaista
1dl mantelimaitoa (soijamaitoa/kauramaitoa/maitoa)
2dl suklaanmakuista proteiinijauhetta
2tl raakakaakaojauhetta
1rkl sulaa kookosöljyä
päälle kaakaonibsejä
+ jos haluat kuohkeamman koostumuksen, lisää 1tl leivinjauhetta!

Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset, soseutetut banaanit sekä mantelimaito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita varovasti joukkoon proteiinijauhe sekä kaakaojauhe. Kun taikina on tasainen lisää viimeisenä sulanut kookosöljy. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle uunipellille/vuokaan ja paista 200asteisessa uunissa n.25 minuutin ajan.

Molemmat pannarit siivutin nätisti tasaisiksi palasiksi, käärin folioon ja nostin jääkaappiin odottamaan tuomion päivää! Ja kyllä tuntui että työpäivät valui hitaasti, kun ei millään ois malttanut odottaa että pääsis kotiin herkuttelemaan.. 😉 Parina päivänä tosin nappasin suklaapannaria mukaan töihin ja kruunasin koko komeuden maapähkinävoilla – ja kyllä oli työkaverit kateellisia! Hihhih.

<3 Aino

13 kommenttia

 1. Miia kirjoitti:

  Mulle preppaus on ollut viime viikkoina elinehto kun oon koulun sijasta ollut työharjottelussa, jossa menee matkoineen 10h per päivä. Jos en tekisi ruokia valmiiksi, en ehtisi varmaan ikinä salille! Ja onhan se jotenkin tosi luksusta kun voi kotiin tullessa vaan napata kipon jääkaapista, kumota lautaselle ja tarvittaessa lämmittämisen kautta lapata suuhun 😀

  Hyvä idea muuten toi suolainen pannari, pitää pistää testiin. Helppo ottaa evääksikin! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Huiiii, tuollaisina päivinä on kyllä tärkeetä, että ruuat on valmiiksi tehtyinä! Eipä tarvi sit turhaan ottaa stressiä siitä että mitä söis ja millon söis, tai että millon sitä kerkiäis kokkaamaan – kun ruuanlaitto ei hallitse arkea, niin kerkee tehä kaikkee muuta mukavaa, kuten treenata.. hihhi 😉

 2. Salla kirjoitti:

  Mä taas valmistelen ruokaa lähinnä evääksi töihin. Se on niin tympeetä joka kerta erikseen ruveta pakkaamaan eväitä ennen töihin lähtöä; sit on kiva jos on rasia valmiina odottamassa 🙂 Joskus oon tehnyt niinkin että olen vienyt useamman päivän eväät jo työpaikalle valmiiksi. Se vasta luksusta onkin, kun sitten pärjää vähän pienemmällä laukulla 😀

  • Aino kirjoitti:

   Totta! Mäkin aina ennen tein eväät viimestään edellisenä iltana valmiiksi ja seuraavana päivänä olikin sitten kiva vaan pakata boksit laukkuun ja suunnata töihin 🙂 Niin helppoa! Tosin se boksien raahaaminen, varsinkin pitkinä työpäivinä, saattaa vaatia vähän isomman laukun.. hahha ;D Pienet on meidän hullujen ilot, hahhh!

 3. Tea H kirjoitti:

  Oi nam! Täytyy pistää kokeiluun! Just sunnuntaina häärin keittiössä varmaan 4 tuntia tehden ruokaa suurperheelle (kahdelle henkilölle :D). Broiler-kalkkunapihvejä 8 annosta, broilerpyöryköitä 4 annosta, täytettyjä paprikoita 6 annosta, bataattiranskalaisia 3 annosta, bataatti-porkkanavuokaa 4 annosta ja ISO salaatti, luulis kestävän hetken 😉

  Mä en ainakaan jaksa työpäivän jälkeen alkaa aina tekemään jotain ruokaa, siinä menee aikaa ja salille lähtö viivästyy. Mä lähden töihin jo 6 aikaan aamulla niin on tärkeetä et ruoat on valmiina kotona (lämmitystä vaille) et kotiin tultuani saan heti syötyä ja hetken päästä urheilee, koska nukkumaan pitää päästä jo ysin jälkeen 😀

  P.s huomasitko kommenttini fudge- kirjoitukseen? 😉

  • Aino kirjoitti:

   Oihhh kunnon foodprep-sunnuntai! Noita päiviä mäkin rakastan, hihhih 😀 Se kyllä ottaa aikaa, mutta palkitsee kyllä vaivannäön eikä tarvi sitten kiireen tullen sortua sinne mäkkärin autokaistalle 😉 Hah!

   Ja kyllä huomasin! En vaan kerenny vielä vastaamaan 🙂 Toffeefudgen ohjekin tulee, jahka ensin testaan sen itse! Ystävänpäiväksi viimeistään 😉

 4. Marjaana Tainola kirjoitti:

  Toi suklaapannari vetos enemmän muhun! 😉 pitää kokeilla. Tuleeks siihen tosiaan kuus valkuaista ja 2 keltuaista :0?

 5. Eeva kirjoitti:

  Kuulostaa tosi herkulliselta. Mutta mitä teet ylijääneillä keltuaisilla?
  -Eeva

  • Aino kirjoitti:

   Nakkaan roskiin 🙂 Kauheeta tuhlausta, tiedän.. Mut mun vatsa ei jostain syystä tykkää oikein keltuaisista, joten minimoin niiden käyttöä.

 6. Nina kirjoitti:

  Mun pitäisi kunnostautua tuossa foodprepissä, ainakin tuo suolainen pannari lähtee tänään kokeiluun 🙂 Oon yrittänyt preppailla sen verran, että punnitsen esimerkiksi valmiita pähkinäannoksia minigrip-pusseihin, pidän töissä hollilla hedelmiä, pähkinäpatukoita ja rahkoja jos menen suoraan töistä treenille jne 🙂 Välipaloja tulee siis suunniteltua (ettei vaan sorru karkkiin tai valmissämpylöihin), mutta päivällisien kanssa ois vielä tekemistä. Liian usein tulee mentyä töistä salille ja sit salin jälkeen kaameessa nälässä pitää keksiä joku ruoka, ravata kaupan kautta kotiin ja vielä duunatakin se. Ei hyvä!

  • Aino kirjoitti:

   Joo nuo välipalat on kyllä tärkeitä! Ne on helposti just se, missä ”sortuu” väärille poluille eli just kaupan herkkuhyllyille.. 😉 Oot jo hyvässä alussa, kyllä se kohta sujuu pääaterioidenkin kanssa!

 7. Anna kirjoitti:

  Hei! Haluaisin vain kysyä osaisitko sanoa paljonko kaloreita kyseiset pannarit sisältävät?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.