Hae
Aino Mäkelä

Q&A: Tulevaisuus, työ & opiskelu

Te kysyitte – mä vastaan! Toiseksi viimeinen vastauspostaus tällä erää, ja otsikon mukaisesti se käsittelee mun tulevaisuudensuunnitelmia, töitä ja opiskelua 🙂

Q&A

Minkälainen koulutus sulla on?
Mulla on personal trainerin tutkinto ja mä oon lukenut niin liikunta- kuin terveystieteitäkin. Nykyään tosiaan opiskelen ravinto- ja fytoterapiaa omaan tahtiini, miten muilta kiireiltä ennätän 🙂 Sisällöntuottoon/somemarkkinointiin oon puolestaan ”itseoppinut” ja oon opiskellu siitä paljon erilaisten materiaalien, kuten webinaarien, tutoriaalien ja podcastien, kautta sekä tietty parin mentorin opeilla.

Miten jaksat uskoa niin vahvasti ”omaa alaasi” kaikkien kyseenalaistajien keskellä?Ensinnäkin monista kommenteista huomaa helposti, ettei arvostelijoilla ole käsitystä ollenkaan mun alasta. Mä uskon vahvasti omaan näkemykseen ja meidän koulutukseen, joka monista ennakkokäsityksistä poiketen perustuu ihan tutkittuun tietoon. Meidän ”huuhaakoulutushan” pitää sisällään myös ihan lääketieteen opintoja 🙂 Se, että kaikki se tieto mitä käsitellään on sellaista mitä ei Suomessa virallisia teitä tarjota vaan tuntuu pelottavan muita – ja siihen en valitettavasti voi vaikutta, muuten kuin keskustelemalla asioista asiallisesti.

Kyse ei oo siis uskosta, vaan vahvasta näkemyksestä ja tiedosta johon luotan, sekä oikeastaan luottamuksesta ihmiskehoon ja sen uskomattomaan voimaan 🙂  Ja valehtelisin jos väittäisin, etteikö omat (ja lähipiirin) huonot kokemukset lääketieteen piiristä ja sen kapeakatseisuudesta olis vaikuttanut asiaan.

Magnesia Festival

Miten päädyit Foodinille töihin?
Itseasiassa aika monen mutkan kautta, mutta tiivistettynä: tekemällä täydellä sydämellä juttuja joita rakastan. Sellainen nimittäin huomataan! En ikinä varsinaisesti hakenut Foodinille töihin, vaan omalla tekemisellä näytin mun potentiaalin, osaamisen, näkemyksen ja omistautumisen mitä Foodinilla arvostettiin – ja se oli mulle todella tärkeä juttu.

Mitä sun työhön Foodinilla kuuluu?
Käyntikortissa lukee ”sisällöntuottaja”, mutta se on kyllä vain pieni osa mun hommia. Oikeastaan teen kaikkea missä koen olevani hyvä ja mistä tykkään, mikä on tosi kivaa 🙂

Hommat mulla on tosi vaihtelevia jaJoskus istun päivän koneen ääressä ja naputtelen sähköposteja, kirjoittelen juttuja, päivitän nettisivuja ja hion reseptiikkaa. Toisina päivinä taas suhaan lähettämössä ja tuotannossa, tai kuvailen. Tykkään tehdä täällä vähän kaikenlaista, joten mun jokainen päivä on ihan erilainen 🙂 Käytännössä hoidan meidän somea, uutiskirjeitä, nettisivuja, yhteistyökuvioita, oon osana tuotekehittelyä ja laadunvalvontaa ;), oon mukana tapahtumissa, järkkään esittelyjä ja maistatuksia (ja teen niitä itsekkin), ja hmm.. unohtuikohan nyt jotain oleellista?

Foodinin paras tuote?
Ai apua! Saanko valita vaan yhden? No sit se on viherjauhe, ehdottomasti.

bilbao47-610x407

Missä haluaisit asua tulevaisuudessa?
Just nyt haaveilen omistusasunnosta Jyväskylässä, sillä just nyt en vois kuvitella asuvani yhtään missään muualla. Tulevaisuudessa haluaisin kuitenkin oman luomumaatilan ja musta vähän tuntuu, ettei se välttämättä tuu olemaan edes Suomessa. Haluaisin elää luonnon keskellä ja olla omavarainen 🙂

Haluaisitko vielä opiskella jotakin?
Joo! Kunhan valmistun nyt ensin nykyisestä koulusta niin haluaisin opiskella psykologiaa. Meidän opintoihin kuuluu psykologian kurssi ja innostuin siitä tosi paljon! Etenkin mielen voima ja potentiaali kiehtoo mua suuresti, ja oonkin itse työstänyt nyt tosi paljon niitä aiheita eri kirjojen ja verkkokurssien kautta.

IMG_9982

Haluaisitko joskus lapsia?
Kyllä mä haluan. Mulla on viime kesästä asti ollu ihan järkyttävä vauvakuume ja se vaan paheni nyt syksyllä, kun mun paras kaveri synnytti esikoisensa. Ja oonhan mä muutenkin aika huolehtivainen äiti-tyyppi, vaikka just nyt mun elämä onkin aika kiireistä ja pyörii hyvin paljon mun itteni ympärillä 🙂 Mutta kaikelle on aikansa.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Olisin todella onnellinen, jos vastaat mun kysymykseen 🙂
  Oliko sinulla hormoniongelmien aikana hiusten lähtöä? Jos oli saitko sitä kuriin jollakin?
  Täälä lähtee hiusta joka kosketuksella..

  • Aino kirjoitti:

   Heippa! Mulla ei varsinaista hiustenlähtöä ollut suuressa määrin, mutta silloin ei kyllä hiukset kasvaneet ja myös kynnet oli todella huonossa kunnossa. Nyt kun ongelmat on tasaantuneet niin myös hiukset on alkanut kasvamaan ihan huomattavasti ja saankin siitä jatkuvasti huomautuksia lähipiiristä 🙂

   Vaikka itse en oo vastaavan ongelman kanssa paininut, niin tiedän monia joilla on ollut samoja oireita. Sinkki, magnesium, biotiini, kollageeni ja orgaaninen rikki (MSM) + C-vitamiini on ollu monelle avuksi eli jos niitä et oo kokeillut niin suosittelen lämpimästi! Ei tietty kaikkia heti kerralla, vaan yksitellen kokeillen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.