Hae
Aino Mäkelä

Raikkaan kevyttä kesäpastaa

Terkkuja täältä sateisesta Oulusta. Mä täällä taistelen kovasti jotain pikkuflunssaa vastaan, joka yrittää puskea päälle.. nuo hyytävät vesisateet ja alle 15 asteen lämpötilat on melkeen pakottanu mut kaivamaan talvitakin kellarista..hrr. Toivottavasti te saatte nautiskella vähän kesäisemmistä ilmoista! 🙂

Mutta eipä anneta lokakuuta muistuttavien ilmojen masentaa, auringon voi nimittäin loihitia vaikkapa itse lautaselle jos sitä tulee ikävä 😉 Kaiken synkkyyden keskellä eilen inspiroiduin keittiössä kaikista värikkäistä kasviksista, joilla olin jääkaappini täyttänyt ja lopputuloksena valmistui  ihanan raikas, kesäinen ”pasta”.


Tässä teille siis maukas resepti kesäiltojen iloksi. Otsikko johtaa hieman harhaan, sillä ruokahan ei oikeasti sisällä pastaa ollenkaan vaan kyseessä on terveellinen ja kevyempi wannabe-pasta 😛

KESÄPASTA
valkosipuli-oliiviöljyä
valkosipuli
punasipuli
paprika
kesäkurpitsa
porkkanaa

kalkkunaa/broileria suikaleina
GoGreen -papumix
1tl kookosöljyä
1tl currya

– Aloita sulattamalla kookosöljy pannulla ja kuullota siinä hetki currya. Lisää lihasuikaleet pannulle ja paista kypsäksi. Viimeisenä lisää pavut ja laita pannu miedolle lämmölle.
– Kuumenna valkosipulin makuista oliiviöljyä toisella pannulla ja lisää siihen haluamasi määrä hienonnettua valkosipulia sekä ohuita punasipulirenkaita. Lisää ohuiksi suikaloidut paprikat pannulle ja kypsennä niin, että sipulit ja paprikat ovat pehmenneet. Tee porkkanoista ja kesäkurpitsasta ohuita pastamaisia suikaleita kuorimaveitseä käyttäen ja lisää ne viimeisenä pannulle. Muutaman minuutin kuumennuksen jälkeen lisää kasvisten päälle kookosöljyä ja haluamasi mausteet, sekoita.
– Viimeisenä lisää currymaustetut lihat&pavut kasvispastan joukkoon, sekoita ja nauti!

PSSSSST! Pastasta saa vielä raikkaampaa raastamalla inkivääriä ja kuullottamalla sitä yhdessä valko- ja punasipulien kanssa. Mmmmmmm 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.