Hae
Aino Mäkelä

Brunssilla Oulussa @ Tuba

”Oon tulossa Ouluun!”
”Mitäs meinaat tehä?”
”Syön, otan rennosti ja hengaan hyvien tyyppien kans.”

Tuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba OuluTuba Oulu
Just ennen Oulusta pois muuttoa löysin aivan mun kodin lähettyviltä uuden, raikkaan ja tunnelmaltaan täysin omanlaatuisensa kahvilan. Myllytulliin Ainolanpuiston kylkeen oli avannut ovensa Tuba, jonka rento ja maanläheinen tunnelma houkutteli mut ystävieni kans kahville monena päivänä aina uudelleen kerta toisensa jälkeen.

Onko paikka jollekkin jo entuudestaan tuttu?

Sen mun viimeisen Oulu-kuukauden aikana se onnistuikin tekemään muhun lähtemättömän vaikutuksen ja nykyään sovin lähes poikkeuksetta sinne kaikki mun kahvittelutreffiit ystävien kanssa. Mun muuton jälkeen on kerennyt tapahtua paljon ja enäähän Tuba ei oo pelkkä kahvila vaan siellä voi käydä niin lounaalla kuin brunssillakin, kuten me tehtiin tänään Katjan kanssa.

Pari tuntia meni hujauksessa, kun vaihdeltiin kuulumisia ja juteltiin päivän polttavista puheenaiheista. Kuten fitneksestä 😉 Mehän ollaan Katjan kanssa lukiokavereita ja nykyään jaetaan samoja mielenkiinnonkohteita niin treenaamisen kuin ylipäätään terveellisen elämäntyylin suhteen – niin ihana, että vaikka vuodet vierii niin juttua silti riittää!

Ja kun tarjolla on vielä hyvää ruokaa, niin mikäs kiire siinä ees ois ollutkaan.. hahha 😉

Ruokaahan mä rakastan enkä oo sen suhteen nirso, mutta edelleen myönnän olevani vaativa. Nehän on kaks täysin eri asiaa, eikö? 😉 Oulussa varsinkaan ruokakulttuuri ei oo ihan niin vahvasti ajan hermolla kuin Helsingissä, joten gluteenitonta ja maidotonta etsivälle homma ei oo se ihan kaikista helpoin. Mutta onneksi on Tuba! Siellä brunssit on yleensä rakenenttu jonkin teeman ympärille ja tälläkertaa pöydät notkui täynnä monenmoisia jouluherkkuja (kuinka täydellistä!) – mun onneksi lähes kaikki oli gluteenitonta, suurin osa vielä maidotontakin ja mikä parasta: luomu ja lähiruokaa suosien!

Salaatteja oli monenlaisia ja oma lemppari oli tietysti jouluherkuista se parhain eli rosolli! Gluteenittomalle leivälle sain levitteeksi (maidotonta) hummusta mistä olin erittäin onnellinen – loistavaa palvelua, siitä täydet pisteet Tuballe! Rosollia santsasin myös pääruoan eli joulukinkun kylkeen ja jälkkäriksi lapoin lautaselleni riisipuuroa luumukeiton kera. Namnamnam! Kahvipöydästä ois löytynyt niin torttuja, pipareita kuin Katjan lempparia luumurahkaa, mutta mä skippasin kaiken koska siinä vaiheessa mun maha oli jo ratketa.

Tuba on tunnelmaltaan söpö ja ruoan jälkeen mä tykkään eniten sen rentoudesta. Astiasto koostuu erilaisista lautasista ja toinen toistaan söpöimmistä mukeista sekä laseista mikä tekee paikasta ihanan persoonallisen. Tapansa mukaan tupa oli taas täynnä kaikennäköistä sakkia: rentoa sunnuntaita oli viettämässä niin nuoria kaveriporukoita, lapsiperheitä sekä jo paljon elämää nähneitä pariskuntia – siellä siis selkeästi viihtyy kaikki!

Kiitos Tuballe vuoden ensimmäisestä jouluateriasta – kyllä maistui! Käykäähän ihmeessä testaamassa joko Tuban lounaslistaa tai brunssia, joissa molemissa löytyy valinnanvaraa meille herkkusuille, jotka nautitaan laadukkaasta ja terveellisestä ruoasta 🙂 Osoite: Mannenkatu 2, 90130 Oulu.

Joko te ootte korkannu kinkkukauden? Mikä on teidän lemppari jouluherkku? 

Nyt mä lähden viettämään mun tälle reissulle vikaa Oulu-iltaa ystävien ja perheen parissa,
<3 Aino

Yhteistyössä Tuban kanssa.

2 kommenttia

 1. Niina kirjoitti:

  Miten sulla on tuo maidottomuus ruokavaliossa? Ilmeisesti syöt juustoja ja kermaa ainakin kuten tällä brunssilla? Gluteiinin kanssa et taida myöskään olla ehdoton?

  Mulle kun ei sovi kumpikaan ja jo pieni määrä aiheuttaa huonon olon 🙁 siksi mietin kun sulla tuntuu lautaselta löytyvän edes vähän maitoa yms ja ennen sulla muistaakseni tuli niistä kovat kivut? Tai muistanko väärin 😀

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Mulla on keliakia joten gluteenin suhteen oon todellakin ehdoton. Vähäkin määrä gluteenia tekee mulle älyttömät vatsakrampit, nostaa kuumeen ja mahdollisesti saa myös oksentamaan..

   Mutta maidottomuus. Sen kanssa myönnän välillä (kuten tällä brunssilla!) törttöileväni. Se turvottaa, tukkii mun kurkun limalla tehden hengittämisestä vaikeaa, löysää vatsan ja tuo kivat finnit naamalle seuraaviksi pariksi päiväksi 😀 Mutta tosiaan paljon ”pienempi” paha entä gluteeni joten välillä sorrun siihen. Tosin normaalioloissa en kotiin ikinä osta ja vaikka nyt oon viikon ollu täällä vanhempien luona (jääkaappi täynnä juustoa, rahkaa, maitoa ja pakasteessa jätskiä) niin oon kyllä pysyny ihan ”omassa ruokavaliossani” sillä oireet on kuitenkin niin tympeät etten niitä jatkuvasti kiusakseni halua. Välillä on kuitenki hyvä törttöillä, että muistaa taas miksi itse valittu tie onkin se parempi.. heh 🙂

   Varmaan siis sekotat maidon ja gluteenin keskenään! Niistä tulee siis kivut, maidosta lähinnä ”kiusallisia vaivoja” 😀 Jotka tietty pitempiaikasena kasaantuis sitten vähän isommiksi ongelmiksi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.