Hae
Aino Mäkelä

Vaivattomasti (luonnon)kosmetiikkaa

Syötkö jo terveellisesti ja haluaisit alkaa hoitaa myös ihoasi luonnollisemmin? Tuntuuko ettet osaa valita tuotteita fiksusti? Valikoiman laajentuessa ja luonnonkosmetiikka-buumin kasvaessa on ihan luonnollista, että myös valintojen teko muodostuu haastavammaksi ja mä myönnän, että se ei aina ookkaan ihan helppoa. Postauksen lopussa onkin vinkki kaikille meille päivittäisten valintojen helpottamiseksi!

Oon viimeaikoina yhä enemmän ja enemmän yrittänyt ottaa selvää ja viisastua luonnonkosmetiikan suhteen, mutta myönnän olevani vielä hyvin vierailla vesillä sen asian kanssa. Itse käyttämiäni tuotteita osaan kyllä suositella sekä kertoa niistä enemmän, mutta uusien juttujen kanssa oon aina vähän pihalla. Luonnonkosmetiikassa kun on paljon juttuja joita on hyvä ottaa tuotteiden valinnassa huomioon niin raaka-aineiden kuin ominaisuuksien puolesta, joista en vielä oo päässyt aivan täysin kartalle.

Onneksi mä sentään tunnen monta fiksua tyyppiä, joiden apuun voin aina luottaa niiden kanssa pähkäillessäni.
BareFaced mineraalimeikkiKosmetiikan maailmassahan pätee aikalailla samat lainalaisuudet kuin ruoan suhteen – kuluttajia hämätään paljon erilaisten mainoslauseiden avulla. ”Siloittaa ryppyjä.” ”Alentaa kolesterolia.” Kosmetiikankin suhteen suosittelen siis ottamaan asioista hieman selvää ja panostamaan laatuun sillä enhän myöskään syö mitään itselleni haitallista niin miksi laittaisin sellaisia aineita ihollenikaan?

Iho kun kuitenkin on ihmisen suurin elin, jonka kautta elimistöön imeytyy niin ravinteita kuin myös tietysti myrkkyjäkin. Kosmetiikan vaikutukset voi siis parhaimmillaan olla myös hoitavia kaunistavan lisäksi! Sen tarkoituksena on myös suojata elimistöä ympäristön haitoilta – kuten sääolosuhteilta ja ilmansaasteilta – joten sen vuoksi siitä kannattaa pitää niin hyvää huolta kuin mahdollista ja tietysti mahdollisimman luonnollisesti. Ihminen kun on kuitenkin osa luontoa niin luonnosta tietysti löytyy myös ne parhaat keinot myös ihon vahvistamiseen, korjaamiseen ja kaunistamiseen 😀

Gamarde kasvovesiJokin aika sitten inspiroiduin taas lisää luonnonkosmetiikasta istuessani lounaalle yhdessä Jeromen, miehen ranskalaisen Gamarde -kosmetiikkasarjan takaa, kanssa. Gamardehan on juuri se brändi, jonka turvin siirryin luonnonkosmetiikan pariin ja sitä voinkin suositella kaikille (herkkäihoisille) suomalaisille – siinä nimittäin yhdistyy kosmetiikan parhaat ominaisuudet: tehokkuus, luonnollisuus ja käyttömukavuus niin koostumuksen kuin tuoksujensakin puolesta.

Jerome opetti mulle taas lisää luonnonkosmetiikasta ja siitä kuinka hoitavasti se voi parhaimmillaan tehota. Perinteisessä kosmetiikassa käytettävät öljyt nimittäin on usein parafiinejä, jotka jää ihon pinnalle eikä siten pysty hoitamaan ihoa sisältäpäin ja mikä pahinta: ne yleensä myös estää lian ulospääsyn ihosta mikä luonnollisesti synnyttää epäpuhtauksia!

Se onkin ehkä selkein positiivinen juttu minkä oon huomannut luonnonkosmetiikan käytössä, kun öljyt on aktiivisia ja käsittelemättömiä, niin mun iho on myös paljon reagoivampi: detoxilla kaikki ylimääräiset kuonat pääsee luonnollisesti ihosta läpi ilman huokosten tukkeutumista ja samoin myös niin voiteet kuin seerumitkin ihoutuu ihosta nopeammin. Myös naamioiden kirkastavat ja puhdistavat vaikutukset on paljon selkeämpiä!
Gamarde Kuten jo alussa totesin en vielä hirveästi kuitenkaan tiedä luonnonkosmetiikasta minkä vuoksi oon kiitollinen Jeromen kaltaisille ihmisille, jotka mua tarinoillaan viisastuttaa. Onnekseni tiedän jo jonkin verran turvallisia brändejä, joiden kosmetiikan luonnollisuuteen ja tehokkuuteen voin luottaa, mutta silti olin aivan haltioissani ensimmäistä kertaa lukiessani CosmEthicsistä! Juuri siitä pienestä helpotuksesta arkeen, josta jo postauksen alkumetreillä teille vinkkasin 😉

Kyseessähän on siis puhelinsovellus, joka auttaa meitä jokaista tekemään helpommin parempia valintoja kosmetiikan suhteen. Oman käyttäjäprofiilin luomalla voit asettaa itsellesi rajoja, jos et halua käyttää esimerkiksi eläinperäisiä tai parabeeni-johdannaisia sisältäviä tuotteita jolloin sovellus löytää sulle just parhaimmat tuotteet! Ainakin itse ajattelisin tän myös nopeuttavan paljon mun omia meikkiostoksia sillä vältyn samalla turhalta hyllyjen välissä norkoilemiselta, koska pystyn sovelluksen avulla myös skannaamaan tuotteen jolloin sen INCI-lista ilmestyy mun ruudulle! Näppärää.

BareFaced mineraalimeikkiKuulostaa ihanalta, eikö vaan?! Mun mielestä sovellus on ainakin ihan mahtava ja oon löytäny jo hurjan paljon itselle ennestään tuntemattomia brändejä joita ehdottomasti haluan päästä kokeilemaan. Ja nyt uskallan kevyemmin mielin lähteä jopa kokeilemaan uusia juttuja, ilman että mun tarvii kysyä fiksuimmilta apua!

Sovelluksesta löytyy kattavasti kosmetiikkaa ihan marketeissakin myytävistä tuotteista alkaen ja huomaan selkeästi etten oo vielä osannut kunnolla asettaa rajoja sillä sen mukaan mulle sopis myös jotkut Rainbown tuotteet mitä vahvasti epäilen.. Ehkä mun on siis hyvä ainakin vielä kerran kääntyä jonkun fiksumman puoleen. Ja jatkaa harjoituksia!

<3 Aino

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.