Hae
Aino Mäkelä

Positiivinen – gluteeniton – ylläri!

Mun kokemukset gluteenittomista leivistä perustuu lähinnä meidän koulun tarjontaan eivätkä ne oo hirveän positiivisia – näkkäriä lukuunottamatta (joka on muuten superhyvää!) leivät on olleet yleensä noh.. kumisia ja kuivia. Muutenkaan en oo oikeastaan tutustunut gluteenittomiin tuotteisiin sillä oon tykännyt tehdä kaiken itse ajatellen, että kaikki teollisesti tehty on kuraa 😀 Hahhah!

Millasia ajatuksia teille muuten gluteeniton ruokavalio herättää ylipäätään? Sehän on viimeaikoina ollut paljon pinnalla ja tuntuu että sitä pidetään yhtenä ”muotidieeteistä”, mutta ihmiset on tainneet unohtaa että kyseessä on oikeasti krooninen sairaus eikä mikään pelkkä ruoka-aineallergia.. Törmäsinkin hyvään ajatuksia herättävään blogikirjoitukseen aiheesta viime viikolla ja haluan jakaa sen kanssanne – löydätte sen TÄSTÄ LINKISTÄ 🙂OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnnekseni koin kuitenkin positiivisen yllätyksen gluteenittomien leipien suhteen, kun Fitfashionin yhteistyökamppiksen kautta pääsin tutustumaan Provenan gluteenittomiin tuotteisiin – otin siis suunnakseni marketin pakastehyllyn ja pienellä varauksella nappasin mukaani Provenan Kaura&Myslisämpylöitä. Voisiko tälläinen anti-leivänmussuttaja tykätä gluteenittomista sämpylöistä? No kyllä voi! 😀

Sämpylät yllättivät täysin sillä ne oikeasti muistutti rehellistä leipää. Ei kumisuutta eikä kuivuutta vaan koostumukseltaan oikeasti syötäviä sämpylöitä! Ja oikeasti vieläpä ihan älyttömän hyviä sellaisia – rusinat ja siemenet tuo kivasti makeutta ja purupintaa joten makuelämys ei jätää kyllä kylmäksi. Kaikista positiivisinta näissä sämpylöissä oli se, että ne on tehty maidon sijasta veteen eli ne sopii mun ruokavalioon kuin nenä päähän 😀OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaikka mä tykkäänkin itse tehdä paljon kaikkea ja leipähimotuksissani tehdä leipäni itse niin ihana tietää, että nyt kaupoista löytyy jokin helppokin ratkaisu jos joskus vaikka sattuukin herkkuhetkellä laiskottamaan 😉 Hihhih.

Sämpylöistä myös valmistui nopeasti herkullinen iltapala, kun valmistin väliin mehevän tonnikalatäytteen avokadosta, paprikasta, punasipulista, suolakurkuista, tonnikalasta ja maustoin sen sitruunan mehulla ja mustapippurilla….täydellistä! Ja kyllä kelpas, kun kylkeen lämmitti vielä kupillisen pakuriteetä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommenttiboksiin saa vinkata muistakin hyvistä gluteenittomista tuotteista tai mikä parasta – gluteenittomista leipäresepteistä! 😀

<3 Aino

6 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Ite oon vallan ihastunu Vuohelan Herkun porkkana-kaurasämpylöihin. http://www.vuohelanherkku.fi/fi/tuotteet/suolaiset-tuoreet/kauraleivaet-ja-saempylaet/item/39-kaura-porkkanas%C3%A4mpyl%C3%A4 Ihan kuin pullaa (mut vielä makoisempaa porkkanan ja kaurahiutaleiden takia), varsinkin jos ostaa ihan tuoreena, pistää pakkaseen, ja lämmittää mikrossa ennen syöntiä. <3 Omatkin kokemukset gluteenittomista valmisleivistä on nimittäin ollu aika huonoja, mut tää on sellasta herkkua et välillä täytyy saada! Vissiin jotain näitten kaltaisia myydään myös valmiiksi pakastettuina, niitä en oo maistanu. 🙂

 2. Piritta kirjoitti:

  Näitä on pakko testata! Provenan kaurapuuro oli itselle jo positiivinen yllätys, mutta sämpylätkin kuulostavat herkulliselta!

  -Piritta
  http://piritta-headoverheels.blogspot.fi/

  • Aino kirjoitti:

   Suosittelen lämpimästi! Provenan puuroa en oo ite vielä testannut, pitääkin laittaa korvan taakse 😉

 3. Roosa kirjoitti:

  Myös Sunnuntain gluteenittomat kauraporkkanasämpylät on aivan mahtavan makuisia! Itse asiassa katsoin pussin kyljestä, niin siinäkin lukee näköjään myös Provena. Mutta sellanen pirteän oranssinvärinen pussi, löytyy ainakin Prismoista ja S-Marketeista pakastehyllystä. Maistuu ihan itsetehdyltä sämpylältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.