Hae
Aino Mäkelä

2 x mielipide ravinnosta, jonka olen muuttanut

*Sisältää mainoslinkkejä

Ne jotka ovat lukeneet mun blogia pidempään muistaa varmasti, että olin aikoinaan aikamoinen ravitsemusnatsi. Silloin olin todella tarkka omista syömisistäni ja olihan mulla paljon terveydellisiä haasteita, joiden vuoksi ruokavalion suhteen pitikin olla todella tarkka. Halusin voida mahdollisimman hyvin ja tein sen eteen kaikkeni – ja sen kyllä myös huomasi!


Resepti kuvan Pääsiäiskakkuun – TÄÄLTÄ

Tällä hetkellä omassa ruokavaliossani ainut asia mitä välttelen on gluteeni ja siihen on syynä sairastamani ihokeliakia. Syön hyvin pitkälti fiilispohjalta ja rento suhtautuminen ruokailuun heijastuu positiivisesti myös omaan hyvinvointiini 🙂 Rennosta suhtautumisesta huolimatta oma ruokavalioni on hyvin terveellinen, sillä se koostuu niistä raaka-aineista jotka tuo mulle aidosti hyvän olon.

Kuitenkin on jotain juttuja, jotka on kaiken kiihkoamisen jälkeen luikerrelleet takaisin mun ruokalistalle..

MAITOTUOTTEET

Olen edelleen sitä mieltä, että maitotuotteet voivat heikentää hyvinvointia. Sen takia on hyvin tärkeä tiedostaa millaisia maitotuotteita koriinsa kaupassa valitsee! Kannatan aitoja ja puhtaita, mahdollisimman vähän prosessoituja tuotteita ja esimerkiksi kahvimaitona täysmaito tai kerma on mielestäni suursuosittua iKaffea parempi vaihtoehto.

Nykyään jääkapistamme löytyy aina myös turkkilaista jogurttia, joka on ihan mielettömän hyvää banaanin ja hunajan kera nautittuna tai banaanilettujen päällä. Ja ruoanlaitossa kastikkeisiin uppoaa usein hapankermaa. Nam! Kanasalaattiin usein eksyy sekaan myös vuohenjuustoa ja pestopastaan mozzarellaa. Ja tiedättekö missä tuorejuusto on ihan parasta?! No sushissa!

ENTÄS SE SOKERI?

Myönnetään: ostin lauantaina ihan liikaa irtokarkkeja! Sokeri ei edelleenkään kuulu piilosokerina tai muutenkaan jokapäiväiseen ruokavaliooni, mutta viikonloppuisin kyllä herkuttelen jos mieli tekee. Omissa leipomuksissani edelleen suosin terveellisempiä makeuttajia valkosokerin sijaan, mutta en todellakaan enää kieltäydy jos joku tarjoaa minulle leipomaansa gluteenitonta kakkua tai leivosta!

Kun ruokavalio on kunnossa, niin satunnainen herkuttelu on sallittua sillä eihän elämän kuulu olla liian vakavaa? 😉 Mutta myönnän, että harvoin mulla edes tekee mieli perinteisiä irtokarkkeja ja usein kaappien kätköistä löytyykin terveellisempiä vaihtoehtoja..

Resepti sitruuna-lakritsivanukkaaseen – TÄÄLTÄ

Omalla kohdallani varmasti muiden ihmisten kanssa eläminen on opettanut rentoutta. Myös muut elämän ”ongelmat” on avanneet silmiä sille, ettei asiat ole ehkä niin mustavalkoisia mitä olisin ajatellut.. Tuntuu, että nyt näen ne kaikki harmaan sävyt selkeämmin sieltä mustan ja valkoisen välissä. Ja tykkään hirveesti tästä mun rennommasta suhtautumisesta syömiseen! Siis ihan hirveesti! 😀

<3 Aino

LUE MYÖS:
Käytä lisääntynyt vapaa-aika hyödyksi / 33 x totuus poikaystävän suusta /
Kirja, mikä sinun pitäisi omistaa

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

3 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Tosi hyvä kirjoitus! Kiitos rehellisyydestä!

 2. Jaana kirjoitti:

  Hei, pakko keliaakikkona kommentoida – eli mikäli sairastat ihokeliakiaa, ethän ainoastaan välttele gluteenia sisältäviä tuotteita vaan oikeasti olet todella tarkka ettei gluteenia missään muodossa eksy suuhusi? ❤️ Irttareissa tms.. Ihokeliakia kun vaatii lopunelämän gluteenittoman ruokavalion, iho-oireiden lisäksi suoli voi niin ikään vaurioitua, mutta lievemmin kuin meillä ihan suolistoperäisesti keliakiaa sairastavilla ? En halua olla nipo tai päsmäri, sanamuoto vain pisti korvaani..

  Toivon sinulle aurinkoista pääsiäistä! ? Ja kiitän kivasta blogistasi ❤️

  • aino kirjoitti:

   Pahoitteluni harhaanjohtavasta sanamuodosta 🙂 Saan itse tosi pahoja iho-oireita ihan pienestäkin määrästä ja ravitsemusta opiskelleena tiedän kyllä keliakian todellisen vaaran, ja sen ettei keliakia ja suolistovauriot edes oireile kaikilla. Eli kyllä: oon todella tarkka ja irtokarkkejakin onneksi löytyy kokonaan omalta osastoltaan, eikä meillä edes mies syö gluteenituotteita kotona ettei vahingossa mua altista 😀 Kiitos huolenpidosta ja oikein mukavaa kevään jatkoa sinulle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.