Hae
Aino Mäkelä

Makumatkalla Intiaan

Viimeaikoina blogin aihepiiri on rönsyillyt aika paljonkin uomistaan. Kun koko elämä heittää kerralla kuperkeikkaa on ehkä ihan luonnollista, että se näkyy myös täällä bloginkin puolella? 😉 Blogi elää kirjoittajansa mukaan ja viime aikoina oon halunnut keskittynyt paljon pieniin, mutta tärkeisiin asioihin, jotka tuo tasapainoa arkeen. 

Nyt kun elämä on vihdoin asettunut takaisin uomiinsa, alkaa ne peruselementit taas vahvistua täällä bloginkin puolella. Erityisesti se oma intohimo, eli ruokajutut<3, tulee taas enemmän esille. Mun oma tietämys ravitsemuksesta on kasvanut entisestään ja uteliaisuus kaikista taioista joita voin keittiön puolella tehdä, tekee musta kuin pikkulapsen karkkikaupassa – malttamattoman, innoikkaan, toiveikkaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja voi että mulla on ollutkin ikävä keittiöön! Se on se paikka, jossa mun luovuus pääsee valloilleen ja intohimo puhkeaa kukkaan. Kaikki maut, tuoksut ja se luomisen ilo – lopputulos on lähes poikkeuksetta kokemisen arvoinen.

Tässä ohje maailman yksinkertaisemmille Itämaisille lihapullille – pienellä twistillä perus lihapullista saa makuhermoja hivelevän nautinnon 🙂 Resepti sopii myös Kehokuurilaisille vallan mainiosti – puhdasta ruokaa parhaimmillaan!

400g jauhelihaa
sipuli
valkosipulinkynsi
tuoretta inkivääriä
kananmuna
mustapippuria
jauhettua korianteria
tuoretta korianteria

Sekoita jauheliha, hienonnettu sipuli sekä valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri ja kananmuna kulhossa. Mausta mustapippurilla sekä korianterilla. Muotoile taikinasta sopivankokoisia lihapullia ja paista 175asteisessa uunissa 25minuutin ajan. 

Lisukkeeksi haudutin ruusu- sekä parsakaalta ja paistoin ne vielä kookosöljy-curryseoksessa pannulla ennen tarjoilua. Niin helppoa, niin hyvää…ahhh!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maukasta maanantaita kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.