Hae
Aino Mäkelä

RESEPTI: mausteinen chai-latte

*Sisältää mainoslinkkejä

Yksi tämän talven suosikeistani on ehdottomasti ollut mausteinen chai-latte. Tutustuin erään kahvilaketjun chai-latteen jo muutama vuosi sitten ja se vei kieleni heti mennessään! Olisin voinut juoda sitä joka päivä ellen olisi ollut tietoinen kuinka paljon sokeria yksi mukillinen tuota herkkua sisältää..

Niinpä päätinkin, että alan tekemään chai-latteni itse! Kokeilin erilaisia reseptejä, jotta saisin tehtyä mahdollisimman herkullisen ja täyteläisen juoman, joka olisi juuri sopivan mausteinen. Lisätyn sokerin halusin tietysti pitää minimissä.

Vihdoin onnistuin ja sain luotua sen reseptin, joka sai makunystyräni hykertelemään onnesta! Rima juomalle oli korkealla, mutta nyt saan onnekseni nauttia lämpöisestä herkkujuomasta ilman sokeriövereitä. Tämä chai-latte on rakentunut kaikista terveyttä hellivistä raaka-aineista – ja tiesitkö myös, että mausteet itsessään ovat myös kehollemme hyväksi mm. vastustuskykyä vahvistaen ja verensokeria tasaten?

CHAI-LATTE

resepti kahdelle

4 dl kuuma vettä tai kauramaitoa
4 rkl kookosmannaa
3 rkl vanilja heraproteiinia
1,5 tl chai-maustetta
ripaus merisuolaa

Sekoita ainekset sekaisin blenderissä!

Kookosmanna tuo mukanaan kermaisen täyteläisyyden ja vaniljahera kuohkeuden sekä juuri sopivan makeuden. Myös tuossa kahviketjun suosikkijuomassa yksi raaka-aineista on maitoproteiini, joten sen inspiroimana kokeilin sekoittaa mukaan juuri heraproteiinia joka toimi viimeistelevänä silauksena! Ja suola: se on tärkeä tuomaan kaikki mausteiden aromit tasapainoisesti esille.

Mitäs luulet, maistuisiko tämä chai-latte myös sulle?

<3 Aino

TERVEELLISIÄ RESEPTEJÄ:
Täyteläinen lakritsikaakao / Paremmat vohvelit / Mehevä banaanileipä

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

3 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Moi! Ei liity nyt varsinaisesti tähän postaukseen kysymys mutta katkaiseeko viherjauhe aamulla pätkäpaaston? Olen sekoittanut veteen sitruunamehun kanssa ja juonut herättyäni mutta rupesin miettimään että onko sillä jotain vaikutusta paastoon? Puhdistamon viherjauhe käytössä?

  • aino kirjoitti:

   Kaloreitahan siinä ei varmasti ole juuri ollenkaan, joten ei se paastoa katkaise 🙂

 2. Savanna kirjoitti:

  Samaan juomaan rakastunut! Täytyykin kokeilla – paitsi, että ketolla 🙁 Mitä on kookosmanna? Ja mistä saa chai-maustetta ? Kauramaidon vaihdan soijamaitoon. Kiitos inspiksestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.