Hae
Aino Mäkelä

Elämäntaparemontti: Fiilispäiväkirja :)

Mä pidin koko viime kevään päiväkirjaa. En sillä normaalilla tavalla, mutta kirjasin mun fiiliksiä ylös aina jos ärsytti tai vaihtoehtosesti jos joku oli oikeen hyvin 🙂 Mun mielestä elämäntapamuutos tapahtuu suurimmaksi osaksi oman pään sisällä ja siksi päiväkirjan pito on oikeasti aika hyvä keino ihan vaan motivaationkin ylläpitoon nimittäin valitettavasti harvoin sitä sohvalle asettuessaan muistaa, kuinka hyvä fiilis viimeksi lenkin jälkeen oli 😀 Peilissä kun ne terveellisten elämäntapojen muutokset näkyy paljon myöhemmin entä kaikki positiiviset vaikutukset omassa fiiliksessä ja kehontuntemuksessa.

 

Omaa päiväkirjaa nyt lueskellessa siellä saattaa olla työpäivän jälkeen purettua ärsytystä, kun oli niin kurjaa. Tälläisten päivien kohdalla oli monesti ”tekee mieli suklaata” -lausahduksia, mutta lähes joka kerta suklaan sijaan olin valinnut lenkin ja kirjannut ne lenkinjälkeiset fiilikset myös ylös – lähes joka kerta se ärsytys oli kadonnut lenkillä! 😀
Lupasin monesti myös itselleni hakevani kaupasta lenkin jälkeen itselleni ”palkinnoksi” suklaata. Usein lenkin jälkeen oli niin hyvä fiilis, että en edes kaivannut sitä suklaata enää.

Ja kirjatkaa niitä onnistumisia ylös!! Sitä hyvää fiilistä ennenkaikkea 🙂 Ette voi uskoa kuinka hymy nous korviin kun osuin sen päivän kohdalle, jolloin mun tavoitefarkut mahtu jalkaan. Eikä niiden onnistumisten tarvi ees olla mitään massiivisia – energinen fiilis töissä kevyen lounaan jälkeen, teki mieli lähtä lenkille eikä jäädä sohvalle töiden jälkeen.. Kyllä te tiiätte 🙂

Ennen omaa elämäntapamuutosta olin laiska, väsynyt, kiukkuinen, saamaton ja tosi tyytymätön itseeni. Lukiessani omia kirjoituksia viime talven/kevään ajalta huomaan, että se ihminen huomaamatta katosi. Päiväkirjamerkinnöistä tuli sitä positiivisempia mitä pidemmälle luin. Löytyi sitä energiaa ja hyvää fiilistä, kohonnutta itsetuntoa ja fyysisesti parempaa oloa 🙂

Vaikka tekis elämäntapamuutosta paremman ulkonäön ja kropan saavuttamiseksi niin ei kannata unohtaa oikeasti sitä fiilistä ja tekemisen iloa mitä liikunta tuo!

 

Viime syksynä kirjoitin ns. ”treenipäiväkirjaa”, johon kirjoitin ylös päivän liikunnat sekä fiilikset jokaisesta liikuntakerrasta. Vaikka kuinka laiskottais niin näitä vanhoja merkintöjä lukemalla saa sen inspiraation lähtä liikkeelle.. ”mahtava fiilis!”, ”huh mikä treeni!!”, ”kyllä kulki!” ja ”LISÄÄÄÄÄ!!!” -tyyliset kommentit auttaa muistamaan, kuinka hyvä se fiilis oikeasti on sen jälkeen kun on saanut sen pepun ylös penkistä!! 🙂

Varmasti jokainen joka on katonut Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelman ekan jakson on hoksannu sen, kuinka paljon nää elämäntapamuutokset on oikeasti omasta päästä kiinni 🙂


Kuvat tietokoneen kätköistä sekä weheartit.com

2 kommenttia

  1. essipessi kirjoitti:

    Oon myös kokenut tuon fiilispäiväkirjan hyväksi motivaattoriks, kun laiskottaa! Mua kiinnostais tietää sun pituus ja tämän hetkinen paino? 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Jep, se kyllä toimii! 🙂 Oon 171cm pitkä ja painoa n. 65kg luokkaa, en oo viime viikkoina kyllä puntarilla käyny.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.