Hae
Aino Mäkelä

Viisi erilaista nälkää, viisi erilaista välipalaa

Syöminen on suhteellista ja sen näkee näistä välipaloistakin. Joskus on enemmän nälkä, joskus vähemmän. Ennen treeniä tarvii enemmän energiaa ja joskus ruuasta kaipaa enemmän piristettä aivoille entä lihaksille.

Kokosin viime viikolta erilaisia välipalaratkaisuja ja tässä mun viis suosikkia. Onko teillä jotain omaa suosikki välipalaa? Jotain helppoa, mutta samalla ravitsevaa? 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAloitetaan mun lemppari herkkuvälipalalla eli kookosöljyssä ja kanelissa kuullotettuja omenapaloja ja mulperinmarjoja raejuustolla! Mä noudatan pääsääntöisesti maidotonta ruokavaliota, mutta aina silloin tällöin sallin itselleni annoksen jos toisenkin raejuustoa 😉 Tässä yhdistyy juuri sopivasti makea ja suolainen – erityisesti mulperinmarjat on aivan taivaallisia tällä tavalla valmistettuna!Vähän isompaan nälkään vähän isompi välipala 😉 Mini ruispalat + tomaatti-pinaatti munakas – hiilareita, proteiineja ja aitoja makuja. Tälläsen setin jälkeen kulkee treenikin ihan erillailla!Kiireisiä päiviä ja hetkiä varten mulla löytyy laukusta aina jokin helppo välipala, jonka pystyn nauttimaan vaikka ratikkaa odotellessa. Omena ja raakapatukka on loistava esimerkki siitä, mitä mun laukusta yleensä löytyy 😀 

Oon ihan rakastunut noihin Raw Bite patukoihin ja tarkotuksena oiskin valmistaa itse vastaavanlaisia kotona 🙂 Perästä kuuluu, jos moisessa onnistun!
Kuinka monesti koulun jälkeen olo on väsynyt ja koulutehtävien kirjoittaminen tuntuu erittäin vastenmieliseltä ajatukselta? Silloin auttaa yleensä pienet päikkärit, rauhallinen teehetki ja pala kakkua! Tämän vuoksi tykkään ideoida paljon terveellisiä herkkuja, jos söisin jatkuvasti normaaleja kakkupaloja niin en ehkä olisi näissä mitoissa? 😉

Trooppinen raakakakku oli mun viime viikon ehdoton masterpiece ja sen resepti tulee jakoon huomenna! Namsk 😉Proteiinia salin jälkeen, kiitos! Viikonloppuherkkua eli raejuustoa kera mustikoiden ja liotettujen siementen. Liotan aina siemenet ennen käyttöä vedessä sillä niihin muodostuva geeli tekee ihmeitä ruuansulatukselle, testatkaa vaikka 😉

Huomaatteko – olen varsinainen herkkusuu? 😉 Reipasta alkaa viikkoa kaikille!

<3 Aino

6 kommenttia

 1. Kettu kirjoitti:

  Kaikki näyttävätä niiin hyvältä!! Kiitos näistä välipala vinkeistä! Pakko tiedustella, mitä siemeniä käytät viimeisessä välipalassa? Kuinka pitkään niiden täytyy antaa liota? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Oleppas hyvä!:)

   Tuossa on auringonkukan-, pellavan- ja seesaminsiemeniä 🙂 Mulla ne likoaa aina yön yli (unohtaisin varmaan muuten, jos en laittais aina illalla likoamaan ennen nukkumaanmenoa..), mutta sellainen 4tuntiakin kyllä riittää!

 2. Pikkis kirjoitti:

  Ensinnäkin pidät tosi kivaa blogia! Kirjoitat mielenkiintoisesti ja hyvää asiaa. Hyviä reseptejä ja vesi tulee kyllä herkästi kielelle blogiasi lukiessa. Koska kirjoitat usein, niin blogiasi tulee seurattua ahkerasti ja erityisesti tylsillä luennoilla on kiva, kun on jotain järkevää luettavaa 🙂 Oma lemppari välipala on kulhoon pilkottu banaani, joukkoon pähkinäsekoitusta (manteli, cashew, saksanpähkinä… yms). Lopuksi lorautan päälle vielä soijamaitoa. Nams. Iloista päivää sulle ja jatka samaan malliin 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Pikkis! <3 Mahtavaa että viihdyt mun juttujen parissa:)

   Namnamnam, ihanan kuuloinen välipalaherkku! Ei onneksi tarvi mausta tinkiä, vaikka terveellisesti syökin, hih 🙂

 3. Noora kirjoitti:

  Mun lempivälipalat vaihtelee aika usein ja vähän riippuu missä sitä sattuu olemaan. Eilen tein taas pitkästä aikaa banaanilettuja ja voi että oli niin taivaallisia! Varsinkin kun lisäsi siihen kaurahiutaleita niin siitä sai ihanaa tuntumaa. Ja päälle itsetehtyä omenahilloa ja kookospalmusokeria 🙂

  http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

  • Aino kirjoitti:

   Banaaniletut on kyllä huippuja! Ja kaurahiutaleiden kans myös oma lemppari – oikein kunnollinen sunnuntaiaamupala kun sipaisee päälle maapähkinävoita<3 Ahh nam, ihan vesi herahti kielelle:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.