Hae
Aino Mäkelä

Pieniä päätöksiä ja herkkukeksiresepti!

Heippa ihanat!

Moniko teistä on jo tutustunut eilen avautuneeseen Pieni Päätös Päivässä -sivustoon? Sivuston ideana on kannustaa, inspiroida ja motivoida hyvinvoinnin, niin henkisen kuin fyysisen, kohottamiseen pienten päätösten kautta. Kaikkien tekojen ei tarvitse olla älyttömän suuria, hienoja ja mullistavia, jotta ne voi saada jotain merkittävää aikaiseksi. 

Mä tein itse eilen heti ensimmäisen päätöksen, jossa lupasin neljästi viikossa antaa 15 minuuttia päivässä aikaa itselleni. Sillä 15 minuutilla oli eilenkin älyttömän iso merkitys, kun koulupäivä vaihtui työvuoroon – otin hetkeksi kylkiasennon, laitoin silmät kiinni ja tyhjensin pään kaikista turhista ajatuksista. Pienet asiat on niitä, mitkä oikeasti tekee hetkistä elämisen arvoisia ja arjesta onnellisemman, eikö vaan? Aamutreenin jälkeen aamuissa on parasta aamupala ja tänään sen kruunasi mustikat, jotka nautin puuron seassa. Namnamnam! Niinkin pieni juttu,kuin marjat puurossa voi oikeasti piristää synkkinä ja pimeinä aamuina, uskokaa tai älkää 😀 Kyllä elämä on helppoa, kun on niin pienestä onnellinen, hahha!Pienillä jutuilla voi myös piristää rankkaa koulu- ja työviikkoa. Aamulla mulla oli ylimääräistä luppoaikaa, joten repäisin ja laitoin pinkin sävytteen päähän vaikutamaan. Vaikka ulkoinen muutos ei kovin radikaali ollutkaan, niin kyllä se peilikuvaa kummasti piristi 😉 Aina ei siis tarvi löytyä aikaa kalliille kampaamokäynnille tai kasvohoidolle, jotta voi piristää olemustaan ja kohentaa mieltään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVihdoin saatte myös viikonloppuna väsäämieni kaurakeksien reseptiä, jota pyydeltiin ja niinhän se menee, että sitä saa mitä tilaa 😉 Tässä siis pelastus kaikille hiilarihimoista kärsiville – kaurakeksit, jotka valmistuu nopeasti mutta niiden herkullisuuden vuoksi ne myös katoaa pelliltä yhtä nopeasti. Ellei jopa nopeammin, hahha!

KAURAKEKSIT
puolikas banaani
5 pehmeää taatelia
kananmuna
0.5dl mantelirouhetta
2dl kaurahiutaleita
1tl kanelia

Muussaa banaani ja taatelit savasekoittimella makeaksi tahnaksi. Sekoita joukkoon kananmuna, mantelirouhe ja kaurahiutaleet. Mausta valmis taikina kanelilla ja asettele se pellille ohuiksi, samankoikoisiksi, kekseiksi. Paista 200asteisessa uunissa 20minuutin ajan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAUunituoreen keksin tuoksuinen koti, synkkä syysilta, kynttilänvalo, kuppi kuumaa pakuriteetä ja muutama jakso Sinkkuelämää. Täydellinen rentoutuminen. Ahhh mitä muuta voi raskaan päivän jälkeen toivoa? Sitä odotellessa, vielä muutama tunti ja sitten on taas yksi opiskelun ja työntäyteinen päivä selätetty.

Lämpöä teidänkin syysiltoihin!

<3 Aino

6 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Mulla oli viime vuonna käytössä semmonen kirja ku ”Onnellinen arki -365 ohjetta parempaan elämään”. Siinä oli just kaikkia yksinkertasia vinkkejä tyyliin ”juo kuppi kuumaa”, ”katsele tähtiä” tai ”nauti matkasta”… Joka päivä katoin vinkin sille päivälle ja aika monen toteutinkin. Se oli aika hauska projekti 🙂 Ja kuinka ollaakaan, muutama päivä sen jälkeen kun olin ton kirjan saanut päätökseen löysin sen jatko-osan: Tasapainoinen arki, jossa annetaan vinkkejä rentoutumiseen.

  2. Vanessa kirjoitti:

    Vitsi tykkään sun tavastasi kirjoittaa!
    Ootko ollut Factoryssa, näyttää tutulta toi rappu tossa yhdessä kuvassa? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.