Hae
Aino Mäkelä

Ravintolasuositus: Makumatka Intiaan

Ravintola MonalYksi Helsingin ehdottomasti parhaimpia puolia on ruokatarjonta sillä ympäri kaupunkia on toinen toistaan houkuttelevampia ravintoloita, jotka kutsuvat mua luokseen. Lupasinkin itselleni nautiskelevani täysin rinnoin kaikesta mitä kaupunki mulle tarjoaa näinä viimeisinä viikkoina, kun täällä vielä pidän majaa ja myönnetään: ulkona on tullut syötyä ja paljon.

Oon kuitenkin tarkka siitä, millaista ruokaa haluan nauttia. Sen tulee olla herkullista ja omalla tavallaan ainutlaatuista – osaan tehdä terveellistä ja herkullista ruokaa itsekin, joten ulkona käydessäni kaipaan aina jotain enemmän. Intiassa käydessäni rakastuin intialaiseen ruokaan ja sen valmistus on mulle edelleenkin mysteeri, joten viime viikolla Intia-ikävän iskiessä suuntasin Annankadulle intialaiseen ravintola Monaliin jonka autenttista ruokaa mulle oli kehuttu jo aiemmin.
Ravintola Monal Ravintola Monal Ravintola MonalOnnellisena voinkin todeta, että Monalin makumatka Intiaan sai mun ikävän kaikkoamaan. Ja se on harvinaista! Harvemmin kun Suomessa saa oikeasti intialaisen makuista intialaista. Ruokalistalla oli paljon valinnanvaraa ja positiivisesti myös huomiot erityisruokavalioista oli merkitty – sekään kun ei ole aina ihan itsestäänselvyys. Suurin osa annoksista olikin gluteenittomia 🙂

Oman annokseni sain pyynnöstä juuri minulle sopivana: mietona ja raikkaana. Omistaja kertoi mulle, että kaikki raaka-aineet on tuoreita ja ruoat valmistetaan alusta loppuun asti itse. Siis myös kastikkeet, paneer-juusto ja kuvan ihana jälkkärijäätelö! Ruoka oli täyttävää ja annokset isoja, joten onneksi kotiin ei ollut pitkä matka 😉
Ravintola Monal Ravintola MonalRavintola MonalAion suunnata Monaliin ehdottomasti vielä uudestaankin! Lounas on varmasti kokeilemisen arvoinen ja herkullisen ruoan lisäksi ystävällinen asiakaspalvelu tekee ravintolasta erittäin miellyttävän paikan rentouttavan illan viettoon 🙂

Ravintola Monal: Annankatu 4, 00120 Helsinki.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

6 kommenttia

 1. iive kirjoitti:

  Jyväskylästä onneksi löytyy myös mainio intialainen, mut sit ne muut… mielenkiinnolla odotan mitä saat jyväskylästä kaivettua esille kun itsestä tuntuu ettei täällä ole ”mitään”.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Oi, hei kerro heti paikan nimi! 🙂 Pakko myöntää, että nyt mä elelen täällä Helsingissä just sillä meiningillä että viikon päästä tää ulkona syömisen huvi loppuu kun tarjonta ei enää vastaa meikäläisen tarpeita.. 😀 Katotaan oonko väärässä 😛

 2. joe kirjoitti:

  paras intialainen ravintola helsingissä,,,ruoka on niin niin hyvääää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.