Hae
Aino Mäkelä

Syy ja selitys epänormaalille väsymykselle? + ARVONTA

Kaupallinen yhteistyö: PUR Hyvinvointikauppa

Jo kaksi vuotta sitten ajatelin oman väsymykseni olevan epänormaalia. Mun keskittymiskyky oli heikko ja aina kotiin päästyäni mun teki mieli mennä päikkäreille – ja vaikka kuinka nukuin, tuntui ettei mikään uni riittänyt korjaamaan sitä väsymyksen tunnetta. Ja vaikka kuinka treenasin homma tuntui lähes poikkeuksetta tosi tahmealta ja tuntui kestävän ikuisuuden, ennen kuin lihakset oli valmiina uuteen rasitukseen.

Muistan miten epänormaalilta ja epäreilulta se silloin tuntui.

Jo silloin päädyin luontaistuotekauppaan hakemaan rautalisää ja terveellisen ruokavalion tukena lyhyt rautakuuri saikin ihmeitä aikaan mun voinnissa ja olemuksessa!

Nyt, kun aihe nousi tänä syksynä taas pinnalle aloin ajattelemaan taas omaa tilannettani – ja tajusin, että ihmeellinen väsymys oli ollut taas läsnä jo pidemmän aikaa. Viimeisimmän rautakuurini otinkin nyt syksyllä ja sen seurauksena tunnen olevani taas entistä enemmän elossa.

Raudanpuute onkin yksi yleisimmistä puutostiloista, vaikka siitä onkin tähän asti puhuttu hyvin vähän.

Raudan puute koskettaa erityisesti naisia, sillä me menetetään rautaa kuukausittain kuukautisten mukana sekä myös raskauden ja imetyksen aikana. Monesti raudanpuutos saattaa aiheutua jo murrosiässä kasvupyrähdyksen ja kuukautisten alkamisen myötä. Vaikka suomalaisilla raudanpuutos on yleensä gynekologinen tai suolistoperäinen, niin näiden lisäksi myös kasvissyönti ja vegaanius sekä runsas liikunta lisäävät raudanpuutteen riskiä.

Raudanpuute on salakavala sillä sen oireet usein kehittyvät aivan huomaamattamme, minkä vuoksi eroa omassa olossaan ei välttämättä edes huomaa – ennenkuin seinä tulee vastaan. Oireet on myös hyvin samantyyppisiä kuin kilpirauhasvaivoissa, joten syytä saatetaan yleensä etsiä väärästä paikkaa.

Vaikka tyypillisesti ajatellaan, että anemia ja alhainen hemoglobiini olisivat merkkejä raudanpuutteesta, niin asia ei ole aivan niin mustavalkoinen. Raudanpuute on nimittäin mahdollinen, vaikka hemoglobiiniarvot olisivat kunnossa sillä keho hyödyntää ensin varastoraudan. Tämän vuoksi rautavarastot voivat kulua hyvinkin alhaisiksi vaikka hemoglobiini olisikin viitearvojen mukainen. Tämän vuoksi raudanpuutteen arvioimisen kannalta on tärkeää mittauttaa myös varastorauta.

Miksi omista rautavarastoista tulisi pitää huolta?

Rauta on elintärkeä hivenaine, joka on erityisen tärkeä hemoglobiinin muodostumiseen sillä se saa hapen kulkemaan kehon eri osiin. Jo se fakta yksistään varmasti riittää kertomaan, kuinka tärkeä sen rooli on elimistössämme. Raudanpuute onkin elimistöllemme omanlainen stressitilansa.

Yleisin raudanpuutteen oire on väsymys, sillä jos kudoksilla ei ole riittävästi happea keho tuntuu voimattomalta eikä se myöskään pääse rentoutumaan normaalisti. Hapeton keho voi oireilla myös heikotuksena, keskittymiskyvyn puutteena sekä ahdistuksena ja stressinä. Kehon välittäjäaineiden säätelyn heikentyessä voi ilmetä myös masentuneisuutta. Hapeton keho voi oireilla myös päänsärkynä ja yleiskunnon laskuna, sekä luonnollisesti myös huonona palutumisena. Raudanpuute vaikuttaa negatiivisesti myös hedelmällisyyteen.

Näin pidät huolen riittävästä raudan saannista

Omat ferritiiniarvot kannattaakin mittauttaa, jos niistä on yhtään huolissaan tai kuuluu riskiryhmään. Itse aloitan rautalisän aina, jos epämääräinen väsymys on jatkunut epänormaalia pidempään – mulla kun on runsaat kuukautiset, suolistosairaus ja hyvin kasvispainotteinen ruokavalio.

Ravinnossa hyviä raudan lähteitä on liha, kala, nokkonen, merilevä, herneet, linssit, pavut, kikherneet ja siemenet. Kuitenkin eläinperäinen rauta imeytyy huomattavasti kasvikunnan rautaa paremmin, joten kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattavien kannattaa kiinnittää huomiota rauta-arvoihin ja käyttää myös rautalisää! On myös hyvä muistaa, että C-vitamiini ja fermentoidut ruoat parantaa raudan imeytymistä, joten niiden nauttiminen on suositeltavaa 🙂

Rautalisistä omiin suosikkeihini kuuluu Wild Nutritionin Food-Grown Iron Plus, jossa rauta on samassa muodossa kuin se olisi ruoassa minkä vuoksi sen imeytyminen onkin aivan ensiluokkaista! Ravintoaineet onkin aina parempi saada ruoasta sillä silloin mukana on myös muita yhdisteitä, jotka auttavat ravinteita imeytymään paremmin – ja tämä sama taika on myös kaikissa Wild Nutritionin ravintolisissä.

Itseasiassa kyseinen Wild Nutritionin Food-Grown Iron Plus on mukana Vuoden Terveystuote 2019 -äänestyksessä ja voit käydä äänestämässä sitä täällä aina keskiviikkoon 5.12 asti.

Kaikkien tuotetta äänesteiden ja tätä postausta kommentoineiden kesken arvon rautaisan paketin loppuvuodelle!

Pakettiin sisältyy luonnollisesti Wild Nutritionin Food-Grown Iron PlusWild Nutritionin Food-Grown C-vitamiini tukemaan raudan imeytymistä ja Wild Nutritionin Food-Grown Daily Multinutrient monivitamiini tukemaan yleistä jaksamista. Näiden lisäksi mukana myös Living Nutritionin Your Flora Family, joka pitää huolta suoliston kunnosta jotta ravinteet imeytyisi paremmin ja fermentoituna ravinteena se voi edistää raudan imeytymistä.

Äänestä Wild Nutritionin Food-Grown Iron Plus -tuotetta Vuoden Terveystuotteeksi 2019 ja kommentoi tätä postausta 5.12 mennessä, niin olet mukana arvonnassa.

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

129 kommenttia

 1. Ella kirjoitti:

  Hyvää rautatuotetta on vaikeaa löytää ja tämä kiinnostaisi! Moni on puhunut tuotteen toimivuuden puolesta.

 2. Susanna kirjoitti:

  Hyvä teksti ja kiinnostuin tästä rautalisästä.

 3. Mariem kirjoitti:

  Ehdottomasti kannattaa valita todella toimiva rautavalmiste!

 4. Laura kirjoitti:

  Tänä aamuna juuri käyty ferritiini mittauksessa, tuloksia odottelen. Jos niissä jotain on, niin tämä tuote varmaan täytyy sit ottaa käyttöön ?

 5. Sari kirjoitti:

  Mukana ?

 6. Sanna kirjoitti:

  Tätä täytyis meökein kokeilla, koska muuten on kaamoksentaltutuskeinot jo käytössä, mutta silti aina vaan väsyttää…

 7. Tiia kirjoitti:

  Oho, nyt taisi selvitä yksi jos toinenkin ”oire”. Olen kyllä ummistanut silmäni raudan puutteen mahdollisuudelle ja pistänyt väsyn vain kaamokseen piikkiin. Itsekin syön kasvipainotteisesti ja treenaan paljon. Kiitos vinkistää ja mukana myös!

 8. mOm kirjoitti:

  Mä niin tarvisin tätä ????

 9. Tiia kirjoitti:

  Kävin äänestämässä.
  Oon kärsiny raudanpuutteesta ilman anemiaa yli vuoden ja tällähetkellä rautaa menee lisäravinteena 300mg/vuorokausi. Wild nutritionin rautaa en vielä oo päässy kokeilemaan ja kiinnostais kovasti!

 10. Karoliina kirjoitti:

  Äänestetty ja mukana ehottomasti kilipailusa!

 11. Annu Kasila kirjoitti:

  Korkea hb arvo ei takaa aina jaksamista… ferritiini.

 12. Enin kirjoitti:

  Ooh! Wild nutrition on paras luontaistuotesarja evö ?
  Joten kyllä kiinnostaa!
  Etenkin rautalisä, jota on haastava löytää hyvin imeytävänä.

 13. Suvi kirjoitti:

  Mukana 🙂

 14. Laura kirjoitti:

  Pitäis ehdottomasti tsekata tuo ferritiini, ja näistä tuotteista olen kuullut paljon hyvää!

 15. Anni kirjoitti:

  Tätä tuotetta olis aivan mahtavaa päästä kokeilemaan!?

 16. Eveliina kirjoitti:

  Olen aina omannut alhaisen hemoglobiinin mutta nyt viimeisimmissä verikokeissa selvisi pitkään vaivannut väsymys, uupumus ja keskittymiskyvyn puute ferritiinitasojen ollessa aivan olemattomat! Olen tässä etsiskellyt tuskissani hyvää rautalisää, herkkävatsaisena ei monikaan tuote sovi, ja taidankin laittaa tämän heti testiin! Ihana postaus ja tärkeää asiaa <3

 17. Iisa kirjoitti:

  Tarvetta olis!

 18. Jonna kirjoitti:

  Useampaa rautalisää kokeilleena (ja epäsopiviksi todenneena) tämä kyllä niin kiinnostaisi, joten ehdottomasti mukana ?

 19. Mara kirjoitti:

  Mukana! Tulisi tarpeeseen! En ole koskaan omistanut rautatabletteja! 🙂 T. väsynyt soturi

 20. Salli kirjoitti:

  Kävin äänestämässä ja on ollut kanssa väsynyt olo tässä. Mukaan arvontaan.

 21. Laura M. kirjoitti:

  Tämä tuote kiinnostaa, ollut jo pitkään outoa väsymystä.

 22. Anu kirjoitti:

  Äänestetty!

 23. Taija kirjoitti:

  Tulisi tarpeeseen!

 24. Juuli kirjoitti:

  Mukana!

 25. Teea kirjoitti:

  Äänestetty ja tarpeeseenhan nuo tulisi ?

 26. Emma kirjoitti:

  Oon imettäny kohta vuoden ja aloitin pari kk sitten lisäraudan, nyt huomaan ettei enää niin väsytä/pistele kädet yms. Eli hidasta on varastojen täyttyminen!

 27. HM kirjoitti:

  Mukana! Tosin annos akka pieni. Pitäisi ottaa ainakin 3 pilleriä. Raudanpuutteen syy olisi hyvä aina selvittää. Esim miksi ne kuukautiset ovat runsaat ja miten niitä voisi hillitä. Muuten krt kk valuu raudat hukkaan! Mulla raudanpuute ilman anemiaa. Muotisairaus 😉

  Lääkärin blogi:

  http://www.foibos.fi/blogi/?fbclid=IwAR109FD4hMd6WvhBdzCJQg435D3Tf_CQ2bIIGks-qq8CR62SSDsdFOxZEcQ

 28. jasmine kirjoitti:

  äänestetty

 29. Minde kirjoitti:

  Äänestetty ja mukana 🙂 Kivaa viikonloppua!

 30. Virve Ahtola kirjoitti:

  Enpäs ollut koskaan kuullutkaan tästä tuotteesta. Täytyy myöntää, että vasta tänä syksynä olen myös tutustunut perinteisen hemoglobiinin mittaamisen lisäksi ferritiiniarvoihin.

 31. Roosa V. kirjoitti:

  Tää tuote on todellakin täyttä rautaa. ? Viimeksi mitattuna ferritiiniarvoni oli 2, joten kaikille noille kuvailemillesi oireille löytyi syy ja siitä asti olen syönyt Wild Nutritionin rautaa. Vähitellen sumu alkaa helpottaa, mutta purkki alkaa olla lopussa, joten tulisi tarpeeseen. Tää on muuten ainoa rautavalmiste, joka ei aiheuta mulle mitään vatsaoireita!

 32. Terhi Suominen kirjoitti:

  Just nih! Asiaa! Äänestetty, ja NIIN mukana hengessä ja arvonnassa!

 33. Tinde kirjoitti:

  Mukana! Mielenkiintoinen postaus! ?

 34. Iida kirjoitti:

  Ihan täydellinen ajotus tälle postaukselle! ?? just oon käyny mittaamassa hemoglobiinin ja eipä se hyvältä näyttäny vaikka syöny rautalisää jo kuukauden? ehkä tää wild nutrition imeytys paremmin!???

 35. Pihla kirjoitti:

  Kiitos kirjoituksesta, tulisi tarpeeseen tämä!

 36. Emi kirjoitti:

  Ah, tulis tarpeeseen. Rautakuuri päällä ollut jo 4kk, josko varastot noususi joskus?? tätä en olekaan testannut vielä!

 37. Jade kirjoitti:

  Tulisi niiiiin tarpeeseen puolisolle!!!

 38. Jenni kirjoitti:

  Äänestetty. Tuote kiinnostaa kovasti.

 39. Hiisukas kirjoitti:

  Mukaan arvontaan, rautavalmisteille olisi tarvetta.

 40. Katja kirjoitti:

  Kylläpä olisi mahtia kokeilla olisiko näistä apua väsymykseen, masennukseen ja moneen muuhunkin elämää tällä hetkellä haittaavan ”oireeseen”

 41. Tiina kirjoitti:

  Olen huomannut, että olen usein syönyt rautaa sellaisessa muodossa ettei se imeydy kunnolls, joten tämä kiinnostaa

 42. Suivi kirjoitti:

  Pyysin lääkäriltä mittauttamaan ferritiiniarvot, niin hän sanoi että tää rautajuttu on ihan muotijuttu eikä suostunut kokeita mulle laittamaan . Puolensa ja puolensa tällä, että media on aiheen tiimoilta aktiivinen 🙂

 43. Kirsi kirjoitti:

  Tarpeeseen tulisi

 44. Mh kirjoitti:

  Äänestetty! 🙂

 45. Ninna kirjoitti:

  Mukana!

 46. Seija Lehtonen kirjoitti:

  Olen kokeillut ja hyväksi havainnut.

 47. Elina V-H kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Mulla tulee kohta vuosi, kun todettiin raudanpuuteanemia ja edelleen syön rautaa. Eli tarvetta olisi!

 48. Nelliina kirjoitti:

  Rautalisä tulis ihan tosissaan tarpeeseen. Pitäis kyllä tsekata ferritiinit. Mukana.

 49. Riitta kirjoitti:

  Tämä heti kokeiluun

 50. Nella kirjoitti:

  Hyvä teksti, tulis tarpeeseen.

 51. Hanna kirjoitti:

  Tulisi tarpeeseen. Juuri nyt kamppailen raudanpuutetta vastaan ja lähden nostamaan ferritiiniä ylöspäin ?

 52. Kristina kirjoitti:

  Äänestetty. Terveysasemani lääkäri kieltäytyi mittaamaan varastorautaa, koska hänen mielestä se on ”muotitrendi” eikä hän näe sitä tarpeellisena. Minun hemoglobiini arvot ovat viite-arvoissa, mutta alakantissa. ?

 53. Iida kirjoitti:

  Ferritiinin mittautin heinäkuussa, tulos ihan liian alhainen, joten tarpeen tulisi tämä! Tai sitten antaisin ystävälleni, jolla sama tilanne, mutta tällä hetkellä vielä raskaana, joten ehdottomasti hänenkin pitäisi tämä saada!

 54. Sanna Bannouri kirjoitti:

  Mukana arvonnassa!

 55. Pia kirjoitti:

  ?Mukana ?

 56. Pihla kirjoitti:

  Tämä on vielä kokeilematta jos saisi noi ferritiinit kohoamaan.

 57. Noora kirjoitti:

  Sait mut kiinnostumaan, ois ihana testata tätä! 🙂

 58. Henna kirjoitti:

  Äänestetty ja itse käytän tätä tuotetta säännöllisesti, aivan huippu ❣️

 59. Tiia kirjoitti:

  Noin kuukausi sitten ferritiini oli 26 että ajankohtaista asiaa meikälle ?

 60. ella kirjoitti:

  Äänestetty ja mukana kisassa! Väsymys väistyköön!

 61. Henna Jörgensen kirjoitti:

  Äänestetty! Kuulostaa upealta tuotteelta! ?

 62. Manja Piela kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus, tuota rautatuotetta olisi tarpeellista päästä testaamaan.

 63. Sanna kirjoitti:

  Kokeilussa parhaillaan, koska raudanpuutetta. Tarvetta varmasti myös jatkossa?

 64. Hanna Anttonen kirjoitti:

  Mukana! Tätä valmistetta en ole vielä kokeillut. Syön vakituiseen rautalisää.

 65. tytteli kirjoitti:

  Ooh ! Yksi raudan kaipaaja ilmottautuu myös kisailemaan

 66. Susanna kirjoitti:

  Mukana arvonnassa!! Ferrit alhaisena täälläkin..

 67. Susanna Viitasaari kirjoitti:

  Äänestetty ja mukana arvonnassa!! Ferrit alhaisena täälläkin..

 68. Anu kirjoitti:

  Alhainen ferritiini, eikä vatsa kestä mitään tähän asti kokeilemaani rautavalmistetta. Jospa tämä sopisi!

 69. Johanna Määttä kirjoitti:

  Mukana 🙂

 70. anna s. kirjoitti:

  Äänestetty! Mukana 🙂

 71. Nina kirjoitti:

  Olisi kiva testata tätä, vaikea löytää sopiva tuote

 72. Essi kirjoitti:

  Erittäin hyödyllinen arvonta ja hyvä postaus! Äänestetty ?

 73. Tiina kirjoitti:

  Hyvää asiaa.

 74. Olga K kirjoitti:

  Olen juuri etsinyt sopivaa rautavalmistetta ja tämä kuulostaa hyvältä!
  Hyviä vihjeitä muutoinkin ?

 75. Marianne Lahtela kirjoitti:

  Äänestetty tuotetta! Kyllä niin moni oire viittaa raudanpuutteeseen, että olis huikeaa voittaa tämä paketti! Rauta-arvot mitattu viimeksi keväällä ja saisihan ne nousta.. Lääkäri kyllä mainitsi juurikin tämän surullisenkuuluisan muoti-ilmiö- termin. Argh! Kunpa lääkärien koulutukseen lisättäisiin ravinto-oppia. ?

 76. Tanja kirjoitti:

  Kannattaa korjata tekstiä pinaatin osalta.. Yleisesti luullaan et pinaatissa on rautaa, mutta siinä on oikeasti ihan pieni määrä rautaa, joten joutuisit puputtaa pinaattia monta kiloa (olikohan peräti 8kg, jos en väärin muista), että saisit siitä tarpeeksi rautaa.

 77. Frida kirjoitti:

  Kuulostaa tähän mennessä parhaimmalta rautavalmisteelta ? Ja tulis kyllä niin tarpeeseen. Raskaus ja imetys tyhjentäneet rautavarastot.

 78. Juttis kirjoitti:

  Olisi todella kiva voittaa koska en ole koskaan kokeillut kyseistä mekkiä. ?

 79. Kati kirjoitti:

  Ehdottomasti mukaan, olenkin etsinyt hyvää rauta-valmistetta…

 80. Sara kirjoitti:

  Äänestetty! Olisi kyl tarvetta rautalisälle?

 81. Federiikka Valonen kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä valmisteelta?Itse kerran jo pitkään kestäneen anemian hoitaneena ja vielä kilpirauhasen vajaatoiminnan väsymys ongelmat siihen päälle niin käy kyllä mielen päälle?

 82. Janika kirjoitti:

  Upea arvonta! Kävin äänestämässä tätä mahtavaa tuotetta 🙂 Rakastan Wild Nutrition tuotteita ja tämä palkinto olisi ihana voittaa <3

 83. Karkki kirjoitti:

  Äänestetty! Nämä Wild Nutritionin tuotteet ovat tosi hyviä, paketissa olisi myös uusia tuttavuuksia joten ehdottomasti mukana arvonnassa. Näistä saisi puhtia uuteen vuoteen ja uusiin duunikuvioihin.

 84. MarjaKoo kirjoitti:

  Mielelläni kokeilisin tähän väsymykseen ja flunssaiseen oloon. Äänestetty siis.

 85. Aamu kirjoitti:

  Ferritiinin nosto menossa juuri…. Tätä täytyy testata ?

 86. Sonja kirjoitti:

  Oli tosi mielenkiintoinen teksti. Omatkin rauta-arvot alakantissa joten rautalisää otan kuureittain, tätä tuotetta en ole vielä testannutkaan.
  Kävin äänestämässä ja toivottavasti onni suosii arvonnassa! ?

 87. Karppa kirjoitti:

  Mä niin epäilen tuon rautavaraston vajetta… Tt-lääkäri ei vaan millään suostu ottamaan tarvittavia kokeita…

 88. Ellen kirjoitti:

  Mukana! Kiva kuulla tällaisista asioista, kun monelle ei varmasti tule heti mieleen erilaiset puutostilat vaan väsymys laitetaan muiden asioiden piikkiin.

 89. Elina Maikkula kirjoitti:

  Itsellä nykyään myös rautatabletit käytössä. Kasvissyöjä myös! Ravitsemustietäväinen sisko tyrkkäs purkin ja pari muuta käteen noin puoli vuotta sitten. Huomasin eron nopeasti mutta uupumus jatkui ja menin verikokeisiin, hemoglobiini oli erinomainen mutta kilpirauhasen vajaatoimintahan sieltä löytyi.

 90. Hanna Kooooo kirjoitti:

  Äänestetty. 🙂 Tarpeeseen tulisi 🙂

 91. Emilia kirjoitti:

  Sen kyllä huomaa olossa jos rauta unohtuu, varsinkin kuukautisten aikaan. Mahtava arvonta 🙂

 92. Jenina H kirjoitti:

  Olisko tämä se rauta jota voisi syödä ilman vatsavaivoja ??

 93. Marketta kirjoitti:

  Äänestetty ja tulis tarpeeseen!

 94. Saaruska kirjoitti:

  Täällä yksi kohtolotoverisi Aino. Sairastan keliakiaa, Nivelreumaa ja suolisto sairautta. Tällä hetkellä raskaana ja suolisto pamahti. Isolla rautakuurilla olen, ferrit 7. Tämä rautavalmiste kiinnostaa kovasti. Olisi ihana saada suolisto rauhoittuu ja rauta imeytymään tulevaa koitosta varten. Olen jättänyt lihansyönnin pois ja saanut avun reumaan. En tarvitse siihen lääkettä ollenkaan :). Arvonnassa siis mukana <3

 95. Heidi K. kirjoitti:

  Todellakin mukana, tulisi niin tarpeeseen!

 96. tiiu kirjoitti:

  Mukaan!

 97. Henna kirjoitti:

  Hyvä rautalisä tulisi todella tarpeeseen. Kiinnostava teksti 🙂

 98. Hensku kirjoitti:

  Tarvitsisin laadukkaan raudan tämän pimeän ajan väsymyksen taltuttamiseksi ?

 99. Jenna Komulainen kirjoitti:

  Kävitkö verikokeissa? Itsellä mietinnässä löytyisikö tuo raudan puute vai johtuuko tämä jostakin muusta.

  mukana arvonnassa myös 🙂

 100. Emilia H kirjoitti:

  Äänestetty, mielelläni kokeilisin näitä tuotteita.

 101. MariaM kirjoitti:

  Äänestetty 🙂
  Tarvetta olisi

 102. anni minerva kirjoitti:

  Oon pitkin elämääni kärsinyt erilaisista rautavajeista, nuoruudessa aneemisen matalasta hemoglobiinista ja aikuisena ferritiinin mataluudesta, vaikka hemoglobiini oli loistoarvoissa. Oon oppinut olemaan tarkka raudansaantini suhteen ja joudunkin edellämainituista syistä olemaan. Testaisin todella mielelläni kyseistä rautavalmistetta.

 103. Halejo kirjoitti:

  Mukaan kivan tuotesetin arvontaan! Itselläni on varastoraudat olleet vuosikausia matalat, ja olen koittanutkin rautalisävalmistetta ottaa päivittäin… Pientä parannusta onkin tapahtunut, mutta vaikuttaa, etten ilman rautalisää pärjäisi.

 104. sarita kirjoitti:

  Mukaan arvontaan!

 105. Raksu kirjoitti:

  Jes, mukana. 🙂

 106. ansu kirjoitti:

  Mukaan arvontaan!

 107. Myy kirjoitti:

  Mitättömät rautavarastot, lisäravinteille olis kyllä käyttöä.

 108. Suzie kirjoitti:

  Äänestetty

 109. piitu kirjoitti:

  Mukana! Tälläkin hetkellä on rautalisä käytössä.

 110. Pauliinainen kirjoitti:

  Olen 8 vuotta (KAHDEKSAN!) käynyt lääkärissä ties kuinka monta kertaa erilaisten oireiden kanssa. Diagnoosina on paniikkihäiriö, masennus, ahdistuneisuushäiriö, persoonallisuushäiriö, sopeutumishäiriö, akuutti stressireaktio jne. Mielialalääkkeistä ei ole ollut apua, ei varsinkaan hiustenlähtöö, päänsärkyyn, jalkojen voimattomuuteen jne. Jatkuva poskiontelotulehduskin johtui kuulemma psyykkisistä syistä.

  Sitten luin eräästä blogist raudanpuutteesta. Menkat kestää välillä 2 viikkoa ja on mallia Niagaranputous. Laskin yhteen 1+1 ja koitin saada rauta-arvojen mittauksen, mutta eipä suostuttu. Kävin yksityisellä sitten mittauttamassa ja tulos oli 3! Ihan hullua. Tässä olen miettinyt, että kuinka monta vuotta elämästä meni hukkaan kun en tiennyt mitä tutkimusta teetttää ja mikä vaivaa. Onneksi nyt tiedän!

  Olen kokeillut jo 3 eri valmistetta, joista pari ei oikein sovi masulleni. Nämä luonnonmukaisuudessaan vois käydä paremmin ja oiskin kiva kokeilla! Kiitos kun sinäkin tuot tätä rauta-asiaa esiin! Joku tolkku täytyy saada siihen, miten meitä naisia kohdellaan lääkärissä

 111. Henskulainen kirjoitti:

  Olen itse 10 vuotta vahvoja kipulääkkeitä ja vähien unien kanssa taistelleena huomannut, että pitäisi vain jaksaa pitää kropan vitamiini/rauta yms. tasoista huolta, että jaksaa edes sen verran mitä on edes mahdollisestatässä tilanteessani… 🙂

  Mukana arvonnassa.

 112. Sanni kirjoitti:

  Oujee, rautalisä pääsikin just loppumaan ja lisää pitäis saaha <3

 113. Eve_ kirjoitti:

  Tulisi tarpeeseen! 🙂

 114. RJ kirjoitti:

  Mukana!

 115. Maikki kirjoitti:

  Mulla raudanpuutetta ja olen kokeillut monia eri rautavalmisteita. Vielä ei sitä parasta ole löytynyt, ehkä tämä olisi sellainen.

 116. Karo kirjoitti:

  Tää ois varmasti se vastaus tähän tahmeaan arkeen!

 117. Suzie kirjoitti:

  Olisi hienoa päästä kokeilemaan tätä valmistetta. Hyvin imeytyvää ja vatsaystävällistä tuotetta ei ole helppo löytää. Ja nyt jos milloin tarvitaan piristystä.

 118. Sanna kirjoitti:

  Uuuu, kiinnostaisi kyllä päästä testaamaan! ?

 119. Hanna Toikkanen kirjoitti:

  Tämä tulisi niin tarpeeseen!

 120. Jutta kirjoitti:

  Oih, kiinnostais kyllä kokeilla tätä! Just tänään kävin otattamassa liudan verokokeita. Joukossa mm. tuo ferritiini. Kuukauden olen ollut kipeenä, eikä tauti meinaa talttua. Löytyisköhän syy matalista rautavarastoista?! ?

 121. Annika kirjoitti:

  Mun ferritiinit on olleet matalat jo 3vuotta, herkän suoliston vuoksi mikään ei oikeen meinaa sopia, olis tosi upeaa päästä kokeilemaan tällaista laatu tuotetta.

 122. Jossu kirjoitti:

  Oi tämä kehuttu sarja saisi kyllä paraatipaikan tämän imettävän maman hyllyltä ja tälle olisi todellakin tarvetta 🙂

 123. Emilia kirjoitti:

  Kiitos mielenkiintoisesta ja mulle just nyt ajankohtaisesta kirjoituksesta. Sain vihdoin selville että raudanpuute vaivaa, vaikka hemoglobiiniarvot on aina ollut hyvät. Tämä tuote vaikuttaa erittäin varteenotettavalta vaihtoehdolta!

 124. hilkka kirjoitti:

  Äänestetty, mukana arvonnassa 🙂

 125. Merja kirjoitti:

  Mukana. Itselläkin juuri mietinnässä väsymys, voimattomuus.

 126. Oona kirjoitti:

  Tämä syksy on ollut täynnä väsymystä ja ferritiiniarvot olivatkin matalat. :/ Nyt siis hyvää rautavalmistetta koneeseen ja toivon väsymyksen väistyvän.

 127. Annukka kirjoitti:

  Tämä rauta lähtee kokeiluun! 🙂

 128. Maria-Terttu Lindfors kirjoitti:

  Jos tilanteenne ei ole noin ’helppo’ kuin Ainolla, että vireystila nousee rautaa syömällä, niin opiskele asiaa lisää terveysvastaanotto.fi -sivustolta. Olen haastatellut podcasteihin raudanpuutteesta (ilman anemiaa) professori Markku Partista, professori Päivi Poloa, LTT, veritautien erikoislääkäri Tom Wideniusta sekä lapsettomuuslääkäri Annika Tulenheimo-Silfvastia. Rautavarastojen mittaaminen (S-Ferrit tai P-Ferrit) on tärkeää. Moni ei saa apua terveydenhuollosta, vaikka on oireita ja ferritiiniarvo on alhainen. Näitä tilanteita varten on hyvä kuunnella näitä podcasteja. Duodecimissa ja Lääkärilehdessä on luettavissa selkokielisiä (lääkärille) artikkeleita aiheesta. Voit kuunnella podcastit täältä: http://www.terveysvastaanotto.fi/podcast/

  • aino kirjoitti:

   Kiito Maria-Terttu arvokkaasta vinkistä!! 🙂 Nostan tämän vielä erikseen esille uuden kirjoituksen yhteydessä, jos sopii?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.