Hae
Aino Mäkelä

Syökää macaa!

Heippaheii!

Myrskyn jälkeen on aina poutasää, niinhän se menee? 😉 Mulla oli eilen vähän kurjempi päivä mitä normaalisti (ei mitään vakavaa onneksi, kunhan vaan yleisesti asiat meni enemmän päin sitä itteään..hahha), mutta tänään siitä fiiliksestä ei oo enää tietoakaan! Päivä alkoi jo ihan mahtavasti loistavalla uintitreenillä ja jatkui vielä paremmin, kun sain tietää läpäisseeni FISAFin lisenssikokeen fysiologiaosuuden! WUBBIDUUU! 😀 Ei ollu mikään läpihuuto juttu, sillä meidän luokalta vain seitsämän onnistui siinä.. OLYMPUS DIGITAL CAMERAYks toinen fiiliksennostattaja on kyllä mun jo aiemminkin hehkuttama maca-jauhe 😀 Aloitin taas Joulun jälkeen käyttämään sitä säännöllisesti ja huomasin sen vaikutukset heti – se on itseasiassa yksi ainoista superfoodeista, joka vaikuttaa muhun niin selkeästi. Se on tietyllä tapaa kuin huumetta nostattaen mun energiatasot pilviin ja hymyn korviin saakka 😀

Macahan on siis adaptogeeni-kasvi ja se auttaa sietämään sekä henkistä että fyysistä stressiä – samalla sillä on havaittu olevan positiivisia vaikutuksia yleiseen enerigiatasoon, tarmokkuuteen ja seksuaaliseen toimintakykyyn.OLYMPUS DIGITAL CAMERAKäytän itse Puhdistamolta saamaani Premium Macaa, joka on sekoitus kolmesta maca-lajikkeesta – keltaista, punaista ja mustaa macaa, joiden ominaisuudet tasapainottavat toisieen tehden kokonaisuudesta toimivan 😀 Omalla kohdallani saan riittävän vaikutuksen jo yhdellä teelusikalla päivässä, mutta monet käyttävät jopa ruokalusikallisenkin kerrallaan. Macan käytössä on tärkeää pitää välillä viikko/pari taukoa, jotta elimistö ei totu sen vaikutuksiin liiaksi ja teho heikenny sen myötä.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMä rakastan macan makua, se on jotenkin ihanan eksoottinen ja piristävä. Monille maku on kuitenkin vähän vieras ja sen vuoksi käyttö muodostuukin ongelmaksi 😀 Mä itse sekoitan sitä monesti palautusjuoman tai smoothien joukkoon, vihreään teehen, puuroon tai vaikkapa jogurtin sekaan – vain mielikuvitus on rajana! Ehdoton lempparini on kuitenkin macalla terästetty raakasuklaa.. ihana energiapiikki päivään kuin päivään 😉OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä teille vielä resepti helpottamaan macan käyttöä ja peittämään sen makua.

MACALLA TERÄSTETTY RAAKAKAAKAO – sekoita seuraavat aineet blenderissä keskenään:
2dl mantelimaitoa
puolikas banaani
pari pehmeää taatelia
2tl raakakaakaojauhetta
1tl macaa

Mmmmm… ja eikun nautiskelemaan! 😉 Pirtsakkaa torstaita kaikille – mä nakkaan mun maca-smoothien nyt kitusiin ja alan valmistautumaan jalkatreeniin… mulla on semmonen fiilis, että siitä tulee ihan älytön!

<3 Aino

22 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Vautsi, hurjan suuret onnittelut tuon kokeen läpäisemisestä! Ihan mieletöntä! 🙂
  Munkin pitäis varmaan palailla taas hetkeksi tuon maca-jauheen pariin – syksymmällä ostin sitä kaappiin, mutta pikkuhiljaa käyttö jäi todella satunnaiseksi ja nyt takana on lähes pari kuukautta täysin ”macatonta” elämää 😀 Kuinka pitkiä kuureja tuota kannattaisi popsia ennen taukoa, jos nyt annostus olis esim. tuon teelusikallisen verran päivässä..?

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Laura!:)
   Ehdottomasti kannattaa kaivaa se sieltä kaapin pohjalta pölyttymästä! Mä itse käytän yleensä neljä viikkoa ja sitten viikon tauon – se on toiminu tosi hyvin! Ja viikossa kyllä heti huomaa sen, miksi sistä macaa kannattaa käyttää.. 😀

 2. Jenni kirjoitti:

  Juuri tässä nautin vihersmoothieta johon laitoin macaa 🙂 täytyykin ottaa enemmän selvää tästä superfoodista sillä tänään vasta aloitin käytön ja vähän hakusessa mihin kaikkeen sitä voin käyttää 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Sitähän voi käyttää melkein mihin tahansa! Mielikuvitus vaan on rajana, melkeenpä 😉

 3. Nanna kirjoitti:

  Huikeasti onnea kokeen läpäisemisestä, hieno homma! 🙂 Mä käytin macaa säännöllisesti muutaman kuukauden ajan joskus viime keväänä, mutta en huomannut olotilassa mitään merkittävää eroa. Nyt on kuitenkin ollut mieli sen verran maassa ja väsymys päällä, että voisin kokeilla melkein mitä tahansa luonnonmukaista menetelmää, jolla saisi fiilikset nousuun, joten ehkä kokeilen macaakin taas 😀

  • Aino kirjoitti:

   Hihhi kiitos paljon!:) Ja kannattaa ihmeessä kokeilla jos väsymyksestä ja alakuloisuudesta kärsit. Ja annostahan voi lisätä, jos tuntuu että pelkkä teelusikallinen ei riitä:)

 4. Erika kirjoitti:

  Moi!
  Täällä myös yksi maca riippuvainen 😀
  Olen käyttänyt Cocovin macaa nyt yli 1,5 vuotta, toki taukoja pitäen. Välillä hieman pidempää taukoa, mutta normaalisti vain viikon. Sen eron joteki huomaa niin selkeesti kun on viikon käyttämättä, että melkein odottaa sitä päivää kun voi taas ottaa.
  Ite en kyllä siitä mausta piittaa tippaakaan. Oon silti saanu siitä niin ison avun energia tasojen nousuun, että mä kiskon sen joka päivä pieneen mehutilkkaan liotettuna, nenästä kiinni pitäen. 😀 Kerran sekoitin palkkariin, toisten en sitä virhettä tee. Otan yleensä sen 2rkl. Pitäis varmaan kokeilla tuota sun käyttämää puhdistamon macaa, jos sitä riittäis vaikka vähän pienempi määrä. 🙂
  Niin ja kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista!

  • Aino kirjoitti:

   Jep, eron kyllä huomaa heti! Varsinkin aina heti sen jälkeen, kun käytön taas aloittaa. Ihailtavaa sisukkuutta sulla kyllä! 😀 Kantsii kokeilla Puhdistamon versioita, itellä ainakin tosiaan pelkkä teelusikka riittää ihan selviin vaikutuksiin:)

 5. Kati kirjoitti:

  Minä aloitin macan syömisen tuossa vuoden vaihteessa hieman skeptisin ajatuksin, mutta kyllä se on oikeasti auttanut omiin energiatasoihin. Olen sekoittanut sitä ja kaakaonibsejä smoothieen ja tuossa yhteydessä en oikeastaan maista sitä ollenkaan. Toki sitä piti maistaa ”raakanakin” kun makua on moitittu, mutta musta se oli ihan ok. Mulla on kyllä ilmeisemmin vähän erikoinen maku kun aikoinaan viherjauhekin ihan veteen sekoitettuna oli hyvää 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mä tykkään kans viherjauheesta veden kanssa! Eli et oo siis ainut erikoisen makus kanssa, hahha 😉

 6. Weera kirjoitti:

  Macalla on kyllä tosi paljon hyviä vaikutuksia ja itse olen huomannut sen vaikutukset varsinkin virkeydessä ja jaksamisessa. Omasta mielestäni se on liiankin eksoottisen makuista (pahaa :D), joten juon sen nopeasti ”shottina” veden tai mehukeiton kanssa…

 7. Male kirjoitti:

  Rahkaa+banaania+vehnälesettä+macaa+cashew-pähkinää+agave-siirappia <3

 8. mpr kirjoitti:

  Veteen keitettyä kaurapuuroa + kookosöljyä +macaa + punaviinimarjoja = täydellinen aamupala. Lähtee päivä hyvin käyntiin!!! Itse selkeästi huomaan juuri energisyyden lisääntymisessä macan vaikutuksen.

 9. Tietämätön kirjoitti:

  No mitä ne vaikutukset on? Kovasti hehkutetaan, että vaikutuksia on, mutta millaisia?

  • Aino kirjoitti:

   Juuri tuossa postauksessakin kerroin niitä läpi 🙂 Itsellen oleellisin on positiivinen vaikutus energiatasoihin ja jaksamiseen.

 10. teemu kirjoitti:

  Hei,
  Muista, että maca on ruokaa, ei lääkettä. Suosittelen ottamaan reilumpia annoksia tulevaisuudessa, jotta saisit enemmän irti kyseisestä juuresta. 1-2rl päivässä on hyvä annos 🙂 (4 kukkurallista teelusikkaa)

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Teemu 🙂 Oon saanut pienemmilläkin määrillä selkeitä vaikutuksia, joten en oo kokenut määrän lisäämistä tarpeelliseksi – tosin nyt tän viikon käyttötauon jälkeen voisin testatakkin kuinka kävis, jos ottais vähän enemmän!

 11. Aino kirjoitti:

  Tietääkö joku jotain macan ja hormonaalisen ehkäisyn yhdistelmästä? Olen käyttänyt macaa nyt melkein viikon, ja tuli yhtäkkiä vaan mieleen, että mitenköhän nämä kaksi asiaa vaikuttaa toisiinsa…

 12. MarjaKoo kirjoitti:

  Tänään ekaa kertaa ostin ja maistelin pienen annokseen macaa. Ja luin toisaalla hurjista oireista, mitä siitä on tullut… huonovointisuus, kova oksentelu ja valtaisat vatsakivut. Heti aloin kuuntelemaan omaa oloani, että alkaako vatsaa vääntää ja uskaltaako tässä lenkillekään lähteä. Siksi rohkaisevaa lukea täältä positiivisia kommentteja. Mutta kun luin noista macan aiheuttamista oireista, niin päätin kyllä tosi pieneen määrään tyytyä näin alkuun ja toivon vaan, että tämän päivän aloituksesta ei aiheudu mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.