Hae
Aino Mäkelä

Säntillisen huoleton


Säntillisen huoletonTiukasti aikataulutettua kiire-elämää on helppo elää ja silloin tulee kuin itsestään oltua tehokas. Tai ainakin olo on hyvin, hyvin tärkeä. Vaikeampaa on olla tehokas ja silti samanaikaisesti ottaa rennosti, rauhoittua ja antaa aikaa itsellensä, nauttia elämästä. Tai ainaki siirtymävaihe noiden kahden välillä tuntuu suurimman osan ajasta vain pohjattomalta kuilulta.

Oravanpyörässä juokseminen tuntuu helpommalta ratkaisulta sillä silloin ei tarvitse hallita elämää, vaan elämä hallitsee sua.

Säntillisen huoleton
Kun elää itsekseen ja vieläpä ilman mitään pakollisia velvotteita voi itse luoda omat aikataulunsa. Voi herätä joko aamulla kuudelta treenaamaan tai vaihtoehtoisesti painaa torkkua, herätä silloin kun huvittaa ja nautiskella aamupalasta niin kauan kuin huvittaa. Liian helposti kuitenkin antaessaan itselle vähän löysää elämä muuttuu velttoiluksi ja hommat jää hoitamatta, kasaantuu ahdistavaksi kuormaksi jonka selättäminen tuntuu vaikealta.

On kiva elää huoletonta elämää ja antaa hetken viedä mennessään. Kuitenkin, oli tilanne mikä tahansa, on ohjat kuitenkin pidettävä omissa käsissään eikä saa antaa airon upota järven pohjalle vaikka maisema ois kuinka kaunis ihailtavaksi.

Säntillisen huoletonKuitenkin ne jutut, joita teet, teet itseäs varten. Siivoat kodin, jotta sinne olis aina kiva palata. Ulkoilet ja harrastat liikuntaa, jotta pysyisit virkeänä ja hyvässä kunnossa. Hoidat välttämättömät velvollisuudet, jottei ne kummittelis takaraivossa vielä huomennakin. Kaikki se, jotta sulla ois hyvä olla. Myös ne viltinmutkassa vietetyt hetket hyvän kirjan tai elokuvan parissa, kuuma teemuki kädessä höyryten.

Ja siten tuut tekemään kuin huomaamattas sen saman myös muille – antamaan iloa ja energiaa, rakkautta ja lämpöä.

Sekava huolettomuus voi johtaa kaaokseen, mutta tasapainossa säntillisyyden kanssa ne muodostavat lyömättömän kombon. Taisteluparin, jonka kautta elämästä voi saada paljon enemmän irti kuin juoksemalla pommin lailla tikittävän aikataulun mukaan kuin päätön kana.

Että huomenta vaan Jyväskylästä – ei mun tänne ollu tarkotus tulla, mut tein sen koska voin. Ja onneksi tulin 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.