Hae
Aino Mäkelä

Kinder-raakasuklaa

Huomenta ihanat!

Ja kiitos kommenteista eiliseen postaukseen – välillä mietin, että onko mun ruokajutuista teille mitään iloa kun en mitään tiettyä säännöllistä ruokavaliota noudata, mutta ihana kuulla jos nää jutut inspiroi! Tänäänkin mun aamu ruokailujen suhteen on ollu ihan erilainen: aamu alkoi parilla palalla raakasuklaata ja nyt treenin jälkeen söin ison lautasellisen bataattikeitosta tekemääni kanelista kvinoapuuroa Kapusiinin itsetehdyn myslin kera. Nam!Mutta pidemmittä puheitta – suunnataan katseet Juhannukseen! Ihanaan keskikesän juhlaan, joka monelle suomalaisista tarkoittaa rentoutumista mökillä hyvässä seurassa herkutellen. Itsekin olen juuri tekemässä lähtöä kohti mökkimaisemia, mutta tulin vielä nopeasti jakamaan teille lukijan toiveesta herkkureseptin aiemminkin blogissa vilahtaneeseen kinder-raakasuklaaseen, joka on kyllä todellinen herkku!

Jos teillä siis vielä on juhannusherkut tekemättä, niin toivottavasti löydätte tästä vähän inspiraatiota! Mä pakkasin juuri kylmälaukkuun kolme levyllistä suklaata sekä ihanan vanilja-tyrniraakakakun – sain taas käyttää luovuuttani sillä kakun täytyi olla pähkinätön ja avokadoton, mutta just tälläisistä haasteista mä nautinkin ja etenkin niissä onnistumisessa.OLYMPUS DIGITAL CAMERATäysin rehellisiä jos ollaan niin en oo ihan täysin varma kuinka paljon tää perinteistä kinder-suklaata muistuttaa sillä en oo sitä voinut aikoihin syödä. Tää mun versio koostuu kuitenkin kolmesta kerroksesta: pehmeästä suklaasta, vaniljaisesta krispistä ja vaniljaisesta valkosuklaasta.

KINDER-RAAKASUKLAA
40g kaakaovoita
1,5rkl kaakaojauhetta
2tl tocoa
1tl macaa
teelusikan kärjellinen vaniljaa
ripaus ruususuolaa
oman mun mukaan makeutusta

Sekoita ainekset sulaan kaakaovoihin ja kaada massa muotin pohjalle. Älä vielä nosta jääkaappiin/pakkaseen!

1dl mulperinmarjoja
1rkl sulaa kookosöljyä
teelusikan kärjellinen vaniljaa

Hienonna mulperinmarjat pieneksi muruksi. Mausta sula kookosöljy vaniljalla ja pyörittele hienonnetut mulperit seoksessa. Kaada vaniljainen mulperimuru suklaamassan päälle ja aseta muotti jääkaappiin/pakastimeen.

20g kaakaovoita
10g kookosöljyä
3tl tocoa
2tl lucumaa
1tl soijalesitiiniä
oman mun mukaan makeutusta

Sulata kaakaovoi sekä kookosöljy vesihauteessa ja sekoita jauheet joukkoon. Makeuta tarpeen mukaan. Kaada valmis massa muotteihin vaniljakrispin päälle ja nosta takaisin jääkaappiin/pakkaseen jähmettymään.

Ja koska reseptissä oli niin paljon vieraita aineksia niin kerrottakoon, että kaikkia aineksia voi tilata helposti kotiinsa vaikkapa GreenStreet.fi -verkkokaupasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt mä haluan toivottaa teille oikein ihanaa ja herkullisen rentouttavaa Juhannusta!
Ja vinkinä vielä: huomenna käynnistyy blogissa Juhannusarvonta – herkkujuttuja siis jälleen tiedossa, hihhi.

<3 Aino

6 kommenttia

 1. Tanja kirjoitti:

  Jaatko meille tuon vanilja-tyrnikakun ohjeen jossian vaiheessa, kun itsellä sama tilanne: ei pähkinää. Tosin mantelit ja siemenetkään ei ole mitenkään suositeltavia tässä elämävaiheessa, että haastetta luo raakaleivonnaisten tekoon. MInä tosin voin käyttää avokadoa ja haluaa jotain raikasta, ei suklaista kuitenkaan…. Jos vinkkejä, niin kiitos kovasti! Ja oikein hyvää juhannusta kaikille!

  • Aino kirjoitti:

   Oi tottakai jaan! Kunhan ennätän 🙂 Siis oikeasti mä lupaan yrittää mahdollisimman pian muistaa – mielellään jo huomenna! Tosin on mulla muutama muukin pähkinätön kakkuresepti ja löytyy jo ihan täältä blogistakin!

 2. Annie kirjoitti:

  Kinderisuklaa testattu ja hyvää oli! Mulla ei ollut tuota soijalesitiiniä jauheena, vaan rakeena, mutta painelin siivilän läpi sen jauhoksi 🙂 Valkosuklaasta ei tullut noin kauniin valkeaa, mutta se varmaan riippuu siitäkin, minkä merkkisiä tuotteita käyttää ja pääasia, että maku oli ihana! Kaveriksi tein maapähkinävoi-siemenpalleroita kuorrutettuna (sokerittomalla ja maidottomalla) tummalla suklaalla ja kylkeen kotimaisia mansikoita <3

  • Aino kirjoitti:

   Oioioi! Ihanalta kuulostaa 🙂 Lesitiini on tosiaan ohjeessa sitomassa kookosöljyä ja kaakaovoita – tällöin kookosöljy ei ”sula” niin nopeasti iholla suklaata syödessä ja käsitellessä, hihhi. Herkulta myös kuulostaa maapähkinä-siemenpallerot, nam!

 3. TuulaJohanna kirjoitti:

  Hei ihana ohje ! Mistä hankit tuommoiset raakasuklaa muotin jolla saa tehtyä oikein kokonaisen levyn kerralla ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.