Hae
Aino Mäkelä

Suklaanmakuinen iltapäivä

Mahtavasti alkanut torstai jatkui vielä makeammin iltaa kohden. Otin nimittäin koulun jälkeen suunnaksi ”Helsinki Meets Indonesia” ruoka-workshopin, joka järjestettiin Sugarilla. Tutustuin viikonloppuna messuilla Big Tree Farms:in tuotteisiin, jotka olivatkin yksi messujen parhaimmista löydöistä. Ja jälleen kerran mietin, miten oonkaan voinut olla tietämättä näistä ihanuuksista?OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPaikalla oli Pekka Lehtinen kertomassa meille Big Tree Farmsista, Indonesian suurimmasta viljelijäyhteisöstä sekä tietysti siellä tuotetuista tuotteista kaikkine monipuolisine käyttömahdollisuuksineen. Kuuntelin haltioituneena maailmasta, josta olin ennen sitä hetkeä ollut hyvin tiedoton. Kookospalmusokeri, nektarit, kaakaot sekä kaikki niiden monet muodot – luomuna. Ja vieläpä viljelijöitä kunnioittaen 🙂

Minä nostan hattua!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIltapäivän ehdoton kruunu oli ihanan Maria Lönnqvistin taiteilema balilainen raakasuklaakakku, jota tarjoiltiin Big Tree Farmsin kaakaon kera. Pääsin siis hetkeksi ruokataivaaseen ja voin kertoa, että se oli aivan uskomatonta. Kakku oli ihanan mehevä ja tuhti, juuri sopivan makea. Kaakao puolestaan kookosmaitoon tehtynä ja cayennepippurilla, vaniljalla sekä muskottipähkinällä maustettuna samaan aikaan makea sekä ihanan aromikas. Täydellisin herkutteluhetki pitkiin aikoihin.OLYMPUS DIGITAL CAMERAVarmaan sanomattakin selvää, että loppuilta tulee kulumaan hymyssä suin. Mulle on avautunut kokonaan uusi maailma, sellainen josta olin vielä jokin aikaa sitten sitten täysin tiedoton. Olen luullut tietäväni paljon ravinnosta, puhtaista raaka-aineista ja luonnollisuudesta – nyt olen tajunnut tietäväni hyvin vähän. Kuinka ihana onkaan saada oppia kaikkea uutta ja jännittävää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPS. Kyllä, petin kehokuuriani. Olen huono ihminen. Mutta hei – sentään superterveellisillä ravintorikkailla herkuilla, enkä millään pullamössöllä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.