Hae
Aino Mäkelä

Sunnuntain vaivattomat lättykestit

Sunnuntai – se päivä viikosta, jolloin jaksan aina panostaa aamupalaan! En tiedä mitään ihanampaa kuin kiireetön sunnuntaiaamu ja rauhassa nautittu, ravitseva aamupala. Ja mielellään vielä hyvässä seurassa, niinkuin tänään – hihhih.

Itseni lisäksi mä rakastan hemmotella myös muita ihmisiä ruualla sillä siinä yhdistyy kaksi asiaa, jotka tekee mut tosi onnelliseksi: kokkaamisen riemu sekä hymy toisen kasvoilla. Aamupalat etenkin sänkyyn kannettuina on mun mielestä jo aikamoista luksusta ja saa ainakin mussa aikaan vähintäänkin sisäisiä riemunkiljahduksia sillä noh.. aamut on vaan ihan parasta saada aloittaa rauhassa lämpimässä sängyssä herkutellen, kiireettömästä fiiliksestä nauttien.

Tai riippuen päivästä, mutta sunnuntaisin ainakin. Maanantaisin yleensä toimii paremmin reipas juoksulenkki tai saavillinen kylmää vettä niskaan kaadettuna, hihhi.OLYMPUS DIGITAL CAMERANäitä lettuja tein rakkaalle siskolleni äitienpäivän aamuna ja kannoin jopa ihan sänkyyn asti! Onhan kyseessä kuitenkin kahden pienen lapsen äiti, joista toinen vielä sattuu olemaan mun maailman paras kummityttö<3, joten sänkyyn kannettu aamiainen kerran vuodessa on vähintä miten mä voin osottaa arvostustani sellaisen arjen pyörittämiselle, johon en ite kyllä millään pystyisi.

SUKLAALÄTYT
muussattu banaani
kaksi kananmunaa
1dl mantelimaitoa
1dl kaurahiutaleita
2rkl pellavansiemenrouhetta
2rkl kaakaojauhetta

Ja valmistus on naurettavan helppoa: blendaa kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja paista miedolla lämmöllä kookosöljyssä molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi.

Ja hymy oli taattu! Eikä lättyaamiainen petä koskaan, sen oon todennut. Tai ainakaan kukaan ei oo koskaan kehdannut sitä mulle myöntää, hahha. Muille kokkaillessa mä vielä aina jaksan panostaa myös ulkonäköön – voin kyllä myöntää, että itselle tehtynä ei oo aina tuoreita mansikoita nätisti lättypinon reunalla, hahha! OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaikka sanonta kuuluu, että ”ei makiaa mahantäyeltä” niin laitan vielä tähän samaan syssyyn jakoon myös reseptin loistavien protskulättyjen tekoon. Nää on sitten vähän tuhdimpia – sellaisia enemmän jenkkityylisiä, vähän paksumpia lättyjä: 

PROTEIINILÄTYT
muussattu banaani
kannamuna + valkuainen
0,5dl proteiinijauhetta
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl kaakaojauhetta

Valmistus on yhtä helppoa, kuin suklaalättyjenkin: ainekset blenderissä sekaisin ja kookosöljyssä pannulla miedolla lämmöllä paistaen kypsäksi. Toimii!

Ja kun siitä proteiinista aina niin kysytään niin oon nyt viimesimpänä uutuuksena ottanut testiin  Mass.fi:ltä, joka on mun uusin yhteistyökumppani, saamaani Myprotein Impact Native Wheytä. Se on siis heraa ja paleopiireissä tosi kehuttua, joten uskalsin sitä käyttöön ottaa. Oma on maustamatonta, eli se kaikista puhtain vaihtoehto, ja sitä onkin sitten kiva maustaa just esimerkiksi kaakaojauheella ja marjajauheilla omien mielitekojen mukaisesti… hihhhih! 😀

Rauhaisaa sunnuntaita,

<3 Aino

PS. Postauksessa on käytetty yhteistyön kautta saatuja linkkejä 🙂 ”Yhteistyössä” sivulta löytyy enemmän tietoa mun yhteistyökumppaneista ja heidän tarjouksistaan mun lukijoille!

5 kommenttia

 1. mOm kirjoitti:

  Kiitos ♡

 2. Aino kirjoitti:

  Ilo oli mun puolella <3

 3. pulmunen kirjoitti:

  Tykkäisin tosi paljon tehdä tällaisia lättyjä, mutta omaan erittäin ärhäkän banaaniallergian.. 🙁 Voisiko banaanin korvata jollain muulla hedelmällä/ainesosalla tms? Nimittäin olisi hienoa kokeilla!

  • Aino kirjoitti:

   Voi toki! Esimerkiksi bataatti- tai punajuurisoseella tai jollain piltillä vaikkapa 🙂 Rakenne on ehkä vähän haastavampi ja vaatii piltin kanssa enemmän jauhoja kaveriksi, mutta toimii kyllä niinkin. Voisin ensi viikolla laittaa sunnuntaibrunssin kunniaksi vaikkapa sellaista reseptiä jakoon – kiinnostaisko? 🙂

   • pulmunen kirjoitti:

    Oi kyllä!! Kiitos jos sellaista saisi! 🙂 varmasti kokeilisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.