Hae
Aino Mäkelä

Kaikki irti kookosöljystä

Kookosöljy

Kookosöljy on vakiinnuttanut paikkansa terveysruokapiireissä, mutta harva tuntuu tajuavan kuinka monipuolisesta tuotteesta onkaan kyse. Oikein ihmeöljystä! Jaakko Halmetoja onkin joskus sanonut, että kookosöljy sopii käytettäväksi aina keittiöstä kylpyhuoneeseen ja vällyjen väliin – mikä onkin erittäin osuvasti sanottu!

Mä oon totaalisen hullaantunut kookosöljyyn ja sen monipuolisuuteen enkä tuu siitä kyllä luopumaan mistään hinnasta. Kookosöljy onkin mulla todella monipuolisessa käytössä:

 • Paistorasva! Aivan loistava, suorastaan verraton rasvahappokoostumuksensa vuoksi. Eikä kookoksen makua tarvitse pelätä – varsinkaan jos onnistuu valitsemaan öljynsä oikein.
 • Laadukasta energiaa! Puuroon, smoothieen, teen sekaan, riisikakun päälle.. Tapoja nautiskella on monia, mutta kookosöljystä saa hyvää energiaa joka imeytyy nopeasti elimistön käyttöön 🙂 Ennen treeniä yhdessä proteiinin kanssa nautittuna kookosöljy voi myös parantaa lihaskasvua ja tehostaa kehitystä. Kookosöljy tekee myös hyvää veren rasva-arvoille.
 • Raakaleivontaan! Toimii täydellisesti tiivistäen koostumuksen ihanan suussasulavan pehmeäksi. Kookosöljy toimii toki myös muussa leivonnassa ja ruoanlaitossa muiden rasvojen tilalla – omassa keittiössä sitä hurahtaa niin sämpylöihin, lettutaikinaan kuin keittojenkin pohjalle 🙂
 • Tehokas meikinpoistaja! Mulla on ollu vaikeuksia löytää hyvää luonnonmukaista putsaria, joka sais silmämeikit katoamaan kertalaakista, mutta onneksi löysin kookosöljyn. Yksinkertaisesti paras meikinpuhdistaja ja jättää kasvoille ihanan tuoksun, mmmm 🙂 Kookosöljyn levittäminen ripsien tyveen tehostaa myös ripsien kasvua!
 • Oil-pulling! Valkoinen hymy, luonnollisin keinoin – tää ei paljon esittelyjä kaipaa, mutta suosittelen lukemaan mun aiemman kirjoituksen aiheesta.
 • Iholle! Mulla on muutama eri tapa, miten käytän kookosöljyä iholle. Usein ennen suihkuun menemistä hieron mun koko kehon kookosöljyllä ja annan vaikuttaa n. 10 minuuttia ennen suihkuun menemistä. Suihkun jälkeen iho on ihanan pehmeä ja kosteutettu! Suosittelen erittäin lämpimästi. Ja hieron kookosöljyä iholle myös aina kuivaharjauksen jälkeen tehostamaan sen vaikutusta 🙂
 • Tulehtuneelle iholle! Kookosöljy on antibakteerinen, joten aina jos mulla menee iho rikki, tulee joku haava tai vastaavaa mä hoidan sitä kookosöljyllä. Iho paranee nopeasti ja samalla antibakteeristen vaikutusten vuoksi myös tulehdusriski pienenee 🙂
 • Sheivaukseen! Kookosöljy on loistava ihokarvojen ajeluun sillä se pehmentää karvaa, mikä helpottaa ajelua samalla suojellen herkkää ihoa.
 • Kasvojen kuorintaan! Mun ihana ekokosmetologiystävä vinkkas, että sekoittamalla 2 rkl kookosöljyä ja 2 rkl kahvinpuruja saa huikean luonnollisen kuorintavoiteen. Kokemuksella voin suositella, että kyseinen kuorinta on niin herkku, ettei mitään muuta tee enää edes mieli käyttää 😛
 • Auringonottoon! Intiassa ollessamme käytin kookosöljyä aurinkorasvana ja after sunina. Iho tykkäs, ei palanu ja illalla öljy imeytyi ihanasti ihoa rauhoittaen 🙂 Myös rusketuksesta tuli tosi kaunis.
 • Hiuksille! Levitän noin kerran viikossa hiusten latvoihin hoitoaineen tapaan kookosöljyä. On tutkittu, että se vähentää kaksihaaraisten muodostumista, lisää hiusten elinvoimaa ja tietysti kosteuttaa 🙂

Mihin sä käytät kookosöljyä?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kuva: weheartit.com

8 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Juuri voitelin hetki sitten kasvot kookosöljyllä, pesun jälkeen 🙂 Olen tutkinu että kookosöljy on ihan parasta kasvorasvaa: Ihoa ei kiristä enää eikä se myöskään niillä niin paljoa päivän mittaan!! Ihan parasta <3 Tottakai ruoan laitossa ja raakasuklaan teossa tulee käytettyä, sekä myös joskus hiuksissa 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, niin on!! Juurikin illalla pesun jälkeen käytettäessä, kun on aikaa antaa sen imeytyä kunnolla – sitten on aamulla ihanan pehmeä iho <3 Ja se tuoksu, ahhh!

 2. Sirpale kirjoitti:

  Käytän öisin naamarasvana, aina ruuanlaitossa ja raakaleivonnassa! Sekä toki aamukahvissa, ihanaa kermakahvia!

 3. Jenni kirjoitti:

  Mua vähän huolestutti toi auringonottovinkki,koska kookosöljyssä käsittääkseni ei ole UV-suojaa…muuten kyllä sehän on hyvä ja monipuolinen tuote ja itse käytän sitä myös hiusnaamiona.

 4. Maarit kirjoitti:

  Hei! Mitä kookosöljyä käytät?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.