Hae
Aino Mäkelä

Päärynäinen raakajäätelö (maidoton, gluteeniton, sokeriton)

Maidoton, gluteeniton, sokeriton raakajäätelö

Mä oon aina ollu jäätelötyttöjä. Lapsena saatoin käydä salaa pakasteesta hakemassa litran jäätelöpaketin ja syödä sen kaikessa hiljaisuudessa itsekseni. Joo, en huijaa – oon aina ollu kova syömään 😀  Jäätelö onkin ollu se, mitä mulla on ollu ikävä. Nykyään on jo onneksi aika paljon maidottomia versioita, mutta maitoa enemmän mua oikeasti häiritsee kaikki glukoosisiirapit sun muut turhat ainekset ja E-koodit.

No – onneksi ei tarvi valittaa, kun pystyy tekemään ite! 

Tää päärynäinen jäätelö on maidoton, gluteeniton ja sokeriton. Se on kermaisen pehmeä ja sulaa suussa hemmotellen makuaisteja. Tää on myös täydellisen viilentävä kuumalle pittakaudelle, joka on nyt kaikista voimakkaimmillaan auringon lämmittäessä 🙂Maidoton, gluteeniton, sokeriton raakajäätelö

Päärynäinen raakajäätelö

2 dl kookosmannaa (tai purkillinen jähmettynyttä kookoskermaa)
1 – 1,5 päärynä*
puolikas avokado
5 tuoretta taatelia
(1 rkl soijalesitiiniä)
1 tl vaniljauutejauhetta

Kuori ja pilko päärynät blenderiit ja lusikoi joukkoon puolikas avokado. Lisää blenderiin kookosmanna ja taatelit yksitellen, kivet poistettuna. Viimeisenä lisää soijalesitiini ja vaniljauutejauhe, minkä jälkeen blendaa tasaiseksi. Kaada jäätelömassa kulhoon ja nosta pakkaseen noin kahdeksi tunniksi jähmettymään. Sekoittele massaa puolen tunnin välein, jotta saat parhaan mahdollisen koostumuksen.

*Voit aloittaa pienemmällä määrällä päärynää ja lisätä tarpeen vaatiessa loput joukkoon viimeisenä ennen pakastamista.

Maidoton, gluteeniton, sokeriton raakajäätelö

Saatatte nyt ihmetellä soijalesitiinin funktioita jäätelössä, mutta syy sille on hyvin simppeli: suussasulavan kermainen ja tasainen koostumus. Soijalesitiini tekee myös tosi hyvää mm. aivoille ja rasva-aineenvaihdunnalle, joten mä sekoitankin sitä aina joka aamu reippaasti niin (tuore)puuron kuin smoothieidenkin joukkoon. Voit lukea täältä lisää sen positiivisista vaikutuksistaJa mä rakastan sne makua! GMO-vapaa soijalesitiini on turvallista käyttää.

Mitkä on teidän lemppari jätskimakuja? Mä oon aivan hullaantunut näihin DIY-jätskeihin ja kaikki villit makuideat on tervetulleita! Itse haaveilin vähän korianterijäätelöstä, ois aika villiä jos sen sais toimimaan 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Yksi kommentti

  1. Liisa kirjoitti:

    Jos käytän kookosmannan sijasta kookoskermaa, pitääkö se olla jääkaappi jähmettynyttä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.