Hae
Aino Mäkelä

Puuronkorvike puurohullulle!

Päätin kokeilla overnight oatseja (mikä ois näille järkevä suomennos?) evääksi töihin. Olenhan henkeen ja vereen puuroihmisä, mutta töissä ei oikeen oo mahdollisuutta rueta puuroa aamupalaksi kokkailemaan 🙂 Oon siis viime viikon ollu aamuvuorossa mikä tarkoittaa sitä, että työt alkaa 6:00 – ja mähän nukun mahdollisimman pitkään näinä aamuina, joten kotonakaan ei kovin kerkeä mitään keitellä, kun ovesta ollaan ulkona 10min heräämisen jälkeen 😀

Oikeastaan syön mun aamupalan töissä vasta joskus kahdeksan jälkeen, ekalla tauolla. Syön aamulla kyllä lähtiessäni klementiinin/jonkun muun hedelmän ja ennen töiden alottamista on pakko juoda kuppi kahvia. Mä en oikeasti edes ole kovin kahvi-ihmisiä, mutta miten muuten sen koneen sais oikeastaan käyntiin niin aikaisin? 😀 Ja pakko myöntää että siihen aikaan aamusta kahvi maistuu jotenkin erityisen hyvälle.

Nojoo, takaisin aiheeseen. Oon viikon hionu tätä mun overnight oats -reseptiä ja vasta eilen se oli täydellistä – hyvää ja täyttävää! Alkuviikosta tein sen tyylillä: maustamaton jogurtti-kaurahiutaleita-pellavansiemenrouhetta-mustikoita – yäk, maistui oikeasti aika pahalle! Lisäsin soijamaitoa, jotta saisin siihen vähän makeutta – ei toiminut. Se siis kaipas jotain ja itseasiassa aika paljonkin, nimittäin se ei ollut edes tarpeeksi täyttävää.

Sitten mulla välähti 🙂 Vaihdoin mustikat banaaniin ja maustoin seoksen kanelilla! Korvasin myös jugurtin maitorahkalla. Ja siis tää on nyt semmonen kombo, jota syön varmaan siihen asti että kyllästyn 😀

purkki maitorahkaa
loraus soijamaitoa
banaani
0,5dl kaurahiutaleita
ruokalusikallinen pellavansiemenrouhetta
kanelia
 
Aamupala on päivän tärkein ateria ainakin mulle ja sen on oltava täyttävä, muuten pikkunälkä kiusaa mua koko loppupäivän. Tän setin avulla helposti jaksaa siihen asti että työvuoro loppuu!

Löytyykö täältä muita aamutyöläisiä? Millaisia aamupalaeväsideoita löytyy?
Kaikki vinkit ja ehdotukset otetaan vastaan sillä mä kyllä tunnen itseni senverran hyvin, että jossainvaiheessa kyllästyn tähän tänhetken suosikkiin 😛

Lisäsin vielä mustaherukoita mukaan ettei vaan vahingossakaan ois liian makiaa 🙂

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Mikset nappaa pikapuuroa matkaan mukaan?

  • Aino kirjoitti:

   No kappas, eipä oo käyny kyllä mielessäkään! Jotenkin miellän ne eineksiksi eli epäsopivaksi ravinnoksi.. 😀 Mutta just töissähän ne ois oikeen näppäriä, kiitti vinkistä 🙂

  • Anonymous kirjoitti:

   Rainbowlta löytyy ainakin ihan perus maustamaton pikapuuroloota (maksaa vielä jotain alle euron), jota oon itse käyttänyt ja hyväksi todennut. Heitän mukaan leseitä vielä ja välillä auringonkukan siemeniä tai kanelia. Sitten vain kuumaa vettä pääle ja sekoittelee sen minuutin. Ne elovenan mautetut pussipuurot on aika makeita – niistä ei ole mitään hyvää sanottavaa.

  • Aino kirjoitti:

   Joo niitä elovenoja oon joskus maistanut enkä tykänny! Täytyy lähtä tutkimusreissulle kauppaan, ainaki googlettelun perusteella just nuo rainbowt vaikuttas kokeilemisen arvosilta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.