Hae
Aino Mäkelä

Lauantain sekametelisoppa :)

Hioihoi, täällä taas ollaan! 🙂 14 päivän koulu/työ/koulu+työ -putki on vihdoin saatu onnellisesti päätökseen ja heräsin just makeilta päikkäreiltä. Kouluhommatkin sain kunnialla hoidettua alta pois, joten huomenna ois sit ihan rehellistä vapaapäivän viettoa tiedossa. Ihanaaaaaa!

Lapsena muistan saaneeni kehuja, kuinka mulla on uimarin kroppa eli leveät hartiat ja selkä. En tykännyt siitä yhtään – olin muutenkin muita päätä pidempi ja kasvuvaiheessa oleva teinitytön ajatusmaailmassa ei ollut ihanaa olla iso. Varmaan sanomattakin selvää, että uinti ei näiden kommenttien jälkeen kiinnostanut enää samalla tavalla kuin aiemmin.. 😉

Nykyään mä nään asian täysin eri näkökulmasta – vahvuutena, mun parhaana puolena. Mä nimittäin oon aivan täysin fiiliksissä mun yläkropasta!! 😀 Tykkään tosissaan treenata selkää, hartioita, olkapäitä ja haukkaa sekä ojentajaa. Viimeaikoina oon myös huomannut selkeetä kehitystä niillä alueilla ja se jos mikä motivoi treenaamaan lisää.

Tällä viikolla oonkin salilla keskittynyt ainoastaan yläkroppaan, kun luukalvontulehduksen vuoksi jalat on pakkolevossa. Entinen rakkauteni uimiseen on taas puhjennut täyteen kukkaansa ja uimahallillakin on tullut vietettyä aikaa. Ainoastaan oma surkea tekniikka ärsyttää ja oon itseasiassa leikkinyt mielessä ajatuksella, että hioisin tekniikkaa kuntoon jonkun ammattilaisen kanssa.

 

Opiskelumotivaatio myös on kohdillaan ja tiedonjano kasvaa kasvamistaan. Aloitin myös kasvattamaan omaa terveys- ja liikuntakirjastoa loistavilla kirjoilla, jotka tuun varmasti lukemaan monet kerrat kannesta kanteen. Ihmisen fysiologia ja anatomia -kirjanhan mä oon tenttinyt jo kertaalleen (ja sain vitosen, hehheee :P) , mutta käyn saman kurssin nyt syksyllä taas uudelleen sillä näistä jutuista ei voi koskaan oppia liikaa 😉

Hormonitasapaino -kirjaa on mulle suositeltu tosi usein luettavaksi ja tutustuttuani siihen tulin siihen tulokseen, että se kannattaa hommata oman kirjahyllyn täytteeksi. Hormoneiden maailma on niin mielenkiintoinen sekä meidän hyvinvoinnin, terveyden ja toiminnan perusta – ei ole asiaa mihin ne ei ihmiskehossa vaikuttaisi. Harmillisesti niiden merkitystä vaan usein aliarvioidaan ihan terveysalan ammattilaidenkin silmissä..  

Erityisesti stressihormonien vaikutuksista pitäis puhua enemmän, jotta niiden vaikutuksista oltaisiin tietoisempia. Mä huomasin itse viime viikolla heti niiden vaikutukset, kun olin normaalia kiireisempi (=stressaantuneempi) – välillä särki päätä, makeanhimo vaivasi, teki mieli kahvia sekä välillä jopa tupakkaa. Lähes joka päivä päässä kävi ajatus nakata hanskat tiskiin ja heittää elämä ihan ranttaliksi. 

Sain myös testiin Kyäni Sunrise -terveysjuomaa ja innolla odotan miten nää vaikuttaa mun vireystilaan! Sunrise nimittäin sisältää luonnontauriinia, jolla on piristäviä vaikutuksia.. viime viikon jälkeen akut onkin aika tyhjät, joten piristys on erittäin tervetullutta 😉 Kun en viitsi itseäni pumpata täyteen kofeiinia niin tälläiset vitamiinipommit on sille loistava korvike.

Palaan asiaan myöhemmin, kunhan oon saanut aikani testailla tuotetta ja tunnustella sen vaikutuksia kropassa 🙂 Onko kellään teistä käytössä sunrisea? Käyttökokemuksia? 🙂

 

 

4 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  En muista ootko maininnut sen aikasemmin blogissa, mutta mitä nykysellään opiskelet?

  • Aino kirjoitti:

   En mä varmaa sillee varsinaisesti oo mitää ihmeempiä maininnu 🙂 Liikunta- ja terveystieteitä opiskelen ja siinä samalla personal traineriksi.

 2. Soofia kirjoitti:

  Moikka!

  Mulla tulossa tässä syksyllä liikuntabilsan tentti jossa tenttikirjana tuo nienstedin kirja. Olisiko sulla antaa vinkkejä kuinka lähteä opiskelemaan tuota kirjaa kun tuntuu että opeteltavaa on muille jakaa 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo, se on kyllä aivan jäätävä opus 🙂 Mutta niin ihana!

   Mä itse opiskelin sitä sillai ns ”kokonaisuutena” eli aina linkitin niitä kappaleita ja lukuja toisiinsa, koska kaikkihan ne yhteen liittyy. Sen avulla oli paljon helpompi muistaa esimerkiksi eri kudosten tehtävät ja varsinkin hermoston opettelussa tollanen ajattelutapa autto hirveesti. Luin sen ensin kertaalleen jonka jälkeen lähdin kokoamaan niistä palapeliä. Ymmärrätköhän yhtään mitä ajan takaa..? 😀 Tsemppiä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.