Hae
Aino Mäkelä

Makeaa mahan täydeltä

Makeaa mahan täydeltäNyt on pakko sanoa, että on aika hassu olo. Mä en voi uskoa, että oon oikeasti ollut jo kolme päivää lomalla, tekemättä töitä, ihan vaan ollu ja nautiskellu olosta. Siis viettänyt pääsiäislomaa, aivan normaalien ihmisten tapaan. Hahha, jeii! Mähän oon nimittäin ollu ihan jäätävä työnarkomaani enkä sano, että se piirre ois musta vielä ihan täysin kadonnut mutta tää alku ainakin vaikuttaa ihan lupaavalta. Eikös?

Keskiviikkona siis muutin Jyväskylään ja nyt vihdoin sunnuntai-iltana uudessa kodissa alkaa olemaan kaikki aikalailla paikallaan. Sain jopa itse koottua mun sängyn, mitä moni vois pitää jopa jonkinlaisena ihmeeenä – kärsivällisyys kun ei tunnetustikkaan oo mun parhaita puolia 😉 Kaupunkiin tutustumisen lisäksi mun pääsiäiseen on kuulunu herkut, hyvin vahvasti. Oon ihan rakastunut makeisiin gluteenittomiin viikunakräkkereihin, jotka maistuu ihan taivaalliselta niin makean kuin suolaisenkin kanssa. Puhumattakaan Rawchockladfabrikenin raakasuklaista, joita saa nykyään vihdoin myös Suomestakin – nimittäin PURilta! Ehdottomasti parasta, mitä oon tähän asti valmiina mistään löytänyt.
Makeaa mahan täydelt'Kaiken kokoamisen ja purkamisen, kämpän parissa häärimisen lomassa kaikki valmisherkut on ollu ihania (vaikkakin vähän petollisia) enkä oo kyllä näinä päivinä yhtään säästelly mun mielitekojen kanssa 😛 Rawchockladfabrikenin inspiroimana innostuin eilen jopa ite väsäämään suklaata pitkästä aikaa ja onneksi kirjasin myös reseptin ylös, sillä siitä tuli niin herkkua että! Ja lupaan jakaa reseptin teillekkin ihan pian.

Nyt annetaan kuitenkin huomio mun silkinpehmeisiin sunnuntailettuihin. Koostumus on pehmeä ja suutuntuma on suussasulava, maku puolestaan kutkuttelevan makea. Mmm-mm-mm! 

SILKINPEHMEÄT SUNNUNTAILETUT
12 kpl

300g pehmeää tofua
10 taatelia
2,5 dl vettä
1 dl riisiproteiinia
1 dl kaurajauhoa
2 tl psylliumia
ripaus suolaa
ripaus vaniljaa

Sekoita ainekset blenderissä keskenään, tasaiseksi ja sileäksi taikinaksi. Kuumenna lettupannu ja lisää sille kookosöljyä, minkä jälkeen voit laskea lieden lämpötilaa ja lisätä taikinan pannulle. Paista lettuja molemmin puolin miedolla lämmöllä niin, että saat niihin rapean pinnan. Tarjoile kookoskerman ja marjojen kanssa, tai nauti sellaisenaan!

Huomenna mä sitten otan suunnaksi Helsingin ja meen hyvästelemään mun Punavuoren kodin. Vielä mulla ei oo yhtään haikea olo, mutta veikkaan että keskiviikkona voi jopa ehkä vähän itkettääkki.. Silloin sitä ehkä vasta oikeasti tajuaa mitä tässä on tapahtunu. Että asun nykyään täällä, Jyväskylässä. Onneks täällä on tosi ihanaa ja ikkunasta katsellessa näkyy tienviitat Ouluun, siitä tulee aika kotoinen olo.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.