Hae
Aino Mäkelä

Keskivertoihminen

Keskivertoihminen

Tuossa alkuvuodesta mun käteen annettiin keskivertoihmisen kauppalista ja kysyttiin, koenko olevani keskivertoihminen. Moni teistä onkin nähnyt salkkareiden mainostauolla jo mun vastauksen kysymykseen, mutta toistan sen vielä kerran: Ei, en koe olevani keskivertoihminen. Jos joku on erehdyksissään mennyt luulemaan, että kyse olisi siitä että pitäisin itseäni jollain tapaa muita parempana niin voin luvata ettei kyse oo siitä.

No mistäs sitten?

Ruka getaway

Ensinnäkin huokaisin helpotuksesta, kun tajusin ettei yhdenkään ihmisen ostoslista kuvasta keskivertoihmisen ostoslistaa. Keskiverto on keskiverto ja se on yhteenveto jonka ympärille mahtuu kaikenlaista – se on marginaali, johon mahtuu pari hassua prosenttia ihmisistä jos sitäkään. Tilanne ei siis ole ihan toivoton, huh, vaikka todellisuudessa myös niitä keskivertoa huonompiakin ostoskoreja löytyy.

Mun ostoskorin sisältö koostuu pääasiallisesti kaikesta tuoreesta: kurkusta, salaatista, fenkolista, yrteistä, hedelmistä ja kasviksista. Välillä täydennän kuivakaappien sisältöä ja ostan kauraa, kvinoaa, riisiä ja riisikakkuja tai kuivattuja hedelmiä herkkuhetkiin. En osta eineksiä, lihatuotteita, sipsejä tai makeisia, keksiä tai pullaa, maitotuotteita, sokeroituja tölkkimehuja tai muutakaan prosessoitua. Ja uskokaa tai älkää: keskivertoihmisen ruokakorista yli 80% oli kaikkea edellämainittua.

Keskivertoihminen

Mun ruokakorin sisällön määrittelee pitkälle omat mielihalut, jotka yleensä pohjautuu siihen kuinka haluan nautiskella ruokaa joka tekee mulle hyvää. Sellaista, jota mun vatsa rakastaa ja joka saa mun mielen hykertelemään onnesta. Makuelämyksiä, jotka pitää musta huolta kokonaisuudessaan. Viime vuosina oon myös panostanut enemmän luomu- ja lähiruokaan, joiden suhteen tarjonta onneksi kasvaa kasvamistaan! Haluan minimoida mun ravinnon kemikaalikuorman mun elimistöön, sillä on olemassa niin paljon ulkoisia ärsykkeitä joille en mahda yhtikäs mitään. Onneksi siihen mitä ostan ja syön voin vaikuttaa 🙂

Tutkaillessani keskivertoihmisen ruokakoria mä oikeasti jopa vähän huolestuin. Se selittää paljon, mm. miksi ihmiset on niin sairaita ja ylipainoisia, negatiivisia ja epämotivoituneita. En tiedä onko mun ruokakorin erillaisuus syy siihen, että herään aamuisin motivoituneena ja että mua ei oikeastaan v*tuta mikään koskaan. Mä en tiedä, mutta mä uskon että silllä on lusikkansa siinä sopassa sillä suurin osa mun kavereista on ihan samanlaisia! Ja ne jotka ei oo, yleensä ihmettelee mun energiaa ja onkin sen jälkeen ottanu rohkeasti mallia positiivisin tuloksin 🙂

Ruka getaway

Mä pidän itsestäni huolta ja se näkyy mun ostoslistassa. Vaikkei mun syöminen oo aina fiksua (esim. eilen söin lounaaksi pussillisen viikunoita ja taateleita) on siinä kuitenkin tärkein, eli perusta, hyvällä mallilla. Se on luonnollinen ja koostuu raaka-aineista, jotka mun keho tunnistaa ja osaa käyttää hyödykseen. Ei kehoa kuormittavia lisäaineita tai sille vieraita, kemiallisesti muunneltuja ainesosia.

Katsoessani ympärille ja kuullessani päivittäin tarinoita, joissa yhä useampi ja yhä nuoremmat on allergisia tai yliherkkiä erilaisille ruoka-aineille vahvistaa vaan mun käsitystä siitä, että keskivertoruokavalio ja -elintavat ei voi jatkua samalla kaavaa enää pitkään. Tai jos jatkuu, niin kohta voi käydä tosi huonosti. Mä toivonkin, että omalla esimerkilläni pystyisin vaikuttaan edes vähän positiivisempaan suuntaan 🙂

Miltä teidän ruokakorinne näyttää? Koetko sä olevas keskivertoihminen?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kuvat ei sinällään liity aiheeseen, mutta ne on musta superkivoja ja niistä iso kiitos kuuluukin ihanalle Lauralle.

6 kommenttia

 1. Siiri kirjoitti:

  Vitsit oon vieläkään nähny tota mainosta! Loisto teksti anyhows :-)xx

 2. Anna / annahuhtilainen.com kirjoitti:

  Voi että kun voi ajatukset mennä taas samaa rataa! Itse kirjoittelin samasta aiheesta vajaa viikko sitten, ja postaukseni sanoma oli tiivistetysti se, että ostoskorin sisältö korreloi täysin oman olon kanssa 🙂 Tai ainakin omassa tapauksessani näin. Kun korissa on paljon värejä, niin samanlainen on myös oma olo 😀 Ei enää sellaista valko-harmaata usvaa ja sumua kuin joskus ”pahimpina maitorahka-aikoina” 😀 Kunpa mahdollisimman moni hoksaisi, miten paljon oman hyvinvoinnin eteen voi tehdä jo ruokakaupan puolella 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hihhi joo, mä itseasiassa luin sen tekstin! Ja niinhän se oikeesti menee <3 Sateenkaaren värit lautasella tekee oloon ihmeitä! Tiiätkö Anna, kyllä mä uskon että oman esimerkin voimalla voidaan näyttää se aika monelle, hih 😉

 3. Pinja kirjoitti:

  En tajunnukaan, että siinä mainoksessa oot oikeesti sinä! Joka kerta oon kattonu, että näyttääpä ihan Ainolta 😀

  Näin kaupan tätinä hirvittää katella päivästä toiseen, mitä ihmiset oikeen ostaa. Toisaalta myös tulee iloiseksi, kun joku ostaakin luomua ja puhdasta ruokaa. Sellaiset asiakkaat aina ilahduttaa mieltä ja heille onkin aina ystävällistäkin ystävällisempi, vaikka ehkä vähän paha tapa onkin luokitella asiakkaita ostosten perusteella.

  Aurinkoista kevättä ja onnea tulevaisuuteen!

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hahaha, joo minäpä minä! 😀 Mua hirvittäis varmasti kans.. Mä aina välillä silmäilen kauppajonossa muiden ostoksia (en kyllä tiiä miksi..), mutta musta oli kyllä eilen tosi ihanaa että luomuomenat oli kaupasta loppu! Tosin harmitti et piti ite lähtä toiseen kauppaan, mut silti! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.