Hae
Aino Mäkelä

Energisempi, onnellisempi, kärsivällisempi

Ismo on asunut mun luona nyt kolme viikkoa ja musta tuntuu, etten oo pitkään aikaan ollut näin onnellinen. Oikeasti. Niin se vaan yks pieni jatkuvasti häntäänsä heiluttava karvakorva voi mullistaa yhden ihmisen maailman <3

Toki mun onnentunteeseen vaikuttaa varmasti myös Ismon myötä tasaantunut päivärytmi ja muuten keveämmältä tuntuva arki. Mun on pakko myöntää, että oon viime vuosien suorituskuplassa antanut työn teolle aivan liian ison arvon ja sen vuoksi oonkin herkästi ottanut harteilleni muille kuuluvia hommia ihan vaan siksi, koska olen voinut (ja halunnut) auttaa.

Nyt kun Ismo on tullut kotiin ei työ ole mulle enää ykkösprioriteetti. En enää vahingossa unohdu töihin, vaan työpäivän päätteeksi lähden innolla kotiin jossa mua ollaan ilolla vastassa. Musta tuntuu, että sen vuoksi oon myös töissäni tehokkaampi ja paremmalla tuulella, mikä on ihan superia koska mulla on niin kiva työ ja huiput työkaverit 🙂

Okei. Mä olen siis onnellisempi kuin aikoihin ja mun kämppiskin totesi, että mä olen nykyään paljon energisempi – ja se on ihan totta! Mä eilen ihan oma-alotteisesti jopa siivosin kotona. Ja laitoin ruokaa. Ja leivoin raakakakun. En siis viettänyt suurinta osaa viikonlopusta sängyn pohjalla selviten univeloista sillä niitä ei enää oo! Kiitos stressittömämmän elämän.

Muita parhaita asioita koiran kanssa elämisessä:

♡ Koiran aito onnellisuus mitä pienemmistäkin jutuista ja se pyyteetöön rakkaus, mitä sillä on ihmistä kohtaan. Se saa unohtamaan kaikki pienet (ja vähän isommatkin) murheet.

♡ Tulee oltua paljon enemmän ulkona ja etenkin metsässä! Luonnon helmassa, kaikessa rauhassa ja täysillä mukana hetkessä (eikä kuten yksinään lenkkeillessä eli kavereiden kanssa puhelimessa juoruillessa, haha!).

♡ En pysty puhumaan Ismosta ilman, että hymyilen. Oon yrittänyt mutta se ei vaan onnistu.

♡ On ihan parasta mennä nukkumaan koira kainalossa, varsinkin silloin kun on kylmä.

♡ Ismoa kouluttaessa oon oppinut itse taas kärsivällisemmäksi ja vitsit sitä tunnetta, kun hommat alkaa sujumaan! Ja PSST… koira on helpompi kouluttaa kuin mies.

♡ .. samalla kun oon oppinut kärsivällisemmäksi, oon myös muistanut saman kärsivällisyyden omaan tekemiseeni. Vois kai sanoa, että suhtaudun itseenikin entistä lempeämmin?

♡ Koiran kanssa ulkoilessa ihmiset ottaa paljon enemmän kontaktia ja tulee juttelemaan. Ja se on kivaa!

♡ Koska koiran kotiutumisen myötä oma ”vapaa-aika”* on enemmän kortilla niin en voi enää mennä treenaamaan ihan milloin haluan. Niinpä treeneistä tulee otettua enemmän irti ja keskityttävä enemmän tekemiseen!

♡ .. * ja se vapaa-aika koirankin kanssa on niin antoisaa! On niin kivaa, kun arjessa on ystävien ja treenaamisen lisäksi jotain muutakin kivaa mitä harrastaa ja sellaista, josta molemmat nauttii ja siinä sivussa jopa oppiikin uutta 🙂

Niin, en vaihtais tätä kyllä mihinkään <3 

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

6 kommenttia

 1. Saimi kirjoitti:

  Ismo on kyllä söpö ?.
  Mä en kyllä osaisi ajatella elämää koiraa tai koiria ?

 2. Len kirjoitti:

  Jep, itelläkin koira, eikä voi ku vaan kauhistella mitä kaikkea koirattomat missaa!! ?

  Ismo on niiiiiin suloinen! ?

  • Aino kirjoitti:

   No sepä.. Mullahan kävi vähän niin, että mun paras ystävä asui koiransa kanssa mun luona ja rupesin miettimään etten enää kyllä pärjää ilman koiraa. Ja tässä sitä sitten ollaan 😀 Ismo kiittää <3

 3. sirpa kirjoitti:

  Mulla on kaksi Walesia tyttö ja poika! Parhautta!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.