Hae
Aino Mäkelä

Juhannusnautintoja

Mun Juhannus oli niin täydellinen kuin voi! En hirveesti kerennyt miettiä sitä ennakkoon tai stressailla sen vietosta muutenkaan ja ihan pakko kehua, että oli kyllä paras Juhannus aikoihin. Meillä oli aivan loistava porukka kasassa ja sainkin uusia ihania ihmisiä elämääni. Musta oli aivan ihana pitkästä aikaa laittaa yhdessä porukalla ruokaa ja olin keittiössä ihan elementissäni: toisille tekeminen on niin paljon antoisampaa kuin pelkästään itselleen kokkaaminen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Rakkauden labyrintti – löysin tien perille eli tuun pääsemään naimisiin!OLYMPUS DIGITAL CAMERAÄitin tekemät villasukat oli oiva lämmike keskellä kesää, hihhi!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koko viikonlopun aikana mun ei tarvinut hetkeäkään miettiä, että miltä mä näytän tai mitä mulla on päällä. Olin vaan ihan rennosti täysin oma itseni rötväten kollareissa ja kolme kokoa liian isossa t-paidassa – teki niin uskomattoman hyvää!

Vasta matkalla Juhannuksen viettoon sain tietää viettäväni sen saaressa ja voi että mikä idyyllinen maisema meitä perillä odottikaan – suorastaan täydellinen keskikesän juhlintaan. Koko Juhannus siis vaan syötiin ja juotiin, levättiin ja saunottiin, uitiin sekä nautittiin hyvästä seurasta ja luonnon ihmeistä, joita saari meille tarjosi. Siellä oli aivan loistavat puitteet kerätä villiyrttejä ja samoilla metsässä! Sielu lepäs ja nyt on kyllä täydellisen rentoutunut fiilis.

Mites teiän Juhannus sujui?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Musta tuntuu, että koko viikonloppuna en oo edes muuta tehnyt kuin vain syönyt ja juonut ja taas syöny vähän lisää. Aamulla herättiin ja tehtiin aamupalaa, hetken loikoilun jälkeen ruettiin valmistelemaan lounasta ja ruokalevon jälkeen olikin jo aika alkaa valmistamaan illallista. Hahha!

Mutta niin sen kuuluu mennäkkin ja välillä onkin hyvä tankata. Meillä kuitenkin kaikki ruoat oli terveellisiä ja niinhän se menee, että sitä mitä kaupasta ostaa tulee myös syötyäkin. Loogista, eikö totta? 😉 Paljon kasviksia ja siihen kylkeen sitten lihaa sekä kalaa ja tofua – eipä sitä ihminen paljoa enempää tarvi. Ja jokainen ateria olikin vähintään kympin arvoinen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Guacamole – itsetehtynä niin älyttömän helppoa herkkua grilliruokien kylkeen, mmm!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lidlistä löytyi loistavia gluteenittomia naposteltavia: currynmakuisia maissilastuja, kelpas!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa mun punaviinisuositus: Fortuna Chilen litran luomupunkku ja hintaakin alle kymmenen euroa. Ihanan pehmeä ja raikas, ehdottomasti mun uus lemppari!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aika herkun näköistä, eikö vaan? Vaikka oonkin viimeset pari päivää siis keskittynyt ainoastaan syömiseen niin kyllä näitä kuvia katsellessa tuli nälkä. Olin tosi otettu sillä isäntäpariskunta oli huomioinut mun maidottomuuden ja gluteenittomuuden ihan kaikessa eikä mun tarvinut kertaakaan nolostella omia ruokarajoitteitani. Ja mulle oli jopa ostettu aivan älyttömän herkkuja Vuohelan Herkun gluteenittomia sämpylöitä – kyllä vaan gluteenitonkin voi olla ihan taivaallisen hyvää.

Tietysti mäkin kannoin oman korteni kekoon ja loihdin meille mukaan raakaherkkuja, joten jos edellisten kuvien katseleminen teki nälkäiseksi niin seuraavien kuvien katsominen on sitten täysin omalla vastuulla:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vanilja-tyrniraakakakku – ilman pähkinöitä ja avokadoa!OLYMPUS DIGITAL CAMERA Gojimarja-granaattiomenasuklaat <3OLYMPUS DIGITAL CAMERASitruunakrokanttisuklaa <3

Uhhh nam! Kaikkea en tietenkään jaksanut tehdä itse ja vähän suolaisemmasta raakaherkkupuolesta vastaskin Loov-raakavoimapalat kahdessa maussa: siemenistä tehty sipuli & mansikka-punajuuri rusinoilla ja piparmintulla. Kyseessä on siis luomuherkkuja, jotka on valmistettu kuivatuista hedelmistä ja marjoista – korkean ravinnepitoisuuden lisäksi musta on myös erittäin hienoa se, että raaka-aineet on hankittu paikallisilta viljelijöiltä.

Ekaa kertaa kun itse näitä maistoin mä yllätyin täysin sillä en odottanut mitään älytöntä makuelämystä, mutta sen sain – varsinkin mansikka-punajuuri on yhdistelmänä aivan loistava ja kesyttää epäileväisimmänkin herkkusuun! Sopii ihan ihan loistavasti naposteluun ja vaikkapa välipalaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASipuli-raakavoimapala ja graavilohta. Ruokataivas!

Huh, näiden kuvien katsomisen jälkeen on kyllä ihan pakko mennä syömään iltapalaa! Tuntuu niin hassulta olla yksin kotona kaikessa hiljaisuudessa, mutta yks ilta itsekseen tulee tekemään tosi hyvää sillä ens viikko on taas täynnä jos jonkinmoista tapahtumaa. Onneksi syöminen ja lepääminen teki tehtävänsä sillä mä oon nyt niin täynnä energiaa, että pääsen vaikka läpi harmaan kiven jos niin on tarvis! Tai ainakin melkeen 😉

Lopuksi vielä vähän Instagramfiilistelyä:

Käytiin fiilistelemässä tykkiä ja sotabunkkeria! Oli aika kuumottavaa, mutta samalla tosi siistiä. Lauantaina oli aivan upee ilma! Mittari näytti parhaimmillaan +33.Kesän kuumin grillivinkki: vesimeloni! Uskomattoman hyvää.

Ja hei – käykäähän hei osallistumassa smoothiekilpailuun, jos ette oo sitä vielä tehny!

Kiitollisena,
<3 Aino

2 kommenttia

  1. Maare kirjoitti:

    Oisko mahollista saada ton tyrniraakakakun ohjetta? 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Mun oli tarkotus kirjoittaa tuohon postaukseen, että älkää huoliko – resepti seuraa perässä, sillä arvasin että joku kysyy kuitenkin 😉 Hahha! Joo siis kirjoitan sen teille heti, kun ennätän. Varmaan ehkä jopa jo huomenna! Toivottavasti siis hyvinkin pian jo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.