Hae
Aino Mäkelä

Tunnelukkoja

Tunnelukkoja Tunnelukkoja Tiesittekö, että varastoimme tunteitamme lantionseudulle? Tiukat lonkankoukistajat ei ookkaan ainoastaan seuraus liiallisesta istumisesta, vaan myös tunne-elämän stressi ja kertyneet negatiiviset tunteet saa lantion tukkoon. Lantion puhutaankin olevan – etenkin naisilla – tunteiden piilopaikka, jossa säilötään tunteita joita ei olla vielä valmis kohtaamaan.

Mä välitän paljon muiden tunteista ja sen nojalla omani jääkin osittain ilman riittävää huomiota, unohtuen reippaan ulkokuoren alle. En anna omille tunteilleni ja niiden käsittelylle tarpeeksi aikaa enkä toisaalta uskalla tuntea niin voimakkaasti mikä itselle tuntuis kaikista luontevimmalta. Vähemmästäkihän varautuneet kanssaeläjät säikähtäis! Tosin ystävien kesken en kyllä pysty pidätteleen sit mitään. Yhtään mitään. Onneksi.

Tunnelukkoja TunnelukkojaEi siis mikään ihmekkään, että joogasta on tullu mulle henkireikä. Etenkin ilmajooga, jossa painovoima auttaa kroppaa avautumaan, on syksyn edetessä tullut mulle yhä tärkeämmäksi osaksi viikottaisia rutiineja 🙂 Viime viikolla ennen kahden tunnin joogasessiota naureskelin mun ystävälle, kuinka naisten tunteet piileskelee lantiosta – ”Varo vaan, saattaa alkaa itkettää!” – ja kotimatkalla kyyneleet vieriskelikin pitkin omia poskia. Yhtäaikaisesti ilosta, surusta ja helpotuksesta – kaikista patoutumista.

Suosittelenkin kaikille säännöllistä lonkkien avaamista. Niiden kireydet nimittäin saa aikaan kipuilua mm. selässä, vaikuttaa radikaalisti meidän liikeratoihin ja siten myös luonnollisesti heijastuu myöskaikkeen muuhun harjoitteluun. Samalla se on halvinta terapiaa mitä voi itselleen antaa. Jos et usko niin suosittelen kokeilemaan pientä harjoitusta tämän videon tahdissa! Muistakaa suhtautua avoimin mielin, sillä negatiivisesti suhtautumalla on mahdoton saavuttaa yhtään mitään.

Mun avoin luonne voi johtaa harhaan, sillä tunteista puhuttaessa myönnän olevani arka. Pelkään haavoittua, satuttaa ja tulla satutetuksi. Kuitenkin tunteiden käsittely ja niiden päästäminen vapaaksi on voimaannuttavaa, sillä sitä kautta tulemme yhtä tietoisemmaksi itsestämme. Ja sitä kautta, meillä on mahdollisuus vaikuttaa voimakkaammin myös ympärillemme. Ihan vaan olemalla ja tuntemalla, tunteiden johtamilla ajatuksilla ja niistä seuraavilla teiolla.

Ihanaa ja rentouttavaa alkavaa viikkoa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. siiri kirjoitti:

    apua muistan miten muakin rupesi itkettämään sen ilmajoogan jälkeen! haluun pian uudestaan :-)xx ja oot ihana, just tommosena kun et pidättele mitään meidän ystävien seurassa. iksu!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.