Hae
Aino Mäkelä

Kiitos ja onnea – blogi 2v!

Kaksi vuotta sitten, hetken mielijohteesta ja suunnattomasta tarpeesta päästä purkamaan omia ajatuksia, syntyi jotain jonka vaikutusta omaan elämääni en sillä hetkellä osannut aavistaakkaan enkä villeimmissä unelmissanikaan olis silloin uskonut mihin kaikkiin seikkailuihin meidän yhteinen tie mut tulee johtamaan.

Hyvää 2v-synttäriä, rakas blogi!
OLYMPUS DIGITAL CAMERABlogi, joka oli aluksi oma salainen piilopaikkani on kasvanut isoksi osaksi mua enkä osais varmaankaan enää elää ilman. Tai osaisin varmasti sillä kirjoittaminen sekä nää pari vuotta on osoittanut mulle sen, että kaikki on mahdollista. Mulle tää on kanava jakaa omaa innostusta ja inspiraatiota toivoen, että onnistuisin jakamaan myös sitä samaa teille.

Kirjoittamisesta on tullu mulle uskomaton voimavara. Saan jatkuvasti kommentteja mun positiivisuudesta sekä elämänasenteesta ja mun on tehtävä tunnustus: en oo aina ollu tälläinen. Kirjoittamisen myötä oon kasvanut aina vaan positiivisemmaksi tyypiksi sillä kirjoittaessa haluan muistaa ne parhaat palat enkä suinkaan tarttua niihin ikäviin juttuihin. Liekkö edes viihtyisitte mun juttujen parissa niin hyvin, jos tekisin niin? Hahha 😉 Se on varmasti yksi antoisimmista jutuista tässä blogissa teidän lukijoiden lisäksi.
Monesti myös omien ajatuksien ylöskirjaaminen puhdistaa ja auttaa tajuamaan elämän prioriteetteja. Luonnoksiin on tallentunut lukemattomia juttuja, jotka ei tuu koskaan näkemään päivänvaloa sillä niitä kirjoittaessa oon yleensä tajunnut joko omien ajatusten hölmöyden tai turhuuden. On ihan uskomattoman silmiäavaavaa välillä asettua ikäänkuin itsensä ulkopuolelle ja tarkastella omaa elämäänsä kirjoitusten kautta kuin ulkopuolisen silmin.

Oon myös älyttömän kiitollinen teille lukijoille kaikista kommenteista sekä hyvistä keskusteluista, joita mun kirjoitukset on saaneet aikaan. Mun oma ajatusmaailma on avartunut huimasti ja monien hieman tiukempien (ja ehkä jopa rajoittuneidenki?) ajanjaksojen jälkeen oon oppinut ymmärtämään ettei maailma ole niin mustavalkoinen mitä äkkiseltään saattaisi luulla.

Ihania tyttöjä, jotka blogi on tuonu mun elämään. Kiitos, että ootte olemassa <3

Kaiken tän lisäksi blogi on tuonut mun elämään myös paljon muuta, joista parasta on ehdottomasti ihmiset. Uudet ystävät, kaverit ja tuttavat on korvaamattomia – oon löytäny elämääni niin paljon iloa ja rakkautta <3 Mun ympärillä on ihmisiä, joiden seurassa voin olla just sellainen kun oon ja musta tykätään just sellaisena sekä mua arvostetaan ihmisenä.

Vaikka höpöttäisinkin taukoamatta aivan aivottomia juttuja omaan oululaiseen rönsyilevään tyyliin 😉

Korvaamattomien ihmisten lisäksi myös mun elämä on järjestyny muutenkin aika mallilleen – ja suurimmalta osalta siitä on kiittämistä blogia! Oon nimittäin kasvanut blogin myötä niin paljon, että osaan nykyään tavoitella unelmiani ja oon valmis tekemään myös töitä niiden eteen sillä jos jotain oon tajunnut niin sen ettei mitään tapahdu ellei itse uskalla rohkeasti ottaa askelta tuntemattomaan.

Monta kiveä oon kääntänyt, jotta oon päässyt tähän pisteeseen missä nyt oon, mutta kaikki se on ollu vaivan arvoista sillä tällähetkellä oon aivan uskomattoman onnellinen sekä tyytyväinen mun elämään.

Tietysti myös blogi itsessään on tuonut mukanaan ja mahdollistanut useita projekteja sekä yhteistyökumppaneita joista oon ihan uskomattoman kiitollinen. Musta on mahtavaa, että oon löytänyt samanhenkisiä tyyppejä joiden kanssa jaetaan samoja arvoja ja voidaan yhdessä auttaa toinen toistamme eteenpäin kohti omia unelmia ja tavotteita 🙂 Sekä samalla saan yleensä myös annettua teille lukijoille paljon enemmän takaisin, hihhi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEikä synttärit oo synttärit ilman herkkuja – eihän? 😉 Siispä vielä saatte tähän loppuun reseptin, jota jo aiemmin lupailin sokerittoman syyskuun yhteydessä.

CHOCO-COCO -dream
10 leivospalaa

100g kaakaomassaa
100g tiivistettyä kookosta

1dl kookosmaitoa
1dl kookosjauhoa
0,5dl riisinlesejauhetta
1rkl soijalesitiiniä
1rkl kookossokeria
ripaus merisuolaa
+ väliin: hasselpähkinärouhetta & kookoshiutaleita

Sulata kaakaomassa ja tiivistetty kookos vesihauteessa. Kun massat on sulanu, kaada osa siitä erilleen kuorrutteen valmistamista varten. Lisää sitten joukkoon kookosmaito ja sen jälkeen kookosjauho, riisinlesejauhe ja soijalesitiini. Makeuta kookossokerilla sekä viimeistele ripauksella suolaa. Nosta massa vuoan pohjalle ja laita päälle hasselpähkinärouhetta sekä kookoshiutaleita.

60g kaakaomassa+kookos -seosta
2 teelusikallista raaka kaakaojauhetta
1tl kookossokeria
ripaus merisuolaa

Valmista kuorrute sekoittamalla juoksevan kaakao-kookosmassan sekaan kaakaojauhetta sekä makeuttamalla seos kookossokerilla ja suolalla. Kaada kuorrute hasselpähkinärouheen ja kookoshiutaleiden päälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

Lämmin kiitos teille kaikille jotka ootte viimeisen kahden vuoden aikana ollu muuttamassa mun elämän suuntaa auringoisemmaksi ja auttaneet mua eteenpäin mun unelmien kanssa. KIITOS! Nyt jäädään vaan samalla innolla ja yhtä avoimin mielin odottelemaan millaisia jänniä yllätyksiä, elämyksiä, kokemuksia, mahdollisuuksia ja kohtaamisia tulevaisuus tuokaan tullessaan 😉

Sitä kaikkea odotellessa nautitaan tästä hetkestä,
<3 Aino

18 kommenttia

 1. Emilia kirjoitti:

  Ihanaa blogisynttäriä ♥ Oon niin ylpeä susta, koska oon seurannut sua ja sun blogia niiiiin pitkään ja huomannut miten oot saavuttanut sun unelmia ja ihailen sitä miten uskallat hypätä tuntemattomaan (esim. se sun Portugalin reissu – en tiiä oisinko itse uskaltanut yksin lähteä! :D). Ja tosiaan sun teksteistä tulee aina hyvä mieli, ihana sinä!! Oon parin viikon päästä tulossa käymään sielläpäin ja vaikka aika kiire aikataulu onkin, niin lupaan ja vannon että tuun moikkaamaan sua töihin tai mennään aamulenkille tai jotaki! Koodaillaanpa lähempänä ;)<3

  • Aino kirjoitti:

   Aww kiitos muru! <3 Aivan huippuhyvä mieli tuli sun kommentista, kiitos 🙂 Ja aivan ihanaa, että tuut tännepäin – todellakin nähään, ois nimittäin ihan parasta!

 2. Tarja kirjoitti:

  Oi kuulostaa ihanalta tuo leivos mut iiiik! mitä on tiivistetty kookos?
  Ja vielä kerran onnea blogille! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mä en oo siis keksiny sille parempaa nimeä.. 😀 Se on siis sellasta tiivistä kookosmassaa, jossa on niin kermaa ku voitaki! Semmonen köntti 😀 Kiitos <3

 3. Sanni kirjoitti:

  Sun blogi on kyllä paras, tästä saa ehdottomasti paljon positiivista energiaa ja hyvää mieltä. Ja pidempään tätä ja sun elämää seuranneena oon kans sitä mieltä et mahtavaa, et oot menny koko ajan niin paljon eteenpäin. Ja parasta on ehkä se, kuinka freesinä ja aitona tää sun blogis on kuitenkin pysynyt. 🙂 kiitos!

 4. Elina kirjoitti:

  Onnea Aino ja blogi. <3
  "Kirjoittamisen myötä oon kasvanut aina vaan positiivisemmaksi tyypiksi sillä kirjoittaessa haluan muistaa ne parhaat palat."
  Ai vitsit, niin totta!

  Toivottavasti nähään taas pian, ihana höpöttäjä. :')

 5. Aino kirjoitti:

  Onnea blogisynttäreiden johdosta! <3 Sun blogia on aina ollut kiva lukea, koska oot positiivinen mut samalla kuitenkin aina jotenkin aidon ja maanläheisen tuntuinen 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Voi kiitos Aino! Ihana kuulla sillä just sellasta fiilistä toivonkin näiden juttujen välittävän:)

 6. beautifulsmile kirjoitti:

  Onnea ja kiitos ihanasta blogista! Olet valloittava persoona, jotenkin todella aito ja aina ihanan positiivinen. Sinulla on todella kaunis hymy 🙂
  En muista tarkkaan koska aloin lukemaan blogiasi, mutta taisi olla ihan ensimmäisten kuukausien aikana perustamisesta. Vaikka en useasti ole kommentoinutkaan olen joka päivä kurkkaamassa (joskus useammin kuin kerran) onko uutta tekstiä tullut ja joka kerta luen innokkaana mitä sinulla on kerrottavana.
  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Vau, ihan mahtava kuulla että oot pysyny mukana noin pitkään! Ihana tietää, että sieltä ruudun takaa löytyy tyyppejä – ei se kommentointi oo aina niin justiinsa 😉 Kiitos <3

 7. Epätoivoinen kirjoitti:

  Moikka,

  sä kun olet raakasuklaan kanssa taitava tekijä, niin osaisitkohan neuvoa mua?
  Olen jo muutaman kerran tehnyt raakasuklaata erilaisten sinun blogissa pyörineiden ohjeiden mukaan, mutta jotenkin onnistun aina söhläämään. Nimittäin se hunaja sekoittuu kyllä massaan, mutta kun kaadan sen muottiin ja laitan muotin pakastimeen, niin se valuu suklaiden pohjalle. Eli kun otan suklaan muotista, jää muotin pohjalle kasa hunajaa ja suklaaseen jää ruma pinta hunajasta ja suklaassa ei sitte ole yhtään makeutta… Johtuuko tämä minun söhläilyistä vai hunajasta?

  Yhden paketin verran kaakaovoita on ehtinyt jo kulumaan näihin huti kertoihin… Help needed!

  • Aino kirjoitti:

   Hunajaa ei kannata sekoittaa liian kuumaan suklaamassaan sillä sillon se helposti kovettuu erilleen eikä sekoitu tasaisesti massaan 🙂 Toinen juttu mikä on niin rasvan täytyy olla ”täyttynyt” jauheista eli se ei saa olla erilleen, jotta hunaja sekoittuis tasaisesti.

   Eli kannattaa antaa massan viilentyä ensin vähän, jonka aikana sekoitat kaikki jauheet minkä jälkeen vasta viimeisenä silaksena makeutat 🙂

 8. Iina kirjoitti:

  Onnea blogisi synttäreiden johdosta! Mahtavaa miten paljon tällainen harrastus voi antaa 🙂

  http://iinaneloa.blogspot.fi/

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Iina! Ja oon ihan samaa mieltä – aivan uskomattomia asioita ja oon niistä kaikista ihan älyttömän kiitollinen:)

 9. Tarja kirjoitti:

  Epätoivoinen, mulla käy kanssa usein noin hunajan kanssa vaikka käyttäisin soijalesitiiniä emulgoimiseen 🙁 Ja käy myös nektarimakeutuksen kanssa…itsekin kaipais neuvoa tuon suhteen 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kyse ei oo emulgoitumisesta niinkään vaan lähinnä lämpötiloista! Eli kantsii antaa massan vähän viilentyä sekä täyttää se rasva ensin jauheilla, jotta hunaja sekoittuu tasaisesti joukkoon 🙂 Jos massa on liian kuuma tai rasva on vielä erillään niin sekoittuminen ei silloin tapahdu niin tasaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.