Hae
Aino Mäkelä

23. Frezza Mocca

Frezza Mocca

Saan usein inspiraatiota kokkailuihini jostain perinteisestä, jonka haluan ”upgreidata” mun tyyliseksi eli terveelliseksi ja tilanteesta riippuen suorituskykyä optimoivaksi, energiatasoja buustaavaksi, aivotoimintaa tehostavaksi, kehoa palauttavaksi.. – mitä näitä kaikkia nyt onkaan 😉

Oikeastaan jokaisella mun aterialla on aina jokin funktio enkä oikeastaan koskaan ”vain syö”, vaan sillä ruoalla on mulle nautinnon lisäksi myös aina isompikin merkitys.

Frezza Mocca

Noh.. viime viikolla kuitenkin tein jotain niin hyvää, että mun oli pakko jakaa resepti myös teillekkin. Puuhastellessani blenderin kanssa työpaikan keittiössä jo pelkästään mun luomuksen herkullinen tuoksu sai ihastelua aikaan ja yhdessä maistellessamme taidettiin tuumata yhteen ääneen, että kyllä vaan – frezza moccaahan se!

Täyteläinen, hivenen vaniljainen, pehmeä ja aromikkaan aistikas.

Alkuperäinen inspiraatio tähän herkkuun löytyi Foodinin Keittiö -reseptivideoita kuvatessa jolloin tuunattiin tavallinen rasvakahvi vielä hieman herkullisempaan muotoon. Itsessäänhän se on jo ihan täydellinen energianlähde ja tasoittaa hyvin kahvin kofeiinipiikkiä, joten se on tälläiselle mun kaltaiselle ”kahviyliherkälle” ihan loistava vaihtoehto. Piristävä vaikutus on tasaisempi ja kestää pidempään, unohtamatta sen aineenvaihduntaa vilkastuttavasta ja aivoja ruokkivasta vaikutuksesta 🙂

Frezza Mocca

FREZZA MOCCA
2-3 dl laadukasta (luomu)kahvia
2 rkl heraproteiinia, vanilja
1 rkl kollageenia
1 rkl kirkastettua voita
1 rkl MCT-öljyä
(kourallinen jääpaloja)

Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita! Jos keittiöstä löytyy jäähtynyttä kahvia älä heitä sitä viemäriin vaan käytä sitä ja lisää joukkoon jääpaloja – näin saat loihdittua herkullisen jääkahvin.

Frezza Mocca

Energistä uutta viikkoa kaikille,

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

5 kommenttia

 1. Marianne kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä! Joitko tämän siis kuumana? Gheen voi varmaan vaihtaa voihin? Kertoisitko tuosta kollageenin käytöstä lisää? Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Juon aina välillä kuumana, välillä kylmänä – riippuen ehtiikö kahvi jäähtyä välissä vai ei, haha 😀 Ja ehdottomasti voi laittaa voita, todellakin! Mitäs haluaisit tietää kollageenista – ihan ”kaiken” (mitä, miksi, miten) vai jotain spesifiä? 🙂

 2. Elisa kirjoitti:

  Täytyykin kokeilla! En ole säännöllinen kahvin juoja, mutta välillä teen oman ”latteni” niin että surautan raa’an munan, kookosöljynokareen ja pari taatelia sekä kuumaa luomukahvia vaahtoavaksi juomaksi. Se on hyvääää!

  • Aino kirjoitti:

   Oiii kuulostaa hvyältä! 🙂 Mäkin joskus aiemmin tein ”munakahveja” ja se oli kyllä herkkua, tekee koostumuksesta tosi kuohkean <3

 3. Jema kirjoitti:

  Kollageenia ja mct-öljyä, kuulostaa aika…. eksoottiselta. Hetken jo mietin onko tuo resepti vitsi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.