Hae
Aino Mäkelä

Uusi, parempi minä

Mun on pitänyt jo pitkään kirjoittaa tästä aiheesta elikkä sitä miten tää elämäntapamuutos on vaikuttanut mun itsetuntoon ja minäkuvaani, kun eräs lukija sitä kerran toivoi. Lyhyesti sanottuna mä koen olevani kuin uusi ihminen – itseasiassa oon ihan täysin sama tyyppi mitä aiemminkin, mutta nykyään oon vähintään kymmenen kertaa parempi versio siitä entisestä Ainosta 😉 Ja sehän mulle kelpaa.

Eniten tää elämäntapamuutos on varmasti muuttanut mun ajattelumaailmaan sekä tapaan suhtautua itseeni, muihin ihmisiin ja elämään ylipäätään. Mun omat ajatukset on nykyään paljon selkeämmät enkä oo niin hukassa itseni kanssa. Tiedän mitä elämältäni haluan, millainen ihminen haluan olla ja mitkä asiat tekee mut onnelliseksi. En tee enää asioita muiden mukaan vaan osaan käyttää omia aivojani ja oon tarpeeksi vahva tekemään asiat omalla tyylilläni.

Mä en enää stressaa siitä mitä muut musta ajattelee vaan oon rohkeasti oma itseni – niin mielipiteiden kuin myös pukeutumisen suhteen. Pukeutumisessa oon nykyään paljon rohkeampi ja pukeudun huomattavasti erillaila entä ennen. Osittain se johtuu siitä, että nykyään erilaiset vaatteet näyttää mun päällä paremmalta ja osittain siitä, että uskallan laittaa vähän jotain erikoisempaakin päälle eikä mua ahdista ajatus siitä, että mun pukeutuminen kiinnittäis jotenkin huomiota 😛

Se sellainen muiden mielipiteistä stressaaminen on muuten älyttömän turhaa ja mieltä kuluttavaa – ootteko huomannu? On tosi raskasta yrittää kokoajan miellyttää muita kun todellisuudessa ei tarvi miellyttää ketään muuta kuin itseään 🙂

Mä nykyään myös tykkään ihan erillailla panostaa itseeni. Koen sen tietyllätapaa arvostuksen osoituksena itselleni 😀 Musta on tullu siis ehkä vähän turhamaisempi, mutta ahhh… kyllähän itseään pitää hemmotella ja omaan ulkonäköönsä saa panostaa, kun siitä kerran tulee hyvä mieli. Ennen laittautuminen ei tuntunut kovin tärkeältä sillä en ollut siltikään tyytyväinen peilikuvaani, mutta nyt on ihana laittaa uudet korkkarit jalkaan ja lakata varpaankynnet nätiksi.

Itsetunto mulla on vahvistunut ihan hirveästi ja musta on tullut todella määrätietoinen sekä kunnianhimoinen. Mä tiedän mitä haluan ja teen töitä kovasti niiden asioiden saavuttamiseksi. Oli kyse sitten töistä, opiskelusta, treenaamisesta, ihmissuhteista tai mistä vaan mä tiedän, että pystyn vaikuttamaan niihin asioihin omilla teoilla ja tekemään itseni onnelliseksi. Ei ne asiat märehtimällä kummene 🙂

Mä tulin tosi onnelliseksi, kun yks mun kaveri kertoi olevansa itseensä päivä päivältä tyytyväisempi vaikka samalla kroppa on mennytkin ns. ”huonompaan kuntoon”. Ja niinhän sen pitää ollakkin – terve itsetunto  ei todellakaan riipu peilikuvasta, kiloista tai senteistä. Se rakkaus ja tyytyväisyys lähtee ihmisen sisältä 🙂

Entiset lempparihousut ;)

Entiset lempparihousut 😉

Vaikka mun peilikuva on muuttunut mä rohkenen väittää, että sillä ei oo niin älyttömän suurta osaa siihen mitä mä itsestäni ajattelen. Olin mä viime keväänäkin hoikka, mutta silti onneton. Nyt kun mulla on muutenkin hyvä olla niin heijastuu heti kaikkeen muuhunkin. Oon iloinen ja avoin, lasi aina enemmän puoliksi täynnä entä tyhjä 😉

Mä viihdyn kropassani ja vietän sellaista elämää, joka tekee mut onnelliseksi. Oon nykyään rohkeasti ja rehellisesti aito oma itseni. En voisi olla tyytyväisempi 🙂

8 kommenttia

 1. Monna kirjoitti:

  Ihana teksti Aino! <3 Ja tosiaankin , näinhän se on ketään muuta ei tarvi miellyttää kuin itseään!!
  Vaikka se onkin vaikeeta välillä muistaa.
  Näytät tosi hyvältä! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   <3 kiiitos!! Jep, välillä se pääsee kyllä unohtumaan itelläkin, mutta onneksi se järki on palannu päähän aika nopeesti takasin ;D

 2. Siiri kirjoitti:

  Voi miten ihana lukea tälläistä tekstiä! Tuli melkeen tippa linssiin,ja ainakin hymy huulille :-)<3 Kyllä se sun oma hyvä olo hehkuu ulos päinkin,ja mikään ei tosiaan kaunista ihmisrä niin paljon kuin itsevarmuus.

  Joku kaunis päivä opin tohon omallakin kohdalla,sen ainaisten vikojen ja itsensä syyttelyn sijaan. Tosta asioiden murehtimisesta puhumattakaan 😀

  Oot ihana <3

 3. Kaisa Kurtti kirjoitti:

  Voi että! Mä oon niin oottanu tätä postausta <3 Ihana oot, maailman paras!! :*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.