Hae
Aino Mäkelä

Pikkuveljen lemppari

Viime keväänä vastasin viikon mun veljen ruokinnasta. Sen lisäksi että velikulta on erittäin nirso se myös harrastaa jääkiekkoa SM-tasolla, joten ruokaa piti olla paljon ja sen tuli olla ravitsemuksellisesti just eikä melkeen kohdillaan. En kuitenkaan tykkää kokkailla mitään perus makaroonilaatikkoja vaan päästin luovuuteni valloilleen!
Ja näin syntyi mun pikkuveljen uus lemppariruoka, olin pakahtua ylpeydestä kun sain niin paljon kehuja ja äiti joutui pyytään multa reseptin seuraavalla viikolla, hahah 🙂

Eli siis tortillalasagne! Kehitin vielä kasvisversionkin tästä herkusta ja tarjoilin omille ystäville – osui ja uppos. Jos mä itse tätä jotenkin omin sanoin kuvailisin niin suussasulavan pehmeä makuelämys vois kuvata tätä aika hyvin. Nyt mulla itseasiassa tuli ikävä tätä ruokaa.. pitää kehitellä vehnätön versio 🙂

LIHAKASTIKE
paprika
punasipuli
400g jauhelihaa
valkosipuli-pippurisekoitus, mustapippuri, aromisuola
1prk salsaa
1prk kermaa

KASVISKASTIKE
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
paprika
kesäkurpitsa
1prk tomaattimurskaa
1prk kermaa
loraus teriyaki-kastiketta
suolaa, pippuria, chilimaustetta

(täysjyvävehnä)tortilllevyjä
juustoraastetta

”Hienonna sipuli sekä paprika ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta mielen mukan. Lisää jauhelihan sekaan purkki salsaa sekä kermaa ja sekoita. Lado vuokaan ensin kastike, sen jälkeen juustoraastetta ja päälle tortillalevy (jos käytät neliskanttista vuokaa, kannattaa puolittaa se levy ja laittaa ne ”lomittain”) – kasaa vuoka näin – niin että päälle tulee vähän kastiketta+juustoraaste. Paista 225asteisessa uunissa 10-15minuuttia.”
 
Tuo ohje on lihaversion tekoon, mutta kasviskastikkeen teossa pätee samat tosin jauhelihan tilalla pitäis lukea kesäkurpitsa 🙂 Tää nyt ei mitään ihan ultrakevyttä laihdutusruokaa ole, mutta oikein hyvä setti esimerkiksi treenin jälkeiseen tankkaukseen! Nam 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.